Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Επίσκεψη Χρ. Σταϊκούρα στην περιοχή Τιθορέας - Κ.Τιθορέας - Ελάτειας


Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε σήμερα την ευρύτερη περιοχή της Τιθορέας, της Κάτω Τιθορέας και της Ελάτειας, συναντώντας και συζητώντας με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.

Οι πολίτες της περιοχής μετέφεραν στον κ. Χρήστο Σταϊκούρα τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους για την πορεία της τοπικής οικονομίας, αλλά και για τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην συνοχή της κοινωνίας και στην αύξηση της ανεργίας. Εντονότερες, φυσικά, ήταν οι ανησυχίες των νέων της περιοχής, οι οποίοι βιώνουν περισσότερο από όλους την ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί η εγχώρια οικονομία.

Κοινή διαπίστωση των παρευρισκομένων ήταν πως βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας είναι η εκτεταμμένη αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και, ειδικότερα, της γεωγραφικής θέσης και του φυσικού κάλλους της περιοχής. Σ’ αυτό πλαίσιο, κρίσιμο πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι οι νέες μορφές τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, αλλά υπάρχουν, ακόμα, σημαντικά περιθώρια επέκτασης και βελτίωσης.


Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε πως «ο αγροτουρισμός αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης του ορεινού όγκου, διατηρώντας το χαρακτήρα της υπαίθρου και αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της περιοχής. Στην ίδια κατεύθυνση θα μπορούσε να συμβάλλει και η αξιοποίηση σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, εναρμονισμένη με τις κατευθύνσεις του εκάστοτε χωροταξικού σχεδιασμού. Τα οφέλη μπορούν να είναι πολλά και πολλαπλασιαστικά για την τοπική και εθνική οικονομία, καθώς και για την απασχόληση».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως για να αξιοποιηθούν οι προοπτικές του αγροτικού τουρισμού θα πρέπει άμεσα:
  • να βελτιωθεί, με συγκεκριμένα έργα υποδομής, η πρόσβαση των επισκεπτών στην περιοχή,
  • να προσδιορισθούν, με γνώμονα τη δημιουργία μακροπρόθεσμων και διευρυμένων οφελών, τα επενδυτικά έργα που αφορούν στην αξιοποίηση των τουριστικών και αγροτικών χαρακτηριστικών της περιοχής,
  • να στηριχθούν οι σχετικές επενδυτικές δράσεις, ειδικά των νέων επιχειρηματιών, από τα κατάλληλα αναπτυξιακά προγράμματα.

9 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ? ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΛΙΑΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΚΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σωστό αυτές οι περιοχές να αναπτυχθούν τουριστικά. Να αποτελέσουν ένα σημαντικό πέρασμα για τον Παρνασσο, που όλοι θα έχουν κάποιο λόγο για να σταματήσουν και να μείνουν. Είναι υπέροχες περιοχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΦΕΤΟΣ...ΧΑΧΑΧΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KALA,KALA...EDW RE O VENIZELOS MAZEPSE 200 ATOMA KAI OI ALLOI YPOPSIFIOI KANOUN PERIODIES MONO STA XARTIA. XWRIS FOTOS, XWRIS TIPOTA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΗΣΤΟ!!ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΥΝΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως φαίνεται ότι είστε άντρες, μιας και εμείς οι γυναίκες καμιά 500αριά στον αριθμό και περισσότερες ίσως είμασταν στον Σταϊκούρα στη Λαμία την Κυριακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΟΙ 200 του βενιζελου, "τη βγαζουν δε την βγαζουν" μεχρι τις 6 ΜΑΗ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΩΠΑ ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ 500 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΑΤΟΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΔΕΙΝΕΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ........ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε αρχηγε, μην μιλάς για άτομα στις συγκεντρώσεις;;; Έχεις δει κανέναν από τους άλλους υποψηφίους να ανεβαζουν φωτογραφιες;;;Να κάνουν παραγματικές επισκέψεις; Και όχι επισκέψεις μέσω δελτίων τύπων;; Ο κόσμος αρχηγέ μου δεν τρώει κουτόχορτο!!Βλέπει και ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου