Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς


Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  παρακολουθεί με προσοχή και από πολύ κοντά τις συνέπειες των καιρικών συνθηκών.

Στελέχη μας από την Περιφέρεια και το Δήμο Λαμίας, που από την πρώτη στιγμή κινούνται στην περιοχή, εξέφρασαν ήδη την συμπαράσταση τους σε όσους δοκιμάζονται από τις πλημμύρες. Σε εκείνους που βλέπουν τους κόπους και τον ιδρώτα χρόνων να χάνεται.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα την αυτοθυσία και τις ακούραστες προσπάθειες τεχνικών και σωστικών συνεργείων που κάνουν ότι μπορούν για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πλημμυρών σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, με λίγα μέσα και χωρίς την υποστήριξη του κατάλληλου εξοπλισμού.

Σε μια εποχή, όπου η πρόοδος των επιστημών και της τεχνολογίας είναι ολοφάνερη και η δυνατότητα τεχνικών έργων δυνατή και εφικτή, επειδή δεν έκαναν τίποτε από όσα χρειαζόταν ο λαός και ο τόπος στον τομέα των αντιπλημμυρικών έργων, επικαλούνται τον όρο θεομηνία για να διασωθούν. Για να αποφύγουν τις ευθύνες τους που είναι διαχρονικές και πολύ μεγάλες. Αφορούν και το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ.

Για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε την απουσία των αντιπλημμυρικών έργων από την κοιλάδα του Σπερχειού, όπως και την έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας που είναι απαραίτητα στην γύρω περιοχή, στους γύρω ορεινούς όγκους. Θεωρούμε απαράδεκτη την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου κατ’ επέκταση ολοκληρωμένου προγραμματισμού για την αντιπλημμυρική κάλυψη της περιοχής.

Καταγγέλλουμε την πραγματοποίηση έργων που δεν πήραν υπόψη τους την προστασία της περιοχής από πλημμύρες, όπως αυτά της γραμμής της ΕΡΓΟΣΕ και εκείνα του ΠΑΘΕ.

Θεωρούμε απαράδεκτη την εγκατάλειψη των έργων της ΠΑΘΕ, στην είσοδο της Λαμίας που συνέτεινε στις πλημμύρες.

Καταδικάζουμε, επίσης την έλλειψη ακόμη και μικρών επιμέρους παρεμβάσεων, που δεν έγιναν λόγω έλλειψης κονδυλίων, για την απομάκρυνση φερτών υλών και την προστασία της κοίτης του Σπερχειού. Για την διάνοιξη σημαντικών χειμάρρων.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ άμεσα θα φέρει, μέσω των βουλευτών του Κ.Κ.Ε, το θέμα στην Βουλή. Θα επιδιώξει ειδική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας, με επιδίωξη να αναδειχτεί η αναγκαιότητα των αντιπλημμυρικών έργων και ο συγκεκριμένος προγραμματισμός τους. Να παρθούν άμεσα μέτρα για  να απομακρυνθούν τα νερά από κάθε τόπο.

Θα επιδιώξει, επίσης, να καταβληθούν γρήγορα και ουσιαστικές αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Σε λαϊκές - εργατικές οικογένειες, που είδαν το σπίτι τους να καταστρέφεται.

Σε αγροτικές καλλιέργειες που καταστράφηκαν.
  
Σε μικρές επιχειρήσεις που πλημμύρισαν.

Σε στάνες και μαντριά που πνίγηκαν στο νερό.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους εργαζόμενους να επαγρυπνούν διεκδικώντας ότι δικαιούνται και τους ανήκει.



ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                                            
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΕΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου