Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Κοινή δήλωση Χαρακόπουλου, Κασαπίδη, Τσιάρα και Σταϊκούρα για την εξεύρεση λύσης στήριξης του κτηνοτροφικού τομέα


Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με την περικοπή κατά 60 εκατομμύρια ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης, αναζητεί η Νέα Δημοκρατία. 

Σε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς, επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα, στον οποίο ως χώρα είμαστε ιδιαίτερα ελλειμματικοί.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από το Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτή Κοζάνης, κ. Γιώργο Κασαπίδη και τον Γραμματέα Αγροτικού, βουλευτή Καρδίτσης, κ. Κώστα Τσιάρα, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας, βουλευτή Φθιώτιδος, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, την εξεύρεση λύσης ισοδυνάμου αποτελέσματος της περικοπής των 60 εκατομμυρίων ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης, ώστε να μην τη στερηθούν οι δικαιούχοι, στη δύσκολη αυτή συγκυρία της οικονομικής κρίσης.

Σε κοινή τους δήλωση, οι κ.κ.: Χαρακόπουλος, Κασαπίδης, Τσιάρας και Σταϊκούρας σημειώνουν τα εξής:    


«Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση. 

Στην κατεύθυνση αυτή, η συμβολή της κτηνοτροφίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι το έλλειμμα των ζωοκομικών προϊόντων στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η στήριξη, λοιπόν, των ανθρώπων του κτηνοτροφικού τομέα, για τη Νέα Δημοκρατία, είναι εθνική υπόθεση. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, με εντολή του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά -που ως βουλευτής της ελληνικής περιφέρειας γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των κτηνοτρόφων- επεξεργαζόμαστε εναλλακτική λύση, την οποία θα δημοσιοποιήσουμε τις επόμενες μέρες. 

Η λύση  θα είναι ισοδυνάμου αποτελέσματος, έτσι ώστε η εξισωτική αποζημίωση να συνεχίσει να καταβάλλεται, χωρίς περικοπές στους δικαιούχους της». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου