Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Εθελοντισμός στο Δημο Λοκρών

Επιστολή του Δημάρχου Λοκρών Νίκου Λιόλιου

Σε τούτες τις μέρες που διανύουμε, έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ την Αλληλεγγύη, σαν την πιο γερή γέφυρα, η οποία θα βοηθήσει τα μέγιστα στην διατήρηση της Κοινωνικής Συνοχής. 

Η σημασία του εθελοντισμού σήμερα ξεφεύγει από το «κάνω κάτι, πέρα και πάνω από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μου ως πολίτης». 

Γίνεται μια αδήριτη ανάγκη. 

Ο ενεργός πολίτης είναι ο πολίτης που θέτει το εμείς πάνω από το εγώ, την κοινή επιδίωξη πέρα από την ιδιοτέλεια και το στενό ατομικό συμφέρον. 

Αυτόν τον πολίτη έχει ανάγκη η σημερινή τοπική κοινωνία, ενθαρρύνοντας την συμμετοχή και αναπτύσσοντας νέες δράσεις, οι οποίες ξεκινούν από τον ίδιο και επιστρέφουν στον ίδιο. 

Ο εθελοντισμός είναι πρόοδος, είναι πολιτισμός, είναι έκφραση και τρόπος ζωής. 

Πρέπει λοιπόν όλοι μαζί να μετασχηματίσουμε την έγνοια μας για τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τον πολιτισμό κ.α., και την αγάπη για τον τόπο μας, σε ενεργητική συμμετοχή σε κάθε κοινωνικό κύτταρο.  


Με τον Καλλικράτη προβλέπεται η ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών, με την ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού στους Δήμους.  

Εμείς αυτήν την ευκαιρία δεν θα την προσπεράσουμε. 

Από την δική μου πλευρά θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, και σε ατομικό αλλά και σε θεσμικό επίπεδο, ώστε ο Δήμος να συμβάλλει ως ουσιαστικός αρωγός, με στόχο να γίνει η συμμετοχή κυρίαρχη νοοτροπία και στάση ζωής. 

Καλούμε όλους τους πολίτες, τους Συλλόγους, τα Σχολεία, τα Σωματεία και κάθε Φορέα, να συνδράμουν σε αυτή την πρωτοβουλία. 

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η προσπάθεια θα αποτελέσει μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την τοπική μας κοινωνία, και θα συντελέσει στην οικοδόμηση μιας Κοινωνίας Αλληλεγγύης και Προσφοράς. 


 Ο  
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛ. ΛΙΟΛΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου