Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ INTERNET ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ


O Δήμος Λοκρών πρωτοπορώντας στις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας, προχώρησε στην εγκατάσταση public hotspot υποδομής στο κέντρο της πόλης, ώστε να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες internet σε όλους τους δημότες που το επιθυμούν. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε στη διάχυση του διαδικτύου. Η σύνδεση έχει χωρητικότητα 24Mbps και μοιράζεται μεταξύ των χρηστών.

Σήμερα, ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας. Τα κινητά τηλέφωνα, το διαδίκτυο, τα ψηφιακά συστήματα υψηλής ταχύτητας, που ενώνουν τους μέχρι τώρα χωριστούς κόσμους των τηλεπικοινωνιών και της ραδιοτηλεόρασης, έφεραν επανάσταση στη ζωή μας - στο σπίτι, στο σχολείο, στο γραφείο.

Η ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η οποία προσφέρει γρήγορη, φθηνή και αδιάλειπτη επικοινωνία σε απευθείας σύνδεση, είναι από τις σημαντικότερες τεχνολογίες γενικής εφαρμογής. Το 30% περίπου των νοικοκυριών στην Ε.Ε. έχει ευρυζωνική πρόσβαση.
  

Με το σύνθημα "καλύτερα στο Διαδίκτυο παρά στην ουρά", πάνω από το 90% όλων των παρόχων δημοσίων υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση επικοινωνούν σήμερα σε απευθείας σύνδεση. Στόχος είναι η εύκολη ηλεκτρονική πρόσβαση σε 20 βασικές δημόσιες υπηρεσίες (υποβολή φορολογικών δηλώσεων και δηλώσεων ΦΠΑ, ταξινόμηση καινούργιων αυτοκινήτων ή δήλωση της αλλαγής κατόχου ενός αυτοκινήτου, κ.λπ.).

Εκτός από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, καταβάλλονται προσπάθειες για τη σύνδεση των βιβλιοθηκών, των μουσείων και παρόμοιων ιδρυμάτων με ευρυζωνικά δίκτυα.  Επιπροσθέτως, οι κυβερνήσεις της ΕΕ πρόκειται να προσφέρουν στους πολίτες σε απευθείας σύνδεση υπηρεσίες υγείας, όπως, πληροφορίες για την πρόληψη ασθενειών, ιατρικούς φακέλους, ιατρικές τηλεγνωματεύσεις και ηλεκτρονική επιστροφή ιατρικών εξόδων.

Έτσι λοιπόν ο δήμος Λοκρών προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Internet σε όλους και με γρήγορη ταχύτητα.

 Για να συνδεθείτε πρέπει:

1. να είστε σε απόσταση περιπου 100 μετρων γύρω από την πλατεια . (Γίνεται προσπάθεια για αναβάθμιση του δικτύου για κάλυψη μεγαλύτερης απόστασης)

2. να έχετε έναν υπολογιστή που να διαθέτει ασύρματη κάρτα δικτύου. (Όλα τα laptop έχουν)

3. να βρείτε στις συνδεσεις δικτύου το δίκτυο του δήμου το οποίο ονομάζεται public hot spot και να συνδεθείτε σε αυτό.

4. αφού συνδεθείτε, ανοίξτε έναν explorer και είσαστε έτοιμοι να σερφάρετε στο internet.

10 σχόλια:

  1. Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ (ΕΠΙ ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΥ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ... ΣΤΑ 100 ΜΕΤΡΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ...
    Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ;
    ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ... ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και αφου υπηρχε επι σκαμπερδοπουλου γιατι δεν το γνωριζαμε? μηπως το γνωριζε μονο ο ιδιος και τα τσιρακια του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΔΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΣΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΣΟ ΕΡΓΟ.
      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ ΕΙΝΑΙ; ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ...

      Διαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΜΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗ ΤΗ ΕΚΑΝΑΝ Η ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EINAIΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΚΑΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΑΝΕΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΓΕΛΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΑΙ ΕΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΓΕΛΙΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σημασία έχει ότι ανεξάρτητα από το πότε έγινε, το έργο είναι μέσα στο πνεύμα και τις ανάγκες της εποχής, μιας και έχει αρχίσει και επεκτείνεται η ελεύθερη ασύρματη δικτύωση και σε άλλες περιοχές της χώρας. Εάν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να στηθεί ένα free wireless network (ατα πρότυπα του awmn του ΕΜΠ) ας ξεκινήσουμε από εδώ τις πρώτες επαφές. Τι λέτε? leonikola@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΤΑΛΑΝΤΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΥΡΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ.ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΕΞΗ.ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Μ'ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΙΝΤΕRNET Π.Χ ΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΟΜΕΝΟ? ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΟΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου