Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΟΜΑΔΑΣ ΟΓΕ ΛΟΚΡΩΝ


Εμείς, οι γυναίκες, γεννάμε με κόπους τα παιδιά μας, τα ανασταίνουμε με μύριες έννοιες και προσδοκίες, παλεύουμε για να ζήσουν σ’ ένα καλύτερο κόσμο. Δεν θα τα αφήσουμε τώρα βορά στην πρέζα και τη «μαστούρα», επειδή η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) με τη στήριξη των  «μοντέρνων» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ , με πρόσχημα ότι πρέπει να διορθωθούν οι ποινές των χρηστών, για να μην είναι τάχα πολύ αυστηρές, απελευθερώνει  πλήρως την χρήση όλων των ναρκωτικών ουσιών.

Με το νομοσχέδιο αυτό οι υπηρέτες του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος δείχνουν το αληθινό πρόσωπό τους στο λαό και τη νεολαία. Ενισχύουν την εξάρτηση, την υποταγή, τη χειραγώγηση της νεολαίας.  Ξέρουν πολύ καλά ότι μια νεολαία με ξάστερο μυαλό και καθαρή συνείδηση είναι επικίνδυνη για το σύστημά τους. Γιατί οι νέοι άνθρωποι οργανωμένα πρέπει να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: μόρφωση, δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, τα δικαιώματά τους στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Απ’ την άλλη καταρρίπτονται όλα τα προσχήματα για την «χρυσοφόρα επιχείρηση» των ναρκωτικών, έτσι που διάφοροι ναρκέμποροι και βαποράκια να κάνουν «πάρτυ» και οι λογής-λογής ιδιώτες που «πουλάνε» την απεξάρτηση, να τρίβουν τα χέρια τους.
  
Οι στατιστικές και τα ποσοστά άλλων χωρών, οι οποίες νωρίτερα εφάρμοσαν την πολιτική που τώρα μας φέρνουν ως σωτηρία, αποδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας και της ψευτιάς.  Η χρήση των παράνομων ουσιών στις νεαρές ηλικίες είναι: Τσεχία 46%, Ισπανία 38%, Ελβετία 34%, Γαλλία 53% (στοιχεία της ESPAD). Κανείς και καμία μας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος, σ΄αυτό το ανήθικο σχέδιο κατά των παιδιών μας και της κοινωνίας ολόκληρης. Και επειδή το πρόβλημα ίσως χτυπήσει και την δική μας πόρτα, σημαίνουμε γενικό ξεσηκωμό!


ü  Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο "κώδικας ναρκωτικών".

ü  Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη δωρεάν, συστηματική και "στεγνή" - χωρίς υποκατάστατα - υποστήριξη των χρηστών.

ü  Να στηριχτεί η πρόληψη, η υποστήριξη στεγνών προγραμμάτων, δουλειά για τους αποθεραπευμένους χρήστες, προγράμματα μέσα στις φυλακές, ειδικούς εισαγγελείς για τις υποθέσεις των ναρκωτικών , μέτρα που να οδηγούν στη θεραπεία την πραγματική και όχι εγκλεισμό και υποκατάστατα.

ü  Να αυξηθούν αντί να κόβονται οι επιχορηγήσεις των "στεγνών" προγραμμάτων, να στηριχτούν με περισσότερους εργαζόμενους τα προγράμματα πρόληψης, αντί να βγαίνουν στην εφεδρεία.

ü  Καλούμε τους Συλλόγους Γυναικών της περιοχής μας, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους αθλητικούς συλλόγους, τους φορείς τους νέους και τις νέες, να καταδικάσουν το επίμαχο νομοσχέδιο και να απαιτήσουν να αποσυρθεί άμεσα.

ü  Αγωνιζόμαστε ώστε ο νέος άνθρωπος να ζει ζωή ολόκληρη , όχι με δόσεις.

Αγαπάμε τα παιδιά μας, αγωνιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο τους. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αφαιρεί τη ζωή τους.

Γιʼ αυτό το λόγο σας καλούμε στην εκδήλωση-ενημέρωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή               2 Μαρτίου 2012, ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πλατεία Λ. Κολιοφούτη, Τραγάνας με ομιλήτρια την ψυχολόγο κ. Γεωργία Καλατζάκου και θέμα: «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου