Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ναι, υπάρχει ελπίδα


Μετά τη συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών και κλείσιμο του PSI, ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος για την Ελλάδα


* Του Γιάννη Μπρεκουλάκη
newaction


Οι Έλληνες πολίτες ξεκινούν έναν αληθινό Γολγοθά! Καλούνται να αλλάξουν βίαια τη ζωή τους και να πλησιάσουν το επίπεδο ζωής ή καλύτερα μισθών της Πορτογαλίας ή και της Βουλγαρίας. 
Πολλά θα ακουστούν για το τι έφταιξε, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλήρως, πού πρέπει να αποδώσει ευθύνες. Και μόνο το γεγονός πως χρειάστηκαν 17 χρόνια για να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και μόλις δύο για να χαθούν λέει πολλά.
Αυτήν τη χρονική περίοδο έσπασαν όλα τα αρνητικά ρεκόρ! Το δημόσιο χρέος, η ανεργία, η ακρίβεια εκτινάχθηκαν στα ουράνια αλλά οι ευθύνες είναι πολύ βαθύτερες. 
Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα βυθίστηκε σταδιακά στην ανυποληψία, διατρέφοντας τη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις και την αναξιοκρατία.
Οι σημερινές δημοσκοπήσεις, με το ΠΑΣΟΚ να φτάσει στο Ναδίρ συγκεντρώνοντας ένα 9%, αλλά και τη ΝΔ να μην μπορεί να απογειωθεί, αποτελούν τη μία μόνο πλευρά της απαξίωσης των κομμάτων.      

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και κάτω από εξωφρενικούς εκβιασμούς -ή συμφωνείτε ή πτωχεύετε- είναι συγκλονιστικό για τους εργαζόμενους, με πιο σκληρό το μέτρο τη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού.     
«Αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο κ. Σαμαράς, έστω κι αν παραδέχτηκε πως κάποιες άλλες από τις επώδυνες ρυθμίσεις δεν αποφεύχθηκαν και πως «αν είχε υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση εδώ και δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν σήμερα με την πλάτη στο τοίχο».
Εκεί που είχε φτάσει η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί άρδην...
Το θέμα είναι πως η αυριανή ημέρα βρίσκει τον ελληνικό λαό παγωμένο και τα συνδικάτα και τους εργαζομένους έτοιμους για μεγάλες κινητοποιήσεις.  Η αντίδραση των απελπισμένων.
Υπάρχει άραγε ελπίδα;
* Ναι, αν την επομένη στραφούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανασύνταξης της ελληνικής κοινωνίας, στη διαφύλαξη του κοινωνικού ιστού που έχει διαρραγεί, σε μέτρα ανάπτυξης, τα μοναδικά που θα μπορούσαν να βγάλουν τη χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας.    
«Ρωτώ οποιονδήποτε καλοπροαίρετο Ευρωπαίο: όταν βρίσκεσαι για πέμπτη χρονιά σε ύφεση», επέμενε ο Αντώνης Σαμαράς«όταν η χώρα σου παραπαίει και η κοινωνική συνοχή της απειλείται, είναι δυνατό το μόνο "αντίδοτο" στην κρίση, να είναι ακόμα περισσότερη ανεργία και άλλα δύο χρόνια ύφεσης;».
Ναι, μπορεί να ξαναφουντώσει η ελπίδα.
«Αυτή την ώρα οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου "έχουμε πράγματι ανάγκη να αλλάξουμε πορεία στην οικονομία μας. Όμως το καθημερινό βασανιστήριο της ακραίας λιτότητας, δεν βοηθάει. Εκτρέφει την κοινωνική έκρηξη και έναν επικίνδυνο αντί-ευρωπαϊσμό. Γιατί κανένας λαός δεν αντέχει στις συνεχείς θυσίες, χωρίς κάποιο φως στην άκρη του τούνελ. Και φοβάμαι, ότι αυτό η Ευρώπη το έχει ξεχάσει» (Αντώνης Σαμαράς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου