Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη μέρα που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε την χώρα και τους εργαζόμενους στη νέα βαρβαρότητα του ΔΝΤ, της Ε.Ε και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η πολιτική αυτή, που συνεχίστηκε από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με επικεφαλής τον αρχιτραπεζίτη Παπαδήμο, εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας με στόχο το φόρτωμα των βαρών της κρίσης του καπιταλισμού στις πλάτες των εργαζομένων λαϊκών μαζών. Το Μνημόνιο ΙΙ προβλέπει νέες μειώσεις μισθών και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο επαχθές ασφαλιστικό, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας. Και όλα αυτά ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας, των απολύσεων και των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Στο μαύρο αυτό φόντο έρχονται να προστεθούν και οι νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για το λαό, η αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων, το μαζικό ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, από την ενέργεια ως τα νερά και από λιμάνια και τα αεροδρόμια έως τα νησιά και τα δάση.
Η επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας είναι ανελέητη και συνεχής. Οι εργαζόμενοι και ο λαός είναι οι μόνοι που μπορούν να οικοδομήσουν ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται από όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ένα μέτωπο στο οποίο θα στοιχηθούν όλες οι δυνάμεις που θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του λαού και να θέσουν ως στόχο την επιστροφή του πλούτου που παράγεται από τους εργαζόμενους στην κοινωνία.
Δυο χρόνια εφαρμογής αυτής της ανελέητης αντεργατικής πολιτικής έχουν οδηγήσει σε μια εφιαλτική κατάσταση τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία. Πιστοί στις συνήθειές τους, τα κόμματα εργολάβοι της τρόικας και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, κρύβουν τι προβλέπεται για την επόμενη μέρα. Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΤΊΠΟΤΑ από τα επικοινωνιακά τερτίπια που επιστρατεύονται ενόψει εκλογών. Πρέπει να σημάνει ΓΕΝΙΚΌΣ ΠΑΛΛΑΪΚΌΣ ΞΕΣΗΚΩΜΌΣ για να πεταχτούν στον καιάδα τα νέα μέτρα που προετοιμάζονται και θα ψηφιστούν την επόμενη των εκλογών από τα κόμματα-εντολοδόχους της Τρόικας αν οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν ορθώσουν το ανάστημά τους. Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους και το λαό είναι να ανατρέψουν αυτή την αντιλαϊκή, αντεργατική και επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα πολιτική. Οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους πρέπει να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους και να δημιουργήσουν τις αναγκαίες συνθήκες πίεσης, προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, ώστε να μην υπάρξουν προϋποθέσεις για υπαναχωρήσεις και ξεπούλημα των αγώνων.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Προσυγκέντρωση: πλατεία Ελευθερίας, 10 πμ.

Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία
Αγωνιστική Πρωτοβουλία ενάντια στο Μνημόνιο και την Τρόικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου