Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Atalanti Hills: Ναι με αντιπαροχές - Υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών τις τροποποιήσεις που ζητούσαν


Με ευρύτατη πλειοψηφία αλλά και με προϋποθέσεις σε ότι αφορά την παραχώρηση γης στο Δήμο, όπως επίσης χορηγίες για πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες στην περιοχή της Αταλάντης υπερψήφισε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών την τροποποίηση που ζήτησε το Atalanti Hills ως μοναδική διέξοδο για να προωθήσει την επένδυση στην περιοχή.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου παρουσιάστηκε η έκθεση του τεχνικού συμβούλου η οποία συναινούσε στην κατεύθυνση τροποποίησης των διατάξεων που περιλαμβάνονται μέσα στο γενικό πολεοδομικό σύμφωνα με τα όσα υπαγορεύει η εταιρία αλλά συγχρόνως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το σύνολο των δημοτικών συμβούλων κράτησαν σαφείς αποστάσεις από τα οποιαδήποτε άλλα ζητήματα αναπτύσσονται σε σχέση με την ιδιοκτησία και το χαρακτήρα της έκτασης. 
  
Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και αυτοί της μείζονος μειοψηφίας υπερθεμάτισαν σε ότι αφορά την επένδυση, κάτι που είχαν επαναλάβει και στο πρόσφατο παρελθόν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος αλλά συγχρόνως απέφυγαν οποιαδήποτε αναφορά στα επιμέρους ζητήματα τα οποία καθιστούν το οποιονδήποτε εγχείρημα έωλο όπως άλλωστε έχει πιστοποιηθεί από το 2005 μέχρι σήμερα. 
Βασικό στοιχείο των τροποποιήσεων είναι να εισαχθούν σε αυτές στοιχεία που να θεμελιώνουν το ιδιοκτησιακό δικαίωμα κάτι το οποίο ακόμη μέχρι τώρα δεν έχει κριθεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια μέσα από διαδικασίες υποχρεωτικού δικαίου να υπάρξουν ερεθίσματα για να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. 
Πρόσφατα η ίδια η εταιρεία είχε μειώσει τους στόχους και εκεί που μέχρι τώρα μιλούσε για επενδύσεις πάνω από 4 δις ευρώ τώρα πλέον κατεβάζει το όριο στα 1,2 € γεγονός το οποίο σημαίνει ότι προσπαθεί να ενεργοποιήσει βέβαια το σχέδιο όμως σε καμιά περίπτωση στις αρχικές της προσδοκίες.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η διατύπωση που χρησιμοποιεί, και συγκεκριμένα η προστακτική μέσα στο συγκεκριμένο κείμενο το οποίο διακινήθηκε σε επιτελικά γραφεία και έχει ύφος περισσότερο εντολής προς τη διοίκηση, θέλει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις οι οποίες έχουν στόχο τόσο την έναρξη των διαδικασιών της επένδυσης αλλά πολύ περισσότερο την κατοχύρωση σε δύο επίπεδα.Το ένα είναι το ιδιοκτησιακό που παρουσιάζεται στο κείμενο που υπεβλήθη ότι έχει άμεση σχέση με την εταιρία. Ουσιαστικά φέρετε το δημοτικό συμβούλιο να βεβαιώνει το ιδιοκτησιακό, το δε θέμα του χαρακτήρα προσπαθεί να το ξεπεράσει με περιορισμό της έκτασης και με στοχευμένη ΠΕΡΠΟ «σε ιδιόκτητη έκταση» όπως μάλιστα αναφέρεται.

Σε ότι αφορά την πρώτη φάση που προσδιορίστηκε η συγκεκριμένη περιοχή να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης της Αταλάντης ως εν δυνάμει περιοχή αναζήτησης χώρων για εγκατάσταση τουριστικών επενδύσεων, τώρα γίνεται περισσότερο συγκεκριμένο το πράγμα το οποίο αναμένεται να έχει έντονο ενδιαφέρον από δω και μετά αφού πρόκειται για πράξεις οι οποίες και προσβάλλονται στα αρμόδια δικαστήρια και πολύ δε περισσότερο πρόκειται για πράξεις οι οποίες θα κριθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ωστόσο η διατύπωση της συγκεκριμένης απόφασης αναμένεται να έχει ένα έκδηλο ενδιαφέρον αφού πληροφορίες υπογραμμίζουν πως σε κάθε περίπτωση «είναι πολύ μακρύς ακόμη ο δρόμος για την υλοποίηση τέτοιων αποφάσεων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι καθαρές. Αν ήταν καθαρές δεν θα απέφευγε το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου διαχρονικά να βάλει υπογραφή και να προσπαθεί να βρει διάφορους τρόπους για να χαθούν κυρίως οι ευθύνες» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν. 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης λευκό ψήφισε για μια ακόμη φορά ο κ. Σουλτανόπουλος ο οποίος επανέλαβε τις θέσεις που είχε καταθέσει και στο παρελθόν σε σχέση με την εξέλιξη αυτή τονίζοντας πως «πρόκειται για επένδυση η οποία έχει φάει πολλούς πολιτικούς, έχει δώσειπολλές υποσχέσεις αλλά παραμένει εγκλωβισμένη».

Από την Λαϊκή Συσπείρωση ο κ. Γιώργος Ρούσσης επανέλαβε την αντίθεσή του, έκανε λόγο για χαριστικές αποφάσεις και υπογράμμισε ότι τα οποιαδήποτε θέματα παραχώρησης δεν έχουν σχέση με τον τρόπο που προσπαθούν να βρουν για να βάλουν πόδι σε κρατικές εκτάσεις.


Εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ"

5 σχόλια:

  1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΦΕ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ.
    ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Ή ΑΦΗΝΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ.
    ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ ΕΦΑΓΕ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΟΛΙΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗ;
    ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΠΑΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΡΗΚΕ ΤΖΑΜΠΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ; Ή ΜΗΠΩΣ ΤΖΑΜΠΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ;
    ΕΤΣΙ... ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου,
      Όταν μάθεις ανάγνωση και θα μπορείς να διαβάζεις τις αποφάσεις τότε θα μπορείς να γνωρίζεις τι ακριβώς απόφαση πήραν. Όταν μάθεις τι ζητούσε η Λοκρός από ποιόν το ζητούσε και τι πήρε τότε θα μπορείς να σχολιάζεις.
      Και κάτι ακόμα... Επειδή το αποφάσισε ο Σκαμπερ. Έγινε τίποτα τόσα χρόνια????
      Αυτά προς το παρόν γιατί έχει μεγάλη συνέχεια ακόμα.
      Γ. Παλαμιώτης

      Διαγραφή
    2. ειναι σιγουρα προκλητικο για μια πολη σαν την λαμια να βλεπει να δημιουργουνται προοπτικες αναπτυξης στον νομο και αυτη η αναπτυξη να μην αφορα ( για ακομα μια φορα) μονο την "πολη" σας...!!!
      δεν πειραζει! συνηθειστε στο γεγονος οτι φθιωτιδα δεν ειναι μονο η λαμια!! και αν με το καλο προχωρησει το εργο δεσμευομαι οτι θα εισηγηθω στον δημο λοκρων να μισθωνει λεοφωρειο για να ερχεται να παραλαμβανει εργαζομενους και απο την "Πολη" σας

      Διαγραφή
  2. ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ...
    ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΛΙΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ;.....ΜΑ ΚΑΛΑ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΑΙ" ΤΟΥ ΔΣ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΡΗΤΡΑ ΑΝ ΤΟ ΑΘΕΤΗΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ,ΩΣΤΕ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ Η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ! ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ;!Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΦΡΑΣΑΣΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΑΙ"! ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ, .....Ή ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου