Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση: Άνοιγμα των διοδίων στη Φθιώτιδα

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 5 – 7 μ.μ. ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ


Στο Γιούρογκρουπ αποφασίστηκε ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού. Το δάνειο θα δοθεί ολόκληρο στην αποπληρωμή του χρέους. Η επιδίωξη για πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει ακόμη πιο δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, έργα υποδομών που έχουν σχέση με τη λαϊκή κατοικία, με την αντισεισμική θωράκιση, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.λπ.

Η απαίτηση για πολιτική σταθερότητα, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις, σημαίνει να σταματήσει ο λαός τις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των αναγκών του, να ζει εξαθλιωμένος. Ο λαός να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με σωτηρία, να μη δεχθεί να πληρώσει το χρέος. επιμένει στον καθημερινό αγώνα που δυσκολεύει και παρεμποδίζει τα αντιλαϊκά μέτρα, έναν αγώνα με προμετωπίδα την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική - λαϊκή εξουσία.


                Ηδη βρίσκονται σε τραγική κατάσταση οι μικροί και μεγάλο μέρος μεσαίων αγροτών  κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα. Βιώνουν τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής εχθρικής πολιτικής της Ε.Ε των Ελληνικών κυβερνήσεων.
               Πολιτικές που εξυπηρετούν και στηρίζουν τα κέρδη και προνόμια των καρτέλ στο γάλα, στις ζωοτροφές κ.ά συρρικνώνοντας  παραπέρα το εισόδημα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων, που μεγάλος αριθμός είναι εγκατεστημένος σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές . Η δραστική μείωση στις τιμές παραγωγού σε γάλα και κρέας, με ταυτόχρονη αύξηση της τιμής τους στον καταναλωτή – εργαζόμενο της πόλης, η αύξηση του κόστους παραγωγής από την κατακόρυφη αύξηση των ζωοτροφών, των μέσων και  εφοδίων, η αύξηση του Φ.Π.Α,  η τεράστια  αύξηση στο αγροτικό ρεύμα, στα καύσιμα, τα χαράτσια στον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, του ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης, τη φοροληστεία της αγροτικής λαϊκής κατοικίας μέσα από το χαράτσι της  ΔΕΗ, έχουν οδηγήσει χιλιάδες κτηνοτρόφους στη χρεοκοπία και εγκατάλειψη του επαγγέλματος, την τελευταία 5 ετία  Αυτή η πολιτική στοχεύει ξεκάθαρα την κρίση να πληρώσει η αγροτιά, εργατιά, τα λαϊκά στρώματα για να προστατευτούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και οδηγούν στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων. Στη συγκέντρωση και της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, με γρηγορότερους ρυθμούς.
 Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους θα επιδεινωθεί παραπέρα από τις συνέπειες , τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βαθαίνει καθημερινά και σε συνδυασμό με την νέα ΚΑΠ  2014-2020  επιταχύνοντας την καταστροφή  των φτωχών κτηνοτρόφων.
          Αυτή η πολιτική μείωσε δραστικά την αυτάρκεια της χώρας σε όλα τα ζωοκομικά  προϊόντα, κατέστρεψε παραγωγικές μονάδες μετέτρεψε από θετικό το ισοζύγιο στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ ελλειμματικό.
         Σήμερα οι φτωχομεσαίοι αγρότες κτηνοτρόφοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα .
              Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η Ε.Ε οι Ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις  στηρίζουν και ενισχύουν, μέσα από τη χρεοκοπία  των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και άλλων λαϊκών νοικοκυριών.
               Μπροστά σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η ΠΑΣΥ καλεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους  να παλέψουν για να βάλουν φρένο στην άγρια αυτή πολιτική και να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους, με την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Να διεκδικήσουμε  ανάπτυξη του  κτηνοτροφικού τομέα, έτσι όπως συμφέρει το λαό, τη χώρα, τους   μικρομεσαίους κτηνοτρόφους  και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα καρτέλ. Μόνο έτσι θα υπάρξει  λαϊκή ευημερία.
             Με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, θα μπορούν να  αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά η κάλυψη των διατροφικών λαϊκών αναγκών, μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος παραγωγής. Παράλληλα με τις μεγάλες κρατικές μονάδες θα δημιουργούνται παραγωγικοί συν/σμοί των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, με κρατική επιστημονική στήριξη,  που ενταγμένοι στον κεντρικό σχεδιασμό παραγωγής θα ενισχυθούν για αλλαγή του συσχετισμού φυτικής-ζωικής παραγωγής, υπέρ της κτηνοτροφικής ανάπτυξης. Καλύπτοντας τις εγχώριες ανάγκες και περιορίζοντας δραστικά τις εισαγωγές. Έτσι θα έχουμε ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα, μείωση της ανεργίας, επιβίωση και  εισόδημα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και συνολικά  αναβάθμιση οικονομική- κοινωνική- πολιτιστική  στην ύπαιθρο.
              Όμως για να εφαρμοστεί μια τέτοια αγροτική πολιτική που συμφέρει τη χώρα και το λαό, προϋποθέτει μαζικό απεγκλωβισμό των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τις πολιτικές  και τα κόμματα που τους ξεκληρίζουν.
         Απαιτείται η δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας συνολικότερης λαϊκής οικονομίας στην οποία οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά. Παλεύοντας σήμερα για μέτρα ανακούφισης προετοιμάζοντας με τους σημερινούς αγώνες τους,  αυριανούς μεγαλύτερους που θα δώσουν οριστική λύση στα βασανά μας.
                Στη διαμόρφωση αυτών των προϋποθέσεων σήμερα διεκδικούμε:
·                Αρνούμαστε να πληρώσουμε χαράτσια και πρόστιμα.
·                Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις.
·                Απόσυρση του νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς, που είναι για επιχειρηματίες και μεγαλοαγρότες.
·                Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.
·                Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
·                Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
·                Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή τόκων και πάγωμα πληρωμής χρεών, όσο διαρκεί η κρίση.
·                Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατώτατη σύνταξη στα 1.150 ευρώ. Επίδομα τοκετού από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αγρότισσες, που να αντιστοιχεί σε 4μηνη άδεια με βάση το βασικό μισθό. Να χορηγείται σύνταξη χηρείας στους αγρότες και στις αγρότισσες. Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στις υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
·                Απόσυρση του νόμου για τους συνεταιρισμούς των μεγαλοαγροτών και τους αγροτικούς συλλόγους της υποταγής. ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο φορέα με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής του κεφαλαίου στο 100% των ζημιών απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους,  κατάργηση των χαρατσιών .
·                ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των κρατικο-συνεταιριστικών εταιρειών της ΑΤΕ. Στήριξη του κρατικού – συνεταιριστικού χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ.
·                Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με την πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς.
                    ΟΛΟΙ ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ  ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ   ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
                                 ΚΑΙ    ΤΑΞΙΚΗΣ  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου