Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ανανέωση προγραμματικής σύμβασης με Ο.Α.Ε.Δ. για ανταποκριτή Δήμου Λοκρών


Απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης με τον Ο.Α.Ε.Δ. για ανταποκριτή στον Δήμο Λοκρών. 

Δηλαδή τώρα θα υπάρχει πραγματικός ανταποκριτής του ΟΑΕΔ και δεν θα χρειάζεται οι άνεργοι του Δήμου μας να πηγαίνουν Λαμία για να βγάζουν κάρτες ανεργίας;

Θα λειτουργεί κανονικά στο Δήμο μας πλέον γραφείο ανταποκριτή όπως τότε δηλαδή που ήταν ανταποκριτής του ΟΑΕΔ ο κ. Παναγιώτης Αγγελής;

Οι άνεργοι πλέον μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο για την έκδοση και ανανέωση καρτών και να μην τρέχουν στη Λαμία, χάνοντας χρόνο και κυρίως χρήμα που δεν έχουν στη διάθεσή τους;

Αν είναι έτσι τότε μπράβο και συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή. 

Το πρακτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης με Ο.Α.Ε.Δ. για ανταποκριτή Δήμου Λοκρών:


Στην Αταλάντη και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 19,30 μ.μ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών, ύστερα από την αριθμ. 23506/23-12-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού, η οποία επιδόθηκε σε κάθε Σύμβουλο σύμφωνα με το άρθρο 67 του N 3852/2010 και αφού βρέθηκε απαρτία των παρόντων μελών ( 24 ) σε σύνολο ( 28 ) κηρύχθηκε από τον κ. Πρόεδρο η έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία παρόν ήταν και ο υπάλληλος του Δήμου, Βασίλειος Λιάρτης για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης, των προς συζήτηση κατά σειρά παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 4ο: Ανανέωση προγραμματικής σύμβασης με Ο.Α.Ε.Δ. για ανταποκριτή Δήμου Λοκρών

Ο Πρόεδρος για το 2ο θέμα τις ημερήσιας διάταξης περί Ανανέωσης της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Ο.Α.Ε.Δ. έδωσε το λόγο στον Κο Δήμαρχο και είπε τα εξής:
Όπως όλοι γνωρίζεται στο Δήμο Αταλάντης λειτουργεί από 1985, μέχρι σήμερα συνεχώς, Γραφείο Ανταποκριτή Ο.Α.Ε.Δ.
Με την αριθ. 15/307/2010 απόφαση του Δ.Σ. Αταλάντης εγκρίθηκε η ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης , μεταξύ του Ο.Α.Ε.Δ και του Δήμου Αταλάντης, για το έτος 2011, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 11 του Ν 1416/84 όπως ισχύει σήμερα και την αριθ. 191121/10-6-1997 Κ.Υ.Α .
Ύστερα από τα παραπάνω υπογράφηκε η νέα προγραμματική σύμβαση για το έτος 2010, μεταξύ του Ο.Α.Ε.Δ και του Δήμου Αταλάντης, την 23/3/2010.
Με το από 06/10/2011 έγγραφό του ο Ο.Α.Ε.Δ. μας γνωρίζει ότι η Προγραμματική Σύμβαση για τη λειτουργία Γραφείου Ανταποκριτή στο Δήμο Λοκρών (Δημοτική Ενότητα Αταλάντης) λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2011 κι εφόσον επιθυμούμε την παράτασή της θα πρέπει να προβούμε στη λήψη σχετικής απόφασης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο νά αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και έλαβε υπόψη τις διατάξεις του αρθ. 11 του Ν 1416/84 όπως ισχύει σήμερα και την αριθ. 191121/10-6-1997 Κ.Υ.Α . και τις διατάξεις του αρθ. 225 του Ν 3436 ΔΚΚ ,και του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87/2010) προκύπτει ότι οι Δήμοι, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις μπορούν να συνάπτουν Προγραμματικές Συμβάσεις για την παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης έργων ή προγραμμάτων ανάπτυξης μιας περιοχής, τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και το γεγονός ότι με την λειτουργία του ανωτέρω γραφείου ΟΑΕΔ εξυπηρετούνται οι δημότες και γενικότερα οι κάτοικοι της περιοχής έκανε διαλογική συζήτηση και,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Α) Εγκρίνει την παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Λοκρών (Δημοτική Ενότητα Αταλάντης) με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για τη λειτουργία Γραφείου Ανταποκριτή Ο.Α.Ε.Δ., στην Αταλάντη, όπως ίσχυε και τον πρηγούμενο χρόνο.

Β) ένα πάγιο αίτημα του Δήμου, χρόνων να γίνει ένα παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Αταλάντη. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. 

Κατά ψήφισε ο Κος Γ.Ρούσσης.

Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθμό 29/483/2011
.............................................................................................................
Αφού τελείωσαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύεται η συνεδρίαση
Για τούτο συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως ακολουθεί

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ν.Λιόλιος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α.Ζαΐμης

ΤΑ ΜΕΛΗ 
Κ.Τσέρτος, Ι.Μπονόβας, Α.Παπακωνσταντίνου, 
Γ.Γουρνάς, Σ.Γκριτζάπης, Η.Κολομτσάς, 
Γ.Βλαχάβας, Δ.Τσοχαντάρης, Γ.Δουμπιώτης, 
Χ.Μπώκος, Αλ.Β.Κούρος, Μ.Περλεπές, Αρ.Κ.Κούρoς
Κ.Πάσσας, Κ.Σούλιας, Κ.Αγγελούσης, 
Γ.Παπαμάρκου, Ι.Παπαγεωργίου, Μ.Γεωργοπούλου
Δ.Σουλτανόπουλος, Π.Μιχαλοπούλου-Σουλτανοπούλου
Γ.Ρούσσης

1 σχόλιο:

  1. Πήγα στον ανταποκριτή αλλά μου είπε πως πρέπει να πάω Λαμία για να βγάλω κάρτα.Μπορείτε να διευκρινήσετε την κατάσταση;Ποιές οι υποχρεώσεις του ανταποκριτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου