Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσκόπηση VPRC: Αρχίζει να ακολουθεί την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ και η "νεομνημονιακή" ΝΔ

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την έγκριση του νέου μνημονίου δείχνει για άλλη μια φορά 5ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 11%, αλλά και τη ΝΔ να χάνει μονομιάς 4 με 8 μονάδες αφού τα ποσοστά της έπεσαν στο 27,5%, αφού πριν τα ποσοστά της εντοπίζονταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις μεταξύ 31,5% και 35%.


   
  
Η δημοσκόπηση που έγινε από την VPRC για λογαριασμό του περιοδικού “Επίκαιρα” δείχνει για άλλη μια φορά μεγάλη διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που φτάνει το 16,5%.

Η ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου έχει πλέον «απασφαλίσει» δομικές αλλαγές στο κομματικό σύστημα και στους εκλογικούς συσχετισμούς. Οι επόμενες εκλογές, που, κατά τα φαινόμενα, είναι πλέον επείγουσες για το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, θα καταγράψουν πρωτοφανή ρευστότητα σε όλα τα επίπεδα.

Πλέον δεν υπάρχει σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και οι πιο απίθανες προ ολίγων εβδομάδων υποθέσεις.




Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές, καταγράφοντας ποσοστό 27,5%.



Τα κόμματα της Αριστεράς καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά με τη Δημοκρατική Αριστερά να φθάνει στο 16%, το ΚΚΕ στο 14% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%. Το ποσοστό του ΛΑΟΣ εξαιτίας της παρελκυστικής πολιτικής του αρχηγού του πέφτει στο 4,5% με πτώτικες τάσεις που να απειλείται ακόμη και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, σφυροκοπημένο από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή στα δεξιά του, που καταγράφει πάλι υψηλό ποσοστό, 2,5%.


 Οι Οικολόγοι-Πράσινοι συνεχίζουν να "μπαίνουν" στη Βουλή διατηρώντας ένα σταθερό πόσοστό γύρω στο 3,5%, ενώ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά καταγράφει ποσοστό 2%, ενώ η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επανεμφανίζεται με ποσοστό 1%.

Το "άλλο κόμμα" καταγράφει ποσοστό 2,5% και η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα φθάνουν στο 31,8%.  

 Υψηλότατα εμφανίζονται τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για την πορεία της χώρας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης, αφού αποτελεί μαζί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το πρόσωπο κλειδί για τη διαχείριση της κρίσης στην παρούσα φάση.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 76% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν τον εμπιστεύεται.

2 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΣΤΟ 10% ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ. ΚΑΙ ΠΩ - ΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ...ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.... ΤΟΤΕ ΟΜΟΡΦΑΑΑΑΑΝΤΡΕΣ ΜΟΥ ΜΗΝ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕΕΕ....ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.... ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ...ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΩΣ ...ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ...ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ,,,ΝΑ ΜΗΝ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου