Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κατερίνα Μπατζελή: «Οι καθυστερήσεις των έργων οδηγούν στην καταστροφή»


Την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ζητά η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή με σχετική επιστολή της για το ζήτημα των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν και πλήττουν τη Φθιώτιδα τονίζοντας ότι οι καθυστερήσεις και η στασιμότητα των μεγάλων δημοσίων έργων (Ε65, ΕΡΓΟΣΕ, Νέα Κοίτη Σπερχειού-  Τέλος Α. Κ Ροδίτσας) ήδη έχουν «κοστίσει» ακριβά στους πολίτες της Φθιώτιδας καταστρέφοντας τις περιουσίες τους και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Όπως επισημαίνει η κ.Μπατζελή στην επιστολή «τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών δημιούργησαν εκτεταμένα προβλήματα στο νομό Φθιώτιδας  και ιδιαίτερα στην κοιλάδα του Σπερχειού, όπου η στάθμη του ποταμού ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες εκτάσεις σε πολλές περιοχές (Καστρί, Φραντζή, Κωσταλέξι, Κόμμα, Μοσχοχώρι, Ανθήλη, Παγκράτι), να καταστραφούν αγροτικές καλλιέργειες και πρωτίστως να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Κατόπιν τούτων για μια ακόμη φορά τίθεται το ερώτημα για την πολιτική που έχει δρομολογήσει και προωθεί το Υπουργείο ώστε να διασφαλιστεί η υλοποίηση και εφαρμογή των τριών μεγάλων δημοσίων έργων (Ε65, ΕΡΓΟΣΕ, Νέα Κοίτη Σπερχειού-  Τέλος Α. Κ Ροδίτσας), η εγκατάλειψη των οποίων έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων με αποκορύφωμα τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και φόβο στην τοπική κοινωνία». 

Ακολουθεί η επιστολή της κ. Μπατζελή:



ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ
Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας – ΠΑΣΟΚ
Αθήνα , 8 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ. 242

Προς: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κ. Μάκη Βορίδη

Κοιν: Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κ. Γιάννη Μαγκριώτη
Κοιν: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Κλέαρχο Περγαντά
Κοιν: Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας
κ. Θωμά Στάικο
  

κ. Υπουργέ,

Όπως ήδη θα έχετε ενημερωθεί, τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών δημιούργησαν εκτεταμένα προβλήματα στο νομό Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην κοιλάδα του Σπερχειού, όπου η στάθμη του ποταμού ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες εκτάσεις σε πολλές περιοχές (όπως Καστρί, Φραντζή, Κωσταλέξι, Κόμμα, Μοσχοχώρι, Ανθήλη, Παγκράτι), να καταστραφούν αγροτικές καλλιέργειες και πρωτίστως να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Κατόπιν τούτων για μια ακόμη φορά τίθεται το ερώτημα για την πολιτική που έχει δρομολογήσει και προωθεί το Υπουργείο ώστε να διασφαλιστεί η υλοποίηση και εφαρμογή των τριών μεγάλων δημοσίων έργων (Ε65, ΕΡΓΟΣΕ, Νέα Κοίτη Σπερχειού- Τέλος Α. Κ Ροδίτσας), η εγκατάλειψη των οποίων έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων με αποκορύφωμα τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και φόβο στην τοπική κοινωνία.

Επανειλημμένα έχω αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα τόσο με επίκαιρή ερώτησή μου την 14η Δεκεμβρίου 2011, όπου ζητούσα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πορεία υλοποίησης και ολοκλήρωσης των μεγάλων δημοσίων έργων, καθώς και απαντήσεις για τους λόγους καθυστέρησης στην απεμπλοκή και ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων, τις ενέργειες ή πιθανές κυρώσεις στις οποίες έχετε ή πρόκειται να προβείτε ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την καθυστέρηση.

Ταυτόχρονα, με παλαιότερη ερώτησή μου την 15η Μαρτίου 2011 για τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί στην περιοχή του Μοσχοχωρίου, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η ΕΡΓΟΣΕ είχε απαντήσει ότι «για τη διατήρηση της υπερχείλισης και με στόχο την εξασφάλιση νερού για τους αγρότες τους θερινούς μήνες έχει σχεδιαστεί- βάσει μελέτης- η αύξηση της παροχευτικότητας της νέας κοίτης του Σπερχειού με τον διπλασιασμό της διατομής του καθώς και η κατασκευή ενός μεγάλου φράγματος (Μεριστή) στη θέση συμβολής της παλαιάς με τη νέα κοίτη που συγκρατεί το νερό και το διοχετεύει στην παλαιά κοίτη την Αλαμάνα. Όπως αναφερόταν στην απάντηση, αν και το πρώτο έργο είχε ολοκληρωθεί το 2008, το τμήμα της διαπλάτυνσης της νέας κοίτης Σπερχειού δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα».

Στο πλαίσιο αυτό, για μια ακόμη φορά καθίσταται αναγκαία η άμεση ενεργοποίησή σας για τη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων, τα οποία λειτουργούν ανασταλτικά στην υλοποίηση των τριών μεγάλων δημοσίων έργων, τα οποία ήδη έχουν «κοστίσει» ακριβά στους πολίτες της Φθιώτιδας καταστρέφοντας τις περιουσίες τους.

Επειδή κύριο ζητούμενο παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και ασφάλειας, ζητώ την άμεση παρέμβαση σας για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα με ακόμη πιο δυσάρεστες συνέπειες. Κάτι φυσικά το οποίο όλοι μας απευχόμαστε.

Με εκτίμηση
Κατερίνα Μπατζελή

1 σχόλιο:

  1. TA MΙΣΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΡΩΤΑΕΙ Η ΜΠΑΤΖΕΛΗ.ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ?ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου