Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Περιβαλλοντική-Εκπαιδευτική επίσκεψη του Επαγγελματικού Λυκείου Αταλάντης


Το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, την Τετάρτη 25 Απριλίου πραγματοποίησε Περιβαλλοντική-Εκπαιδευτική επίσκεψη  στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.





Πρώτος σταθμός ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων που εξυπηρετεί τους Δήμους των Νομών  Τρικάλων & Καρδίτσας συνολικού πληθυσμού 270.000 κατοίκων. Ήταν ένας χώρος πολύ καλά οργανωμένος που απασχολεί 10 εργαζόμενους. Στον χώρο του ΧΥΤΑ, μας ξενάγησε ο υπεύθυνος Μηχανικός περιβάλλοντος κ. Γιαννόπουλος


Μας έγινε αναλυτική παρουσία του όλου έργου και με τις ερωτήσεις που ακολούθησαν από τους μαθητές μας ενημερωθήκαμε για όλες τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, τα ωφέλει για τους κατοίκους, τις προοπτικές του και το κόστος για τους κατοίκους.    



Στη συνέχεια βρεθήκαμε στη πλατεία Δεσποτικού των Τρικάλων και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και άμεσης Επέμβασης κ. Σπανός Θεόδωρος μας ενημέρωσε για την λειτουργία του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Δήμου. Είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στην ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού και αλουμινίου στην πηγή τους, χωρίς κάδους και απορριμματοφόρα οχήματα, παρά μόνο με ένα ειδικό μηχάνημα που είναι τοποθετημένο στην πλατεία. Οι μαθητές μας εντυπωσιασμένοι έκαναν ανακύκλωση και πρόσφεραν την αξία της σε κοινωφελείς οργανώσεις για τα παιδιά.


Αμέσως μετά η υπεύθυνη του πρωτοποριακού προγράμματος e-trikala για την εξυπηρέτηση του πολίτη  παρουσίασε στους μαθητές μας το πρόγραμμα που στηρίζετε στην τεχνολογία των οπτικών ινών. Μερικές από τις υπηρεσίες του προγράμματος: εξυπηρέτηση λειτουργικών προβλημάτων, τηλε-πρόνοια, ηλεκτρονική πληροφόρηση για χώρουςparking, ηλεκτρονικό forum για συμμετοχή σε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών κ.λ.π.
(πληροφορίες: http://www.trikalacity.gr/)


Επόμενος σταθμός μας το ιστορικό κέντρο των Τρικάλων στην περιοχή Βαρούσι. Το Βαρούσι διακρίνεται για τα όμορφα αρχοντικά με τους περίτεχνους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς και τις μακριές μαρκίζες.  Τα γραφικά και στενά σοκάκια του έγιναν γνωστά ως «Στενά του Σακαφλιά» στα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη που καταγόταν από τα Τρίκαλα. Ολόκληρη η συνοικία έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα με αποτέλεσμα οι νέες κατοικίες να χτίζονται σύμφωνα με τα παλιά πρότυπα.


Η επίσκεψή μας στην Καρδίτσα περιείχε περίπατο στο πανέμορφο ‘’ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ’’ (πάρκο με πολλά δένδρα και παγώνια)  και καφέ στην όμορφη πλατεία της πόλης.


Η διορατικότητα και η ενωτική συμπεριφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λύνει προβλήματα. Οι μαθητές μας έμειναν ενθουσιασμένοι και γοητευμένοι απ’ αυτή την  εκπαιδευτική επίσκεψη.
  

14 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ.ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΙ ΜΑΘΑΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ... ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΙ...
    ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥ ΠΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΑ...
    ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΘΑΤΕ ΕΚΕΙ... ΑΞΙΖΕΙ...
    ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΝΕ. ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ; ΟΤΑΝ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ (Ο ΙΔΙΟΣ) ΕΚΑΝΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΧΥΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ (ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ). ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΝ Ο ΧΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΡΗΓΜΑ? ΔΙΟΤΙ ΤΟ "ΤΕΤΡΑΕΘΝΕΣ" ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΡΗΓΜΑ. ΕΙΧΕ ΑΡΑΓΕ ΤΡΥΠΑ Ο ΤΑΠΗΤΑΣ? ΔΙΟΤΙ Ο ΤΑΠΗΤΑΣ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΙΣΜΕΝΟΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, Ο ΧΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ? ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΙΣΤΑ... ΤΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΠΩΣ Ο ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ... ΤΟΤΕ ΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΧΥΤΥ ΑΝΤΙ ΧΥΤΑ...

    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ: ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ...ΤΡΥΠΑ Ο ΤΑΠΗΤΑΣ!!! (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΧΑΧΑΧΑ).

    ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ...ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΤΑΠΗΤΑ; ΣΗΜΕΡΑ;!..

    ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΛΕΓΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

    ΚΑΙ ΤΏΡΑ... ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ...

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ, Η ΘΕΣΗ, ΤΑ ΡΗΓΜΑΤΑ(!)...

    ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΕΣΕΙΣ; ΟΧΙ...
    ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΝΕΟ ΜΕΛΕΤΗΤΗ; ΟΧΙ...
    ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ (Ή ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΗΓΜΑΤΑ; ΟΧΙ...
    ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΆΛΛΟ ...ΤΑΠΗΤΑ; ΌΧΙ... (ΧΑΧΑΧΑ)

    ΛΟΓΙΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟ... ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΘΕΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ... ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΔΑΜΕ... ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ...

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΌΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ"... ΑΣ ΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ, ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΣΤΗ ΘΗΒΑ, ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ, ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ, ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ...

    ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ...

    ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; Ο ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΣ Ή Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ;

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ "ΣΤΕΝΗ" ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ "ΚΑΘΡΕΥΤΗ" ΤΗΣ ΑΡΚΙΤΣΑΣ...

    Ε, ΚΥΡΙΕ ΤΣΟΧΑΝΤΑΡΗ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΕΛΩ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΨΗΤΗ.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΛΙ ΡΕ ΑΡΧΟΝΤΑ; ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΕΣ. ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ. ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ 1)ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (50.000 ΕΥΡΩ ΣΥΝΗΘΩΣ), 2)ΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ (800.000 ΕΥΡΩ ΣΥΝΗΘΩΣ) ΚΑΙ 3) ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ (ΠΕΡΙ ΤΑ 8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΥΝΗΘΩΣ). ΜΕΤΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

      Διαγραφή
  6. Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ "ΚΑΘΡΕΦΤΗ" ΤΗΣ ΑΡΚΙΤΣΑΣ;
    ΚΥΡΙΕ ΤΣΟΧΑΝΤΑΡΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΝΑΠΟΘΕΤΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΚΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΣΑΣ ΠΗΡΑΞΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΤΣΑΜΠΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ.......ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΘΗΜΑ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TO EPA.L ATANTHS THN SXOLIKH XRONIA 2010-11 PHGAN 2 MA8HTES TOUS STO STRATO & OI UPOLOIPOI STA ATEI. . . DEN EINAI ETSI OPWS PISTYETE. . . AYTO MPOREI NA GINOTAN KAPOTE ALLA TWRA DEN GINETE. . .

      Διαγραφή
  9. ...οποιος εχει ορεξη ...γραμματα μαθαινει !Οι φιλότιμες προσπαθειες των καθηγητων δεν αρκουν.... τα παιδια παιδεία παίρνουν πρωτα απο το σπίτι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΤΕ Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ... ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. . . ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου