Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Απροστάτευτη στις διαθέσεις και στις ορέξεις επικίνδυνων εγκληματιών η Αταλάντη και όλη η Λοκρίδα


Επικίνδυνη έχει καταστεί πλέον η διαμονή στην Αταλάντη και σε όλη τη Λοκρίδα.

  
Εδώ και δύο χρόνια οι ληστείες και οι διαρρήξεις αυξάνονται συνεχώς με διαφόρους εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι σε όλη την περιοχή. Ληστείες καταστημάτων, διαρρήξεις σπιτιών, κακοποιήσεις και βασανισμοί ανήμπορων συνταξιούχων, απόπειρες απαγωγών, ναρκωτικά, πορνεία, τζόγος... Όλα τα χει ο μπαχτσές... Εκτός από πρόληψη και αστυνόμευση...
Οι πολίτες της Λοκρίδας αισθάνονται τεράστια ανασφάλεια και απολύτως δικαιολογημένα αφού οι αρμόδιες αρχές αδυνατούν να προστατέψουν ζωές και περιουσίες. 
Παρόλα αυτά έχει μειωθεί αισθητά η αστυνόμευση στην περιοχή. Η ομάδα ΟΠΚΕ κάποτε έκανε συνεχής ελέγχους και περιπολίες στην περιοχή. Σήμερα -και τα δυο τελευταία χρόνια- οι έλεγχοι και οι περιπολίες αυτές έχουν μειωθεί. Φυσικά η αποδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων και η αναστολή των καθημερινών ελέγχων και περιπολιών της ομάδας ΟΠΚΕ δεν είναι απόφαση της Αστυνομίας αλλά της Πολιτείας. 
Η ίδια η Δημοτική Αρχή είναι ανήμπορη να χειριστεί το θέμα και να πιέσει για την προστασία των δημοτών της. Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε αυτά φαινόμενα είναι η μόνιμη η σιωπή της. Άντε το πολύ να γίνει καμιά δήλωση απόγνωσης στα τοπικά ΜΜΕ. Κατά τα άλλα η σιωπή της είναι εκκωφαντική. Δεν θα της χαλάσω λοιπόν τον "ύπνο" αποδίδοντας της ευθύνες σήμερα. 
Όταν όμως θα θρηνήσουμε θύματα, (γιατί κάποια στιγμή θα συμβεί αυτό αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με αυτούς τους ρυθμούς εγκληματικότητας), τότε οι πολιτικοί μας αυτοδιοικητικοί και βουλευτές θα ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στην αστυνομία.
Τελευταίο κρούσμα η χθεσινή ένοπλη ληστεία -με Καλάσνικοφ πάντα- σε κοσμηματοπωλείο της Αταλάντης μέρα μεσημέρι στην κεντρική αγορά η οποία ήταν γεμάτη περαστικούς καταναλωτές...

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει για το περιστατικό τα εξής:

Αναζητούνται τρεις (3) άγνωστοι δράστες για ένοπλη ληστεία, σε κοσμηματοπωλείο στην Αταλάντη Φθιώτιδας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, για ένοπλη ληστεία σήμερα (04-02-2012) το πρωί, σε βάρος ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου, στην Αταλάντη Φθιώτιδας.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί και περί ώρα 09:50΄, οι δύο από τους τρεις δράστες, έχοντας ο ένας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κουκούλα τύπου «FULL – FACE» και κρατώντας όπλο (πιθανώς πιστόλι κρότου), εισήλθαν σε κατάστημα κοσμηματοπωλείο, ιδιοκτησίας 74χρονου ημεδαπού, στην Αταλάντη Φθιώτιδας.
Στη συνέχεια οι δράστες, με την απειλή του όπλου και πυροβολώντας μία φορά για εκφοβισμό προς την οροφή του καταστήματος χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ακινητοποίησαν τον 74χρονο ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν χρυσαφικά απροσδιόριστης μέχρι στιγμής αξίας.
Ακολούθως οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, άνευ πινακίδων κυκλοφορίας, όπου τους ανέμενε ο συνεργός τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας προς εντοπισμό και σύλληψη των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

2 σχόλια:

  1. ine simantikotato thema ke ola ta sxolia pu blepo aforun ta komatika. kanis den skeftete to kalo tis perioxis oloi ta komata mono ke oi eklegmenoi ke oi sxoliastes sto site distixos. edo kathe toso exume listia ine thema xronu to thima ke astinomia aniparkti dimos gia ta panigiria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΤΙ ΦΩΝΕΣ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ,ΔΕΝ ΦΟΒΕΙΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ;ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου