Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Του πήραν το κομπόδεμα και έφυγαν



Παράτα μπλόκα των αστυνομικών οι ληστές με τις 14.000 € έγιναν άφαντοι από το Μεγαπλάτανο


Στιγμές τρόμου έζησε χθες τα ξημερώματα στο χωριό Μεγαπλάτανος της Αταλάντης ένας 83χρονος ηλικιωμένος ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος μέσα στο σπίτι του με δύο οπλισμένους ληστέςπου κατάφεραν να του αφαιρέσουν το «κομπόδεμα» ύψους 14 χιλιάδων ευρώ περίπου.

Οι δυο δράστες χθες τα ξημερώματα μπήκαν στην οικία του 83χρονου, ο οποίος διαμένει μόνος στο Μεγαπλάτανο, παραβιάζοντας το παράθυρο του μπάνιου. Ο ηλικιωμένος ξύπνησε από κάποιο θόρυβο αλλά ήταν αργά καθώς οι ληστές βρίσκονταν ήδη πάνω από το κεφάλι του και τον απειλούσαν με μαχαίρι. Χρησιμοποιώντας μάλιστα κομμάτια σχοινιού τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον άφησαν ακινητοποιημένο πάνω στο κρεβάτι.

Στην συνέχεια ανενόχλητοι οι δράστες έψαξαν όλο το σπίτι και βρήκαν 14 χιλιάδες ευρώ που έκρυβε ο ηλικιωμένος καθώς και την αστυνομική του ταυτότητα και δύο βιβλιάρια καταθέσεων. Αρπάζοντας τα χρήματα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση εγκαταλείποντάς τον δεμένο στο κρεβάτι. Ο 83χρονος κατάφερε να ελευθερωθεί περίπου μία ώρα αργότερα και να ειδοποιήσει το Α.Τ. Αταλάντης.

Ωστόσο παρά τις έρευνες που έγιναν στην γύρω περιοχή δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος από τους δράστες αλλά ούτε για το όχημα που χρησιμοποίησαν και την κατεύθυνση προς την οποία διέφυγαν.
  

Ανησυχία ενόψει καλοκαιριού

Παράλληλα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας και στην τοπική κοινωνία επικρατεί έντονη ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων μικροεγκληματικότητας το επόμενο διάστημα ενόψει του καλοκαιριού.

Η αύξηση μάλιστα των διαρρήξεων και των μικροκλοπών αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο για τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς αρκετοί κάτοικοι αφήνουν ή ξεχνούν ανοιχτά παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, διευκολύνοντας έτσι το έργο των δραστών.

Παράλληλα από τη μέση περίπου της άνοιξης αρκετοί συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι επιστρέφουν στα χωριά τους, γεγονός που διευρύνει το πεδίο δράσης των επίδοξων διαρρηκτών και κλεφτών, ενώ επίσης οι ολομόναχοι σε αρκετές περιπτώσεις ηλικιωμένοι είναι εύκολο να πέσουν θύματα μικροαπατεώνων. 

Παράλληλα αυτό που προβληματίζει τις αστυνομικές αρχές είναι η διεύρυνση και εξάπλωση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης σ’ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα την αύξηση και αυτών που καταφεύγουν στην μικροεγκληματικότητα προκειμένου να επιβιώσουν. 

Η ανασφάλεια μάλιστα που επικρατεί για τις τραπεζικές καταθέσεις έχει οδηγήσει αρκετούς και κυρίως ηλικιωμένους να αποσύρουν χρήματα από τις τράπεζες και τα οποία κρύβουν στο σπίτι, όπως πολύ πιθανόν να συνέβη και στην περίπτωση του 83χρονου στο Μεγαπλάτανο Αταλάντης.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να αυξηθούν τα κρούσματα επιθέσεων σε σπίτια ηλικιωμένων.

ΗΜΕΡΑ

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου