Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Λόγια... Υποσχέσεις... και... Πράσινα Άλογα !!! (ΜΕΡΟΣ Α΄)



Τι έλεγε προεκλογικά στις διάφορες ομιλίες του ο κ. Λιόλιος; Τι υποσχόταν στους δημότες ο ίδιος και ο Συνδυασμός του; Τι πρότεινε για τα προβλήματα; Ποιες πρακτικές και πολιτικές των προκατόχων του κατέκρινε και αναθεμάτιζε;


Επειδή δεν είναι σωστό να ξεχνάμε τίποτα από τα λόγια και τα έργα των πολιτικών μας -διότι όταν το κάνουμε οδηγούμαστε σε τρόικες και τα τοιαύτα- ας ξαναθυμηθούμε τι έλεγε λοιπόν, τι υποσχόταν και τι ισχυριζόταν προεκλογικά ο νυν Δήμαρχος Λοκρών κ. Νίκος Λιόλιος μέσα από τις ομιλίες του ίδιου οι οποίες έχουν δημοσιευτεί στις σελίδες "Τα Νέα του Δήμου Λοκρών" και "Lokris News".


Το κείμενο που ακολουθεί είναι αυτούσια αποσπάσματα από δημοσιεύσεις στα δύο blogs μέσα από αναρτήσεις του Αργύρη Αλεξίου και περιέχει σημαντικά αποσπάσματα από τις προεκλογικές ομιλίες του κ. Λιόλιου

Ας δούμε λοιπόν το κείμενο και ας θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Λιόλιος τότε-προεκλογικά:

Σημαντικά δημοσιευμένα αποσπάσματα από προεκλογικές ΟΜΙΛΙΕΣ και ΔΗΛΩΣΕΙΣ του ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ  (ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΟΚΡΩΝ) στην Αταλάντη, στις Δημοτικές Ενότητες και στα τοπικά ΜΜΕ:
 

Νέα αρχή κάνουμε, με την παραδοχή του κράτους ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ήταν αποτυχημένος θεσμός, οπότε καταργείται αυτός ο θεσμός και οργανώνει την περιφέρεια με δήμους ισχυρούς που θα μπορούν να λύσουν τα τοπικά προβλήματα και να αυτοδιαχειριστουν τα κονδύλια που έρχονται αναλογικά από την κεντρική διοίκηση και όχι διαχείριση όπως ΗΘΕΛΕ η εκάστοτε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση κάνοντας μικροέργα κατά το δοκούν στην περιφέρεια της και στην έδρα της πχ στην Λαμία να γίνονται το 90% των έργων και όχι αυτά που της αναλογούν. 
  
Δηλαδή με τον «Καλλικράτη» απελευθερώνεται η Λοκρίδα από το κράτος της Λαμίας είπε ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΟΚΡΩΝ», Ν. Λιόλιος... 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Λιόλιος ανέπτυξε τις ιδέες του για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσει ο νέος Δήμος Λοκρών βασισμένες στην Πράσινη Ανάπτυξη, τη διαφάνεια, την αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης
  
Μέσα σε θερμό περιβάλλον ανέλυσε συνοπτικά τους στόχους του που τους αναφέρω εδώ επιγραμματικά: 

Την Αναβάθμιση του περιβάλλοντος με την δημιουργία της δημοτικής αστυνομίας και σε συνεργασία με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος αλλά και με επεμβάσεις σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές του δήμου. 

Την Απομάκρυνση των χωματερών και μεταφορά των σκουπιδιών κατόπιν μικρής επεξεργασίας (διαλογή, συσκευασία) σε ΧΥΤΥ Λιβαδειάς ή Θήβας ή όπου μας συμφέρει. 

Την Αναδιοργανωση των υπηρεσιών του δήμου για ποιοτικές υπηρεσίες προς τον πολίτη. 

Την Αναπτυξη του παραλιακού κομματιού και του ορεινού όγκου του νέου δήμου για τουριστική εκμετάλλευση με την ένταξη της περιοχής σε νέα προγράμματα “LEADER” και καταγραφή όλων των ενοικιαζομένων δωματίων και ξενοδοχείων από τον δήμο σε μια ιστοσελίδα όπου θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει και να κλείσει δωμάτιο και να μας επισκεφθεί. 

Την Ένταξη, διάνοιξη και επέκταση στο σχέδιο πόλεως όλων των περιοχών του δήμου γιατί στόχος μας είναι να φέρουμε κι άλλους ανθρώπους στην περιοχή για β΄ κατοικία και τουρισμό. 

Την λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης των Πολιτών για Επαγγελματική και Επιχειρησιακή Δραστηριότητα Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών. 

Ο Νίκος Λιόλιος ξανατόνισε δημόσια, μιλώντας στους κατοίκους των παραπάνω κοινοτήτων, ότι ο βασικός αντίπαλος μας δεν είναι οι άλλοι συνδυασμοί που αποτελούνται και από συντοπίτες μας, αλλά τα προβλήματα του τόπου, προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλές δεκαετίες εξαιτίας κυρίως της κακής διαχείρισης και κατασπατάλησης των πόρων, σε έργα ανούσια από τις Νομαρχίες και τους δήμους που διαχειριζόντουσαν τους πόρους κατά το δοκούν και κάνοντας κατά 40% τουλάχιστον σπατάλη. 

Γι΄ αυτό και η Πολιτεία κατήργησε τις Νομαρχίες και δημιουργεί νέους ισχυρούς δήμους που θα μπορούν απευθείας να τους διαθέσουν τους πόρους και να τους διαχειριστούν οι δήμοι σύμφωνα με τις ανάγκες όλης της περιοχής αλλά με διαφάνεια και σύμφωνα με τον νόμο του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟ

Το κέντρο θα ναι πλέον ο Δήμος ΛΟΚΡΩΝ και με πλήρη κάλυψη σε θέματα Πολεοδόμησης και Πολεοδομίας, Συγκοινωνίας, Αγροτικής, Επιχειρησιακής και Τουριστικής Ανάπτυξης και πολλών άλλων υπηρεσιών. 

Αυτό που κάνει τώρα ο συνδυασμός "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΟΚΡΩΝ" με αυτές τις περιοδείες- ομιλίες είναι να ακούσει τα προβλήματα της κάθε περιοχής ώστε να διατυπώσει την επόμενη των εκλογών, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και υπηρεσιών και να δώσει ένα οριστικό τέλος στην υπανάπτυξη όλης της Ανατολικής ΛΟΚΡΙΔΑΣ και να κάνει επιτέλους μια νέα αρχή με νέες ιδέες και νέους ανθρώπους, είτε σε ηλικία, είτε σε πρόσωπα. 

Τόνισε ακόμη, ότι βλέπει την απήχηση που έχει ο συνδυασμός αυτός, που ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ μικρός για πρώτη φορά σε δημοτικά δρώμενα και ότι ο κόσμος βλέπει ότι θέλει και μπορεί η "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΟΚΡΩΝ" να αλλάξει την πορεία του τόπου με σεβασμό στο περιβάλλον για μια οικολογική, επιχειρηματική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη αλλά και με απλούς στόχους πιο ανθρωποκεντρικούς πλέον, που θα λύνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και θα βάζουν τις βάσεις για την αλλαγή πορείας του νέου δήμου, για έναν δήμο κοντά στον πολίτη μιας και η κάθε κοινότητα θα έχει τους απαραίτητους υπάλληλους ώστε να λειτουργεί τοπικά ο δήμος

Η μικροπολιτική έχει εκφυλίσει την ουσία της πολιτικής πράξης, σημείωσε ο Ν.Λιόλιος. Στόχος της είναι η διατήρηση της εξουσίας και μέσο-δόλωμά της η «τακτοποίηση» προσωπικών εκκρεμοτήτων των πολιτών. Με τη λογική αυτή η δύναμη των πολιτικών δεν είναι η γνώση αλλά το ρουσφέτι, κάνοντας ταυτόχρονα σαφές πως η νέα Δημοτική Αρχή, που θα διαδεχθεί την παρούσα μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, θα σέβεται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των πολιτών. 

Στο σημείο αυτό τόνισε την απόφαση της παράταξής του να ενεργοποιήσει, ενισχύσει και υποστηρίξει τη λειτουργία της «Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς και πολίτες, για τον σχεδιασμό της πορείας και την προώθηση των διεκδικήσεων του νέου δήμου. 

Η διεύρυνση της διαφάνειας εκτός από μέρος της πολιτικής μας φιλοσοφίας αποτελεί την κατευθυντήρια γραμμή του νέου διοικητικού μοντέλου, τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΟΚΡΩΝ», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάρτηση των αποφάσεων και των πρακτικών όλων των επιτροπών και συμβουλίων του Δήμου, των οργανισμών και των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο, αλλά και στην απόδοση ιδιαίτερης σημασίας στο νέο θεσμό του «Συμπαραστάτη του Πολίτη», που θεσπίζεται από το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση. 

Σημαντικός, όπως ανέφερε, θα είναι επίσης ο ρόλος των Λαϊκών Απολογιστικών Συνελεύσεων, τόσο για το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και για τα τοπικά συμβούλια. 

Η αξιοκρατία και η διαφάνεια στις προσλήψεις και σε όλες της δραστηριότητες του δήμου θα αποτελούν απαράβατο κανόνα για όλους και, κυρίως, για όσους συμμετέχουν ενεργά στη διοίκηση, είπε ο Ν.Λιόλιος. 

Η παράταξής μας είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στο καρκίνωμα της «τακτοποίησης» των ημέτερων και του άμεσου συγγενικού περιβάλλοντος. Παρουσιάζοντας τις προτάσεις της παράταξής του για την ισοπολιτεία, τις ίσες ευκαιρίες και την εξυγίανση του συστήματος διοίκησης ο Ν. Λιόλιος αναφέρθηκε στη διαδικασία των προσλήψεων, που θα γίνονται με πλήρη διαφάνεια, περνώντας από διαπαραταξιακή επιτροπή με συμμετοχή όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, των συλλόγων των εργαζομένων και μέσω του ΑΣΕΠ, ενώ δεσμεύτηκε για ανάρτηση όλων των πράξεων πρόσληψης στο διαδίκτυο. 
  
Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται στις τοποθετήσεις, μετακινήσεις ή άλλες μεταβολές υπαλλήλων, ενώ σε ειδικό γραφείο του Δημάρχου θα κατατίθενται μέσω διαδικτύου καταγγελίες από πολίτες και υπαλλήλους, οι οποίες θα εξετάζονται και θα απαντώνται άμεσα, συμπλήρωσε. 

Στη δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας έχουμε όπλα νέα και ισχυρά. Έχουμε τις αρμοδιότητες και τις αυξημένες δυνατότητες, που μας προσφέρει ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πρόνοια, η πρωτοβάθμια υγεία και η παιδεία θα είναι υπόθεση του δήμου. Απέναντι στην τεράστια αυτή ευθύνη δεσμεύομαι προσωπικά ότι ο νέος δήμος Λοκρών θα αποτελέσει πρότυπο στις δομές της πρόνοιας, της υγείας, της αγροτικής ανάπτυξης και της παιδείας

Υποσχέθηκε και πάλι σε όλες τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες ότι θα αποφασίζουν αυτοί για το πώς και ποια έργα θα γίνουν με τα χρήματα που τους αναλογούν από τον πληθυσμό της κάθε κοινότητας. 

Πλήρη διαφάνεια στο δήμο και ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο και τα δημοτικά ταμπλό.

Δήλωσε την αντίθεση του συνδυασμού στην πολιτική που ασκείται σήμερα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και είπε χαρακτηριστικά εμείς εδώ είμαστε για να διεκδικούμε να αγωνιζόμαστε και να επιτυχαίνουμε μόνο για ένα κόμμα, το κόμμα των ΛΟΚΡΩΝ, όλα τα αλλά κόμματα θα μα βρουν απέναντι τους πχ στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, στον αγώνα για το αυτονόητο οι Λοκροί να μην πληρώνουν διόδια τουλάχιστον στα όρια του δήμου και του νομού, αλλά και σε οτιδήποτε έχει σχέση με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος πχ την άναρχη τοποθέτηση των ιχθυοτροφικών μονάδων, την έλλειψη ΓΠΣ και χωροταξικού σχεδιασμού κλπ. 

Θέλουμε να κάνουμε τον δήμο ΛΟΚΡΩΝ τόπο προορισμού για πολλούς, αν όχι όλης της Ευρώπης, τουλάχιστον των γειτονικών χωρών και των Ελλήνων, να ενώσουμε με παραλιακό δρόμο όλες τις παραλίες από την Λάρυμνα, Μαλεσίνας, Θεολόγου, Προσκυνά, Τραγάνας, Κυπαρισιου, Αταλάντης, Λιβανάτας, Αρκίτσας και να έχουμε με τέτοιες στοχεύσεις έχοντας το περιβάλλον και τις κατάλληλες υποδομές ώστε να έχουμε όλο τον χρόνο τουρισμό

Το κέντρο θα ναι πλέον ο Δήμος ΛΟΚΡΩΝ και με πλήρη κάλυψη σε θέματα Πολεοδόμησης και Πολεοδομίας, Συγκοινωνίας, Αγροτικής, Επιχειρησιακής και Τουριστικής Ανάπτυξης και πολλών άλλων υπηρεσιών.


_____________________________________________________________________________________________
 *Aναδημοσίευση των κειμένων από: "LOKRIS NEWS", "ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ" και τα τοπικά ΜΜΕ 

34 σχόλια:

  1. Δηλαδή μειώθηκε η σπατάλη ένα χρόνο μετά; Πως; Με την επιχορήγηση κρατικοδίαιτων συλλόγων κομματικών φίλων; Με την πρωτοφανή σπατάλη -εν μέσω οικονομικής κρίσης μάλιστα- σε τις "κιτς" παρα-πολιτιστικές εκδηλώσεις με μόνο σκοπό την προβολή των φωτογραφιών του Δημαρχού και των Αντιδημάρχων; Και που είναι τα οικονομικά και ουσιώδη έργα της δικής του θητείας ένα χρόνο μετά;
    Ο νέος Δήμος είναι ισχυρός κατά τα προεκλογικά λεγόμενα του κ. Λιόλιου, αλλά τότε ποιος εμποδίζει έναν ισχυρό Δήμο να παράξει έργο; Μήπως ο ίδιος ο κ. Λιόλιος και τα ανίκανα στελέχη του; Ο ίδιος αδιάφορος ή ανίκανος ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στον τόπο από οποιαδήποτε θέση υπηρέτησε τα κοινά.
    (Εξαιρώ την περιπτώση της ομάδας της Αταλάντης που όλοι θυμόμαστε πόσα πρόσφερε...)
    Που είναι η νέα χρηστή διαχείρηση που υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Δήμαρχος; Που είναι όλα αυτά που έλεγε πως θα κάνει τις πρώτες 100 μέρες για να αλλάξει τη ζωή των δημοτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδατε κανένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης και αναβάθμισης υπηρεσιών στο Δήμο; Εδώ μέσα σε ένα χρόνο έκλεισαν και αυτές οι υπηρεσίες που προϋπήρχαν... Και αντί να δώσει ένα οριστικό τέλος, ο κ. Λιολιός μάλλον κακή αρχή για την υπανάπτυξη όλης της περιοχής έκανε... Προφανώς έχει αποφύγει να κάνει (για τον εαυτό του τουλάχιστον) έναν πρόχειρο απολογισμό του τι παρέλαβε και τι θα παραδώσει με την μέχρι σήμερα διοίκηση που ασκεί... Ποια προβλήματα έλυσε μέχρι σήμερα που σχετίζονται με την Συγκοινωνία, την Αγροτική Ανάπτυξη και την Επιχειρησιακή και Τουριστική Ανάπτυξη στην περιοχή;
    Που είναι τα έργα; Όχι μόνο τα νέα έργα που υποσχόταν δεν ξεκίνησαν ποτέ, αλλά και τα παλιά που είχαν ήδη δρομολογηθεί από τους προκατόχους του σταμάτησαν με το που ανέλαβε την διαχείρηση ο κ. Λιόλιος και ο Συνδυασμός του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είναι οι λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας; Που είναι επάρκεια των υπηρεσιών του Δήμου; Στασιμότητα και πλήρης αποτυχία... Ο μέσος όρος ηλικίας στον συνδυασμό του όντως είναι μικρός, αλλά αντιδήμαρχοι είναι οι ίδιοι και ίδιοι που ήσαν και τα προηγούμενα 20 χρόνια στους Δήμους τους... Δηλαδή αυτοί οι ίδιοι οι "πρώην" που ο κ. Λιόλιος τους χρεώνει την αποτυχία των προηγούμενων ετών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΡΑ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ .

      Διαγραφή
  4. Τον διορισμό μόνο των κομματικών στελεχών εννοούσε προφανώς ο κ. Λιόλιος τότε. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πως στο Δήμο βασιλεύει ο κομματισμός και η οικογενειοκρατία... Και μάλιστα είναι η πρώτη Δημοτική Αρχή στην περιοχή που λειτουργεί οικογενειοκρατικά. Ποτέ καμία άλλη Δημοτική Αρχή δεν λειτούργησε κατα αυτόν τον τρόπο στη περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης; Και ποιους συγκαλεί σε αυτή την επιτροπή; Ποιοι είναι οι φορείς και οι πολίτες αυτοί;
    Πότε συγκαλείται αυτή η επιτροπή; Από ποιον;

    Που είναι ο σημαντικότατος αυτός θεσμός του «Συμπαραστάτη του Πολίτη» που υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Λιόλιος;
    Που είναι η διαφάνεια σήμερα όταν όλες οι επιτροπές συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή της Αντιπολίτευσης;

    Είδατε καμία Λαϊκή Απολογιστική Συνέλευση; Που να μην ήταν και σημαντικός ο ρόλος των Απολογιστικών Συνελεύσεων δηλαδή... Αλλά αφού δεν υπάρχει έργο από τη Δημοτική Αρχή τι απολογισμός θα μπορούσε να γίνει (;) θα μου πείτε... Σωστό κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ , ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ; ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 2 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ; ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ;
      ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ; ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ;

      Διαγραφή
  6. Καλά είπε τέτοια πράγματα προεκλογικά; Αξιοκρατία και η διαφάνεια στις προσλήψεις; Τέλος στο καρκίνωμα της «τακτοποίησης» των ημέτερων και του άμεσου συγγενικού περιβάλλοντος;
    Μαλιστα...
    Δεν είναι «τακτοποίηση» των ημέτερων όταν η σύζυγος αιρετού αποσπάται στον Δήμο και ασκεί διοίκηση παρά του δημάρχου; Δεν είναι «τακτοποίηση» των ημέτερων όταν προσλαμβάνεται ως Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου υποψήφια του Συνδυασμού η οποία απέτυχε να εκλεγεί; Δεν είναι «τακτοποίηση» των ημέτερων όταν προσλαμβάνονται στον Δήμο οι κορούλες και οι ανιψιούλες εν ενεργεία Αντιδημάρχων;
    Βέβαια όλα αυτά γίνονται και είναι νόμιμα θα μου πείτε... Με το γράμμα του νόμου... Ναι νόμιμα είναι, δεν κατηγορώ άλλωστε τη Δημοτική Αρχή για παράνομη συμπεριφορα. Δεν είναι όμως σίγουρα ηθικά... Θυμίζω πως "ότι είναι Νόμιμο δεν είναι και ηθικό" έλεγε και το προεκλογικό εκείνο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ...
    Οι αιρετοί οφείλουν να μην διορίζουν μέλη της οικογένειας τους και φίλους τους τουλάχιστον όχι στην υπηρεσία και τον τομέα που υπηρετούν οι ίδιοι. Οφείλουν να μη προκαλούν...
    Τι θα πείτε κύριοι στα άνεργα παιδιά των πολιτών που σας εξέλεξαν και είναι στην "απ΄έξω" διότι δεν είναι κομματικά στελέχη και συγγενικά ή φιλικά σας πρόσωπα;
    Που είναι αυτή η διαδικασία των προσλήψεων, που θα γινόταν με πλήρη διαφάνεια, περνώντας από διαπαραταξιακή επιτροπή με συμμετοχή όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τέτοιες υποσχέσεις προεκλογικά και με αυτές τις συμπεριφορές μετεκλογικά είναι σαν λέμε: "Κορόϊδο Πολίτη πλήρωνε φόρους, τέλη και έκτακτες εισφορές για να καλοπληρώνονται οι ημέτεροι... κι εμείς οι ανίκανοι... Αυτή είναι η πολιτική πρακτική και τα πολιτικά ήθη τις νέας χιλιετίας!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε Δήμαρχε,

    Πότε θα γίνει η Απομάκρυνση των χωματερών και μεταφορά των σκουπιδιών;

    Πότε θα γίνει η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου για ποιοτικές υπηρεσίες προς τον πολίτη;

    Πότε θα ενταχθεί η περιοχή σε προγράμματα “LEADER”;

    Πότε θα γίνει η καταγραφή των ενοικιαζομένων δωματίων και ξενοδοχείων από τον δήμο σε μια ιστοσελίδα;

    Πότε θα γίνει η ένταξη, η διάνοιξη και η επέκταση στο σχέδιο πόλεως όλων των περιοχών του δήμου;

    Πότε θα αρχίσει η λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης των Πολιτών για Επαγγελματική και Επιχειρησιακή Δραστηριότητα Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών;

    Πότε η κάθε κοινότητα θα έχει τους απαραίτητους υπάλληλους ώστε να λειτουργεί τοπικά ο δήμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΕΛΗ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ?

      Διαγραφή
    2. περιμενει να του γινει προταση απο εταιρεια διαχειρησης .... εχει κολησει το θεμα στο ποσα χρηματα θα μας δινουν για να μας περνουν τα σκουπιδια

      Διαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ... ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ... ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Που πήγαν οι υποσχέσεις για ανάρτηση και δημοσιοποίηση των Πρακτικών Συνεδριάσεων και Αποφάσεων όλων των Συμβουλίων, των Επιτροπών, των Οργανισμών και των ΝΠΔΔ;;;
    Γιατί σήμερα όλες οι συνεδριάσεις γίνονται εν κρυπτώ, κεκλεισμένων των θυρών;
    Γιατί δεν δημοσιεύονται τα ολόκληρα τα κείμενα των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου;
    Γιατί γίνονται δημοσιεύσεις μόνο κάποιων προσεκτικά επιλεγμένων (και κομμένων και ραμμένων) αποσπασμάτων από τη Δημοτική Αρχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΛΙΟΛΙΟΣ = ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑ + ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΟΓΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποια αντίθεση στην πολιτική που ασκείται σήμερα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ?
    Πως? Κάνοντας μετάνοιες μαζί με τον Μπονοβα στην Διαμαντοπούλου, στον Παπακωνσταντίνου στον Λοβέρδο και στον Ραγκούση?
    Και τι έχει διεκδικήσει μέχρι σήμερα?
    Για τι πράγμα αγωνίστηκε και πετυχε?
    Ποια ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και ποιον αγώνα για τα διόδια?
    Ποια ιχθυοτροφεία? ποιο ΓΠΣ? και ποιο χωροταξικό σχεδιασμό?
    Α ρε ΠΑΣΟΚΑΡΑ δημαρχε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΖΑΪΜΗΣ, ΚΟΛΟΜΤΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΡΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ....
    ΑΝ ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ ΟΦΕΊΛΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΙΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΠΙΑ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. Ο ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΓΕΙ. ΜΕ ΜΟΛΙΣ 31 ΨΗΦΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΙΟΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑ (ΝΑΙ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 31ος) ΘΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ. Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ. ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ ΕΝ ΚΑΙΡΟ. ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΔΩΚΕΣ ΜΑΧΑΙΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΗΘΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θεμα ειναι αν θα υπαρχει πασοκ μεχρι τοτε

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ...ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ... ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΑΣΟΚ... ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΔ... ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΤΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ... ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ....ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ = ΑΠΑΤΗ.... ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

      Διαγραφή
  20. Αν τα κάνει όλα αξιοκρατικά όπως κάνει τις προσλήψεις στο δήμο, τότε κλάφτα Χαράλαμπε.
    Πάντως πολύ αξιοκρατία στις προσλήψεις του δήμου.
    Όλοι έχουν να το λένε.
    Μπράβο δήμαρχε. Μπράβο αγόρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ. ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΔΕΞΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ολοι σας εχετε την ευθυνη της καταντιας αυτου του τοπου και το μονο που ξερετε να κανετε ειναι στειρα κριτικη στον καθε τοπικο αρχοντα που δεν σας εδωσε οτι σας υποσχεθηκε προ και μετεκλογικα. Η πολιτικη της αστικη ταξης και των κομματων που την εκπροσωπουν εχουν εναν και μονο στοχο, να αποπροσανατολιζουν τον λαο απο τα πραγματικα του προβληματα και αυτα που καλειται να αντιμετωπισει σε πραγματικο χρονο. Ποιος απο σας εχει μια εναλλακτικη προταση εξουσιας και διαχειρησης της κρισης χρεους του καπιταλιστικου συστηματος? ΚΑΝΕΙΣ! ΣΤΕΙΡΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ "ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ"! Ο δρομος ειναι μοναδικος "ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ". Οσο για τα τερτηπια σας να εγκλωβίσετε τον ΛΑΟ σε ψευτοδιλληματα και μικρο-πολιτικες σκοπιμοτητες πλεον δεν αγγιζουν κακνεναν! ΠΛΕΟΝ δεν σας παιρνει κανεις στα σοβαρα γιατι η πολιτικες ειναι αρρωστημενες και μη παραγωγικες, αναμασημενες σκεψεις, απομεινάρια πολιτικων στοιχειών του παρελθόντος. Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ! ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.
    ΚΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ?ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ .ΦΤΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΟΧΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ.ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΔΡΟΜΟ ΕΡΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου