Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ



Με μια απόφαση άδικη και σκληρή μα πάνω απ’ όλα ανήθικη η Τράπεζα της Ελλάδος κλείνει τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας γιατί τα ίδια κεφάλαιά της υπολείπονται λίγο από τα προβλεπόμενα. Ενώ έχουν διατεθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τις τράπεζες ΑΣΠΙΣ και PROTON, και ετοιμάζονται 48 δισεκατομμύρια ευρώ και πολύ σωστά για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. 

Μετά από 112 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας η Τράπεζα της Ελλάδος ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας θέτοντας την σε ειδική εκκαθάριση. Η Τράπεζα της Ελλάδος και η Πολιτεία κλείνει τα μάτια στην οικονομική κατάσταση των υπολοίπων τραπεζών και τις ενισχύει και σωστά κάνει, ενώ δείχνει το σκληρό της πρόσωπο μόνο στις μικρές Συνεταιριστικές Τράπεζες, τις οποίες όχι μόνο δεν ενίσχυσε, αλλά ούτε καν αντιμετώπισε ισότιμα και ισόνομα.

Οι συνεταιριστικές τράπεζες ανήκουν στις τοπικές κοινωνίες, τις στήριξαν όταν αυτό χρειάστηκε και μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν. Με την προϋπόθεση ότι θα τις κρατήσουμε ζωντανές όπως και όλες τις εμπορικές τράπεζες. Δεν λύνονται τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο τραπεζικό μας σύστημα με το να θυσιάζουμε τους πιο μικρούς και αδύναμους.


 Η τοπική μας κοινωνία όπως και εγώ απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η απόφαση και να συνεχίσει να λειτουργεί η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας προσφέροντας στην τοπική μας κοινωνία και εξασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας που τόσο πολύτιμες είναι αυτή τη δύσκολή περίοδο που διανύουμε.  Αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό η επόμενη κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να ζητήσει από τη Τράπεζα της Ελλάδος και να επιβάλλει αν χρειαστεί ισονομία και ίδια κριτήρια για όλες τις αποφάσεις της, θυμίζοντας στη διοίκησή της ότι είμαστε ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου