Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Ερώτηση στη Βουλή για το νέο οργανωτικό μοντέλο και τη διοικητική διάρθρωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο νομό Φθιώτιδας


Για εξόφθαλμη αδικία εις βάρος της Φθιώτιδας που πρέπει να αποκατασταθεί κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  κ. Τόνια Αντωνίου σε ερώτησή της προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αφορμή την πρόταση που δημοσίευσε ο Διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την νέα διοικητική διάρθρωση του Ιδρύματος.

Στην ερώτησή της η κ. Αντωνίου αναφέρει:

«Σύμφωνα με επιστολή του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το νέο οργανωτικό μοντέλο του ιδρύματος, η οποία έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, οι αλλαγές που προτείνονται για τη διοικητική διάρθρωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο νομό Φθιώτιδας περιλαμβάνουν τη δημιουργία: ενός Περιφερειακού Διοικητικού Κέντρου, με έδρα τη Λαμία, δύο Υποκαταστημάτων (που δεν αναφέρεται η έδρα τους) και κανενός Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με το ισχύον καθεστώς λειτουργούν σήμερα ένα Περιφερειακό Υποκατάστημα στη Λαμία, δύο Τοπικά Υποκαταστήματα (Αταλάντη και Στυλίδα) και τρία Παραρτήματα (Μακρακώμη, Άγιος Κωνσταντίνος και Αμφίκλεια).

Από την πρόταση του Διοικητή του ΙΚΑ προκύπτει ότι ο Νομός Φθιώτιδας, αν και είναι ένας από τους μεγαλύτερους νομούς στη χώρα (τέταρτος σε έκταση) και μάλιστα νομός με εκτεταμένο ορεινό όγκο, αδικείται στο σχεδιασμό της νέας διάρθρωσης, τόσο συγκριτικά με όλους τους άλλους νομούς της χώρας, όσο και σε σχέση με τα ίδια τα κριτήρια και τις οργανωτικές και λειτουργικές αρχές που αναφέρει στην επιστολή του ο Διοικητής. 


Πιο συγκεκριμένα, παρά τη ρητή αναφορά του Διοικητή στην «ανάπτυξη Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με γεωγραφική αναφορά είτε σε καλλικρατικούς δήμους και διαδημοτικά συμπλέγματα, με πληθυσμούς 10.000-15.000 άτομα, είτε σε ορεινές και δυσπρόσιτες γεωγραφικές περιοχές με μικρότερο πληθυσμό», στο σχέδιο δεν προβλέπεται για το Νομό Φθιώτιδας η δημιουργία ούτε ενός Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μέχρι σήμερα το ρόλο των Γραφείων αυτών, για την εξυπηρέτηση των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών του νομού, επιτελούσαν τα Παραρτήματα της Μακρακώμης και της Αμφίκλειας, τα οποία καταργούνται.

Έτσι, τελικά, η συνολική μείωση των διοικητικών μονάδων του ΙΚΑ είναι για τη Φθιώτιδα της τάξεως του 50% (από τις 6 στις 3), κάτι που δεν έχει γίνει όχι μόνο για κανέναν άλλο νομό της Περιφέρειας, αλλά ούτε και για κανέναν άλλον νομό της χώρας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Προτίθεται η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να επανεξετάσει την πρότασή της όσον αφορά το νομό Φθιώτιδας και να αποκαταστήσει την εξόφθαλμη αδικία;
  2. Σύμφωνα με την υπάρχουσα πρόταση, ποιες προβλέπεται να είναι οι έδρες των δύο Υποκαταστημάτων;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου