Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Κ.Κ.Ε. για το Νομοσχέδιο περί ναρκωτικών


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το νομοσχέδιο που “εθίζει” στη ναρκοκουλτούρα και αποθεώνει τις ατομικές λύσεις
ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ: Θέλουν ναρκωμένη τη συνείδηση των νέων για να μη διεκδικούν,  ΝΔ και ΛΑΟΣ διαφωνούν συμφωνώντας
Για το επικίνδυνο “κεντροαριστερό” Νομοσχέδιο των “προοδευτικών” δυνάμεων υπέρ των ναρκωτικών, το κόμμα μας παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή, βασισμένο σε επιστημονικά και πολιτικά επιχειρήματα, από ταξική σκοπιά, υπέρ της Εργατικής Τάξης και των Λαϊκών Στρωμάτων.    

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ απευθύνεται στο λαϊκό άνθρωπο της Φθιώτιδας και επισημαίνει ότι -πέρα από την υπόλοιπη βάρβαρη πολιτική τους- υπάρχει ένας πρόσθετος λόγος για να παρεμποδίσει ο λαός το έργο της εγκληματικής κυβέρνησης και να την ανατρέψει μια ώρα αρχύτερα. Να καταδικάσει όλα τα κόμματα εκείνα τα οποία ανοιχτά ή συγκαλυμμένα υποστηρίζουν ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί στη συνείδηση των γονιών και των νέων τη χρήση, την καλλιέργεια, ακόμα και το κέρασμα των ναρκωτικών.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο νομιμοποιεί τη διάδοση των ναρκωτικών, μέχρι και την ωραιοποιεί. Και μάλιστα στηρίζει το ζήτημα αυτό στο ατομικό δικαίωμα(!!!) του κάθε νέου ανθρώπου να χρησιμοποιεί το σώμα του όπως θέλει, να το κακομεταχειρίζεται, να το βλάπτει και να το προσβάλλει.


Δε μας ξάφνιασε. Το προετοίμαζαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και μάλιστα δεν είναι καθόλου περίεργο για εμάς, που το φέρνει μια κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι θα ασχολιόταν για δυο - τρεις μήνες με τα βασικά ζητήματα, του χρέους, να τελειώσει το PSI και τη δανειακή συνθήκη.

Τα άλλα κόμματα, και πριν απ' όλα το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, που συμφωνούν με  αυτό, εγκαλούν το κόμμα μας ότι είναι αντίθετο με το νομοσχέδιο, γιατί, λέει, το ΚΚΕ θέλει να υπάρχουν ποινές στους χρήστες των ναρκωτικών. Πρόκειται για χοντρό και ωμό ψέμα, τύπου Γκέμπελς.

Το ΚΚΕ ήταν και είναι εναντίον της διάδοσης των ναρκωτικών, της ωραιοποίησης και της ηθικοποίησης της χρήσης τους και μάλιστα από θύματα, νέους ανθρώπους. Η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., στην κοινοβουλευτική επιτροπή και κάτω και από τα συντριπτικά επιχειρήματα τα δικά μας, κάτω από το "φόβο των Ιουδαίων", κάνουν πως διαφωνούν με το νομοσχέδιο, ενώ στην κυβερνητική επιτροπή ήταν απόλυτα σύμφωνοι.

Εγκαλούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση, που φέρνει το νομοσχέδιο, και αυτούς που το αποδέχονται λέγοντας ότι συμφωνούν με την ατομική χρήση των ναρκωτικών και είναι αντίθετοι μόνο στη διάδοσή τους. Εμείς θεωρούμε ότι όφειλε η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να αναδεικνύουν στους νέους ανθρώπους την καταστροφική συνέπεια της χρήσης ναρκωτικών, είτε αυτά θεωρούνται "μαλακά" είτε "σκληρά", είτε είναι η μεθαδόνη, όσον αφορά τη σωματική και την ψυχική εξάρτηση και τις συνέπειες.

Τους κατηγορούμε ότι φέρνουν ακριβώς αυτό το μέτρο σε μια περίοδο όπου όλοι οι παράγοντες που συνηγορούν εξ αντικειμένου στη διάδοση των ναρκωτικών, χτυπάνε "κόκκινο": Η ανεργία, η φτώχεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση. Αυτοί είναι οι παράγοντες που οδηγούν σε μια μαζική χρήση ναρκωτικών.

Τους κατηγορούμε, επειδή ιδιωτικοποιούν όλες τις δομές που έχουν σχέση με την απεξάρτηση. Καταβαραθρώνουν τα στεγνά προγράμματα και αδιαφορούν για την επανένταξη των απεξαρτημένων.

Τους κατηγορούμε ότι έχουν μετατρέψει τη χορήγηση της μεθαδόνης από τα νοσοκομεία σε χορήγηση ενός ναρκωτικού από τα νοσοκομεία, αφού ναρκωτικό είναι και η μεθαδόνη. Μπορεί να έχει λιγότερες συνέπειες απ' ό,τι το χασίς, αλλά είναι ο προθάλαμος για το χασίς ή παράλληλη οδός με την ηρωίνη. Μάλιστα στα νοσοκομεία χορηγείται η δόση χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια απεξάρτησης, ενασχόλησης με ανθρώπους οι οποίοι παίρνοντας χρόνια ναρκωτικά έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες στην υγεία τους.

Τους κατηγορούμε, γιατί οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν τη μεθαδόνη, όπως όλοι εμείς παίρνουμε τα παυσίπονα από τα φαρμακεία.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ έχουν άμεση ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει. ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν είναι ανεύθυνοι. Μπορούσαν και δεν το εμπόδισαν.

Και γι' αυτό κηρύσσουμε κυριολεκτικά συναγερμό και καλούμε τους γονείς, την εργατική λαϊκή οικογένεια, τους νέους ανθρώπους, τους εκπαιδευτικούς, τους δικαστικούς λειτουργούς και τη δικαιοσύνη να παρέμβουν πριν το κακό αυτό μετατραπεί σε ψήφο πλειοψηφίας της Βουλής.

Και τέλος θυμίζουμε ότι η ανοχή και η ωραιοποίηση της χρήσης ναρκωτικών έχει ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν βουλευτές των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ τότε, έλεγαν ότι η χρήση χασίς δεν είναι κάτι σημαντικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου, όντας υπουργός Παιδείας, μιλούσε για καλλιέργεια χασίς στα σπίτια και κατηγορούσαν τότε το ΚΚΕ ως δογματικό και συντηρητικό κόμμα, θεωρώντας ότι αυτοί που είναι υπέρ της χρήσης ναρκωτικών ή τα ανέχονται, ότι εκφράζουν κάτι το προοδευτικό και ριζοσπαστικό...

Πρόκειται για νομοσχέδιο-έγκλημα, που χειροκροτούν οι έμποροι ναρκωτικών  στα παρασκήνια.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Για μάς είναι εξίσου σοβαρό και τρομερό με τη δανειακή συνθήκη, με το PSI που κλείνεται και με όλα τα άγρια μέτρα που φέρνουν.

Αυτή τη στιγμή τα κόμματα αυτά, συνειδητά, γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε σε αφέλεια, θέλουν ναρκωμένη τη συνείδηση των νέων για να μη διεκδικούν, να μην παλεύουν, να μην αντιδρούν. Ο εξαρτημένος άνθρωπος, από οποιοδήποτε πράγμα και πολύ περισσότερο από μία ουσία, είναι το καλύτερο θύμα, το καλύτερο πειθήνιο όργανο για την κυρίαρχη πολιτική.

Γι' αυτό εμείς καλούμε το λαό, μαζί με τα άλλα τα προβλήματα, να ασχοληθεί και με το θέμα των ναρκωτικών, πιο έντονα, πιο καθοριστικά, πιο αποφασιστικά.

Να ρίξει την κυβέρνηση όσο γίνεται πιο γρήγορα. Να καθορίσει τις εξελίξεις.

Να μην περνάνε τα τρομοκρατικά της διλήμματα και να αποτελέσει ένα συνδυασμένο κριτήριο με τα άλλα προβλήματα, αλλά και ένα σχετικά αυτοτελές κριτήριο για το τι σημαίνει καπιταλισμός, τι σημαίνει πολιτική υπέρ της κερδοφορίας, τι σημαίνει φόβος απέναντι στην ταξική πάλη, απέναντι στην κοινωνική εξέγερση, απέναντι στη ριζική ανατροπή.

Δεν θα περάσει έτσι και τους προειδοποιούμε.

Ξεκινάμε την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, 6.00μμ,
με μαζική εξόρμηση και μοίρασμα ανακοίνωσης
στο κέντρο της πόλης της Λαμίας.

Η   ΝΕ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  ΤΟΥ  ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου