Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ


Σ Υ Ν Δ Ι Κ Α Τ Ο
ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ (351 00)-ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ-ΕΡΓ.ΚΕΝ.ΦΘ/ΔΑΣ
ΑΡΙΘ. ΕΓΓ. ΒΙΒΛ. ΕΠΑΓΓ. ΣΩΜ. ΠΡΩΤ. ΛΑΜΙΑΣ 46/95



ΑΡ. Πρωτ: 06                                                                                                                                                                                             
ΛΑΡΥΜΝΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ 10:00-14:00 ΣΤΙΣ 16 /2/2012 ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ.

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργάτες και στις εργάτριες, που αψήφησαν τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, της τρόικας, των αστικών κομμάτων, των εργοδοτών, των ΜΜΕ και απήργησαν στις  11-12 Φεβρουαρίου.
  
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ!ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Μπορεί η  πλειοψηφία της βουλής να ψήφισε υπέρ της χρεοκοπίας του λαού, το αν όμως, εφαρμοστούν όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, αυτό είναι καθαρά στα χέρια των εργαζομένων και θα κριθεί στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στην πάλη μεταξύ εργατών και εργοδοτών.

Μπορεί η εργατιά με συμμάχους την αγροτιά και την νεολαία, τους μικρόΕΒΕ και τις γυναίκες να τους χαλάσει τα σχέδια. Αρκεί να απομονώσει και να στείλει μια και καλή στα τσακίδια το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, το ΛΑΟΣ, το κόμμα της Μπακογιάννη και όλους όσους στηρίζουν αυτό το σάπιο σύστημα. Αρκεί οι εργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση τους αγώνες και να απομακρυνθούν μια και καλή από τις εργοδοτικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Αρκεί οι εργάτες και εργάτριες να μην πέσουν στην παγίδα όλων αυτών που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και θα εμφανιστούν ακόμη περισσότεροι με τον μανδύα του «αριστερού» ή του «ανεξάρτητου». Να μην εγκλωβιστούν στο «δούρειο ίππο» της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος που θα παιχτεί με αιχμή τους διαγραμμένους βουλευτές.


Να καταλάβει πως η  δύναμη που έχει το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι τεράστια δημιούργησε τριγμούς  στα δύο μεγάλα αστικά κόμματα και το ΛΑΟΣ κατά την ψηφοφορία στις 12 Φεβρουαρίου στη βουλή. Να καταλάβουν ότι το κουράγιο των χαλυβουργών που φθάνουν τις 110 μέρες απεργία το έχουν και οι ίδιοι. Να καταλάβουν πως από την άμυνα πρέπει να περάσουμε στην επίθεση για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας.
  
Συναδέλφισες – Συνάδελφοι,

Σε αυτή την κατεύθυνση και από  αυτή τη σκοπιά το συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ να  αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης στο επιχειρησιακό σωματείο, στο Ε.Κ, ΠΟΕΜ και ΓΣΕΕ. Που παρά, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης πως η ΛΑΡΚΟ πουλιέται έως τέλος Φλεβάρη, τις ανακοινώσεις της διοίκησης για περικοπή μισθών της τάξεως 35%, οι συνδικαλιστές αυτών των παρατάξεων σκόπιμα κωλυσιεργούν κάνοντας σούρτα- φέρτα σε υπουργεία και ταμεία και παίρνοντας για υπερασπιστές τους βουλευτές που υπερψήφισαν το μνημόνιο, που με την  πολιτική τους σφαγιάζουν τον λαό.

Καλούμε τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια της εργατικής οικογένειας, που παραβιάζουν καταχρηστικά το καταστατικό του σωματείου. Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες να τους πιέσουν για να πάμε άμεσα σε γενική συνέλευση.

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 16 Φλεβάρη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα στο πρωτοδικείο Λαμίας για τις περικοπές μισθών. Επειδή η  πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου υπονομευτικά έως και ύποπτα δεν προκηρύσσει κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από το πρωτοδικείο της Λαμίας, το Δ.Σ. συνεδρίασε απόψε 13 Φεβρουαρίου και αποφάσισε την προκήρυξη 4ωρης στάσης 10:00-14:00 και την συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το πρωτοδικείο Λαμίας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, τους γνωστούς τους να δώσουν αποφασιστική απάντηση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1.     ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

2.     ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ

3.     ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ. ΜΟΝΙΜΗ  ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

4.     ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΕ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ, ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
Π.ΠΟΛΙΤΗΣ                                       Σ.ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου