Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Π.Α.ΜΕ. - ΠΑ.ΣΥ. - Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε – Μ.Α.Σ. - Ο.Γ.Ε.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η κυβέρνηση κάνει το καθήκον της: Μάς χρεοκοπεί για να σώσει τη ντόπια και ξένη αστική τάξη. Βάζει ενέχυρο στη δανειακή σύμβαση ακόμα και όσα δικαιώματα μάς έχουν απομείνει σε Υγεία - Πρόνοια! Τα θυσιάζει όλα στην ανάγκη των καπιταλιστών να αυξηθεί η κερδοφορία τους.

Αυτούς εξυπηρετεί το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία σύμφωνα με το οποίο, οι “ολίγοι” που έχουν χρήματα θα αγοράζουν Υγεία και Πρόνοια, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού θα πεθαίνει στην ψάθα. Παράλληλα “ξετινάζει” τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον, ήδη απορφανισμένο από προσωπικό, τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας. 

Η πρόληψη αφήνεται στην ατομική ευθύνη και οικονομική δυνατότητα του καθένα. Η υποβαθμισμένη και ελλιπής πρωτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΥΥ, πληρώνεται αδρά από τους εργαζόμενους άμεσα και μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, για την οποία πολύ υπερηφανεύεται η κυβέρνηση, επήλθε κυρίως από τη ραγδαία αύξηση της πληρωμής των ασθενών για τα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Η αθρόα εισαγωγή αμφίβολης ποιότητας αντιγράφων φαρμάκων, που επιδιώκεται μπορεί να αποδειχτούν αναποτελεσματικά έως επικίνδυνα για την υγεία των ασθενών. Οι έλεγχοι που προφασίζεται ο ΕΟΦ είναι προσχηματικοί, γιατί την έκθεση βιοϊσοδυναμίας των φαρμάκων τη δίνουν οι ίδιοι οι φαρμακοβιομήχανοι.

Η έγνοια της κυβέρνησης δεν είναι η πρόληψη των ασθενειών και η προστασία της υγείας του λαού. Είναι πώς το κράτος θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο φάρμακο και ας πληρώνει ο λαός απ’ αυτά που δεν έχει για να βρει την υγειά του. Ας βγάζουν υπερκέρδη και τώρα σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης οι βιομήχανοι και οι έμποροι της Υγείας και του φαρμάκου.


Οι ταξικές συσπειρώσεις της Φθιώτιδας παίρνουμε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, να τις ενημερώσουμε  και να παλέψουμε μαζί για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή περίθαλψη, δημόσιες και δωρεάν δομές Πρόνοιας.  

Γι αυτό σας καλούμε στην συγκέντρωση που πραγματοποιούμε την
Τετάρτη 7 Μάρτη, 18.30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία με ομιλητή τον Τάσο Χρονά στέλεχος του ΚΚΕ, Περιφερειακό Σύμβουλο.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ –  ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου