Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Καλλικρατικές Δημοτικές…..γιατί όχι και Καλλικρατικές Βουλευτικές?


                Όλοι  μας ζήσαμε τις Δημοτικές εκλογές…..ή αλλιώς Δημοτικές Καλλικρατικές εκλογές. Δηλαδή, το επόμενο στάδιο του του Καποδιστριακού Δήμου σε Καλλικρατικό. Δηλαδή, τη κατάργηση των νομών και τη διεύρυνση των Δήμων.

                Όχι, διαφωνούσα….και μόνο με ένα απλό ερώτημα……γιατί και κατά πόσο πέτυχαν οι Καποδιστριακοί Δήμοι….ή καλύτερα κατά πόσο εξυγιάνθηκαν οι παλαιότεροι Δήμοι? Και αφού το κράτος διεύρυνε τους ορίζοντές του τοπικά….εθνικά τους διεύρυνε??

                Θέλω να πω, κατά πόσο είναι νόμιμες και συνταγματικές οι σημερινές εκλογές? Αφού όλοι οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων αναφέρουν την έννοια Νομαρχία. Όπως δηλαδή υποψήφιος Ν.Φθιώτιδος, Ευβοίας, Βοιωτοίας κ.α. Γιατί δε μου αναφέρουν υποψήφιος Αν.Στερεάς, Δ.Στερεάς, Ηπείρου κοκ?

                Γιατί απλούστατα….εξυπηρετούν ο καθένας στο κάθε νομό τη «πελατεία» του…..αυτούς που γνωρίζουν το κάθε βουλευτή!...γιατί άλλο Περιφέρεια κι άλλο Νομός….και δε θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω το Νόμο περί Καποδιστριακού Δήμου, γιατί αμφιβάλλω εάν τον γνωρίζει κι ο ίδιος ο Δήμαρχος!


                Ίσως είναι ένας από τους καλύτερους λόγους, το ότι οι Καλλικρατικοι Δήμοι δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις…..αλλά και δικαιώματα! Δεν πληρώνουν δηλαδή, τα κρατικά «χρέη» μόνο τοπικά, αλλά και το κράτος έχει το χρέος στη κάθε τοπική κοινωνία….

                Και το καλύτερό?.....Εαν είχαμε βουλευτές από Περιφέρεια κι όχι από νομούς……ίσως να είχαμε λιγότερο από 300…..ίσως 250 βουλευτές?....δηλαδή οι σημερινές βουλευτικές εκλογές, ότι εξυπηρετούν, το εξυπηρετούν…..για να εξυπηρετούνται….και είναι σίγουρο ότι δεν το αξίζουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου