Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Επίσκεψη Σταϊκούρα σε Λιανοκλάδι και Υπάτη


Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε σήμερα την ευρύτερη περιοχή Λιανοκλαδίου και Υπάτης, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, εξέθεσαν τα προβλήματά τους και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την πορεία της τοπικής οικονομίας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα, που εντοπίζεται και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας, είναι οι ιαματικοί φυσικοί πόροι.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανεφέρθηκε συνοπτικά στην πολιτική του πρόταση για την αξιοποίηση των ιαματικών φυσικών πόρων του Νομού, την οποία είχε και προ μηνών καταθέσει στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.

Βασικοί άξονες της πρότασής του είναι:

·       η ολοκληρωμένη εφαρμογή ενός σύγχρονου και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου για την αξιοποίηση των εν λόγω φυσικών πόρων, θέτοντας όρια, κριτήρια, υποχρεώσεις και στόχους των εμπλεκόμενων φορέων,
·       η διαμόρφωση των συνθηκών για την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, κατά σειρά, από ιδιωτικούς φορείς, μικτά σχήματα, και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να επιτευχθεί η διασφάλιση, η προστασία και η βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων καθώς και η δημιουργία κατάλληλων υποδομών και εγκαταστάσεων,
·       η στήριξη πρωτοβουλιών για τη διάχυση των οφελών που θα προκύψουν από την επένδυση στην τοπική κοινωνία, ώστε οι θετικές εξωτερικότητες να συμβάλλουν στην ευρύτερη ανάπτυξη ενός τουριστικού κλάδου υψηλού επιπέδου.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι «η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής συνιστά βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η προσέλκυση επενδύσεων που θα επιδιώκουν την ολοκληρωμένη και σύγχρονη αξιοποίηση των ιαματικών πόρων θα δημιουργήσει οφέλη για την τοπική οικονομία, τον επενδυτή, το φορέα αυτοδιοίκησης εντός των ορίων του οποίου πραγματοποιείται η επένδυση και τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας».

Το απόγευμα του Σαββάτου (21.04.2012), ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα επισκεφθεί και θα συναντήσει τους κατοίκους της Αμφίκλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου