Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Εισροή 131.220 ευρώ στο Ταμείο του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγυής από το ΕΣΠΑ

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ  Κοινωνικής
Προστασίας και Αλληλεγγύης
 του
Δήμου Λοκρών 
 κ. 
Ηλίας Κολομτσάς 
Κατατέθηκε προ ολίγων ημερών σε τραπεζικό λογαριασμό του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λοκρών ποσό ύψους 131.220 ευρώ για συμμετοχή στο Πρόγραμμα "ΕΣΠΑ 2007-2013 - Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής - Παιδικός Σταθμός".

Το παραπάνω ποσό αποτελεί μόνο την προκαταβολή του συνολικού ποσού του όλου προγράμματος, καθώς μέχρι τέλους της σχολικής περιόδου που διανύουμε η απορρόφηση κονδυλίων από το Δήμο αναμένεται να φθάσει τις 400.000 ευρώ.

Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται μητέρες παιδιών που έχουν χαμηλό εισόδημα και έτσι δεν καταβάλλουν μηνιαίες εισφορές στους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λοκρών για όλο το χρόνο.

Εκτός του παραπάνω προγράμματος και ένα δεύτερο πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ 2007-2013 που αφορά την "Βοήθεια στο Σπίτι" έχει εγκριθεί και έχει αρχίσει η πρώτη απορρόφηση συγκριτικά βέβαια μικρότερων κονδυλίων, αλλά εξίσου σημαντικών για την πολιτική κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης του Δήμου.

Ο Δήμος Λοκρών λειτουργεί τέσσερις Παιδικούς Σταθμούς, τον Παιδικό Σταθμό Αταλάντης, τον Παιδικό Σταθμό Λιβανατών, τον Παιδικό Σταθμό Λάρυμνας και τον νεοσύστατο Παιδικό Σταθμό Μαρτίνου που θα εξυπηρετεί προς το παρόν και τα παιδιά της Μαλεσίνας.

Σήμερα όλοι οι παραπάνω Παιδικοί Σταθμοί, μαζί με όλα επίσης τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λοκρών, με σχετική πρόβλεψη του νόμου του "Καλλικράτη" έχουν συγχωνευθεί σε ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία "ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λοκρών".


Τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα οφείλονται στις συντονισμένες και διαρκείς ενέργειες του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου, του Προέδρου του ΝΠΔΔ κ. Ηλία Κολομτσά ο οποίος είναι ο καθ ύλην αρμόδιος, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων στην όλη διαδικασία υπηρεσιακών ή μη παραγόντων.

Παρά τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Λοκρών μάλλον καταφέρνει, όχι μόνο να μην κλείνει Παιδικούς Σταθμούς όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους της χώρας, αλλά αντίθετα να ανοίγει και νέους σταθμούς, ανακουφίζοντας οικονομικά τις οικογένειες που συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά.


1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΛΟΜΤΣΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΡΟΥΝ ΕΡΓΟ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου