Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΚΚΕ: Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις Ιχθυοκαλλιέργειες Λάρυμνας - Αταλάντης


Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα: «Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ» 


Απλήρωτοι παραμένουν για αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι στις "Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ", όπως καταγγέλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Πρωτούλης, Θανάσης Παφίλης, οι οποίοι κατέθεσαν ήδη ερώτηση στη Βουλή.

Δυστυχώς οι εργαζόμενοι σήμερα φαίνεται να είναι εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στην απληστία και την αυταρχικότητα των εργοδοτών.  

Έτσι και η συγκεκριμένη εταιρία -πέρα από την ρύπανση που προκαλεί στην περιοχή- σήμερα έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους για μήνες και παρόλα αυτά βέβαια συνεχίζει να λαμβάνει άνευ δεσμεύσεων "γη και ύδωρ" από την τοπική αυτοδιοίκηση, την περιφέρεια και το κράτος. 


Στην σχετική Ερώτησή τους που κατέθεσαν στη βουλή οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. αναφέρουν:

Στην εταιρεία Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Λάρυμνας – Αταλάντης του Νομού Φθιώτιδας, εργάζονται 105 εργαζόμενοι. 
Η εργοδοσία της επιχείρησης από το 2008 καθυστερεί την καταβολή των μισθών με αποτέλεσμα αυτό το διάστημα να χρωστά στους εργαζόμενους μισθούς τριών (3) έως δέκα (10) μηνών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. 

Οι βουλευτές 
Γιώργος Μαρίνος

Γιάννης Πρωτούλης

Θανάσης Παφίλης



1 σχόλιο:

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου