Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για τη ΛΑΡΚΟ










ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
   
            Το ξεπούλημα της πολύτιμης για την ανάπτυξη της πατρίδας μας ΛΑΡΚΟ. Οι περικοπές μισθών κατά 35%, που θέλει να μας επιβάλει το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ , τρόικα , εργοδοτών. Η εφαρμογή της εντεινόμενης αντεργατικής επίθεσης, μας οδηγεί στα κρεματόρια της κερδοφορίας των καπιταλιστών.
  
            Οι λεγόμενες διαπραγματεύσεις του υπουργείου εργασίας με την τρόικα και ο παράλληλος διάλογος των εργοδοτικών οργανώσεων ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ με την εργοδοτική κυβερνητική ΓΣΕΕ, συναπαρτίζουν το σφαγείο των εργασιακών  δικαιωμάτων. Η πρόσφατη συμβολική ενέργεια του ΠΑΜΕ, να διακόψει την κοροϊδία του κοινωνικού διαλόγου, αποκάλυψε το καταστροφικό περιεχόμενο των συζητήσεων των  κοινωνικών εταίρων, που αποδεδειγμένα λειτουργούν ως συνεταίροι στην εξαπάτηση και την υποταγή των εργαζομένων.  
  

            Οι πρόσφατες συναντήσεις των «εταίρων» και του υπουργείου εργασίας με την τρόικα αποκαλύπτουν ότι εξωθούν την εργατική οικογένεια στην εξαθλίωση και την λιμοκτονία. 

            Το ΕΑΜ πιστό στην ανειρήνευτη ταξική πάλη, πιστό στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής λαϊκής οικογένειας, κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου και λέει ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

            Καμία άλλη αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός, καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες εργοδοτικές- κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, που καλλιεργούν την μοιρολατρία, την εργασιακή ειρήνη, που με το αζημίωτο και με κάθε τρόπο εκτελούν τις εντολές των αφεντικών τους, για να επιβάλλουν τις επιλογές του στην εργατιά της ΛΑΡΚΟ.

            Εμείς πιστεύουμε ότι ο αγώνας έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει. Πιστεύουμε ότι τις αποφάσεις για την ανατροπή των προαποφασισμένων μέτρων, που συμφώνησαν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και του ΛΑΟΣ τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο εργοστάσιο, πρέπει να παρθούν από το σύνολο των εργαζομένων.

            Οι εργάτες πρέπει να απεγκλωβιστούν από τις μέχρι τώρα επιλογές τους, πους τους οδηγούν δεμένους στην σφαγή. Πρέπει να πάρουν την θέση τους στην μόνη ρεαλιστική λύση, τον ταξικό αγώνα. Στην ταξική πάλη οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αντίθετα έχουν να κερδίσουν  ένα κόσμο ολόκληρο.     

            Στην κατεύθυνση αυτή και επειδή η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου δεν προχώρησε σε σύγκλιση ΓΣ, το ΕΑΜ ανέλαβε πρωτοβουλία και με βάση το καταστατικό του Σωματείου (Αρ. 14 παρ.2) προχώρησε στη συλλογή υπογραφών για την σύγκλιση έκτακτης ΓΣ των μελών.

            Το ΔΣ του σωματείου με βάση αυτές τις υπογραφές είναι υποχρεωμένο να ανακοινώσει άμεσα την σύγκλιση της Γ.Σ. Δυστυχώς όμως, η πλειοψηφία τους ΕΣ, αντί να πράξει αυτό που τις επιτάσσουν οι εργαζόμενοι, με διάφορα προσχήματα προσπαθεί να την αποφύγει. Έτσι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πως δρούν σε διατεταγμένη υπηρεσία των αφεντικών τους, ότι ο ρόλος τους είναι πυροσβεστικός στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            Σε αυτήν την κρίσιμη φάση επιβάλετε να ξεδιπλώσουμε το λάβαρο του αγώνα. Να απαιτήσουμε Γενική Συνέλευση. Να συμμετέχουμε μαζικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στην Λαμία.

            Τώρα πρέπει να σπάσουμε κάθε φόβο. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης και των υποτακτικών της στο εργοστάσιο πρέπει να  στραφεί εναντίον τους. Δεν μπορεί να δεχτούμε τις φτηνές εξυπηρετήσεις  που πελατειακά καλλιεργούν, ως άλλοθι υποταγής στην σκλαβιά που ετοιμάζουν. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο, έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ το 77  χθες, οι εργάτες της Χαλυβουργικής σήμερα, μας δείχνουν το δρόμο και πρέπει να τον ακολουθήσουμε.
           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου