Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Επιτροπή του ΠΑΜΕ στη ΛΑΡΚΟ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ικανοποιεί βήμα βήμα τη διαδικασία του ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας στους κεφαλαιοκράτες διασφαλίζοντας τη μελλοντική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία τους σε βάρος του εργαζόμενου λαού και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας.

Κάλεσε σε συνάντηση τα σωματεία της επιχείρησης και ανακοίνωσε σχέδιο περικοπής των αμοιβών των εργαζομένων κατά 25% με αναδρομική ισχύ από το Νοέμβρη του 2011. «Συνέστησε»  μάλιστα στα Δ.Σ.  εργασιακή ειρήνη. Σκοπός της είναι να μείνει ανοιχτή η ΛΑΡΚΟ, μέχρι να την πάρει κάποιος ντόπιος ή ξένος μεγαλοκαρχαρίας ιδιώτης.  Ζήτησε δηλαδή να θυσιάσουν τα μέλη τους για να σώσουν από την κρίση τους καπιταλιστές.

Όμως το πούλημα της ΛΑΡΚΟ δεν εξασφαλίζει οπωσδήποτε τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Αν συνεχιστεί δε αυτή, σημαίνει περισσότερες απολύσεις, ακόμα χαμηλότερους μισθούς, νέες απώλειες δικαιωμάτων, περισσότερα ατυχήματα λόγω υπερεντατικοποίησης της εργασίας, μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος από τη λογική του κέρδους. Κι ακόμα χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και της συλλογικής πάλης. Έχουμε πείρα από την εισβολή των εργολάβων στο χώρο. 

Ο μισθός και τα δικαιώματά μας δεν είναι «εργασιακό κόστος». Είναι ένα μέρος του πλούτου που παράγουμε εμείς και τον ιδιοποιούνται οι εκμεταλλευτές μας. Δεν είναι χάρισμα κανενός.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΛΑΡΚΟ :

  • Καλούν τα Δ.Σ. της επιχείρησης να μην παζαρέψουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Αντίθετα να παραδειγματιστούν από τη στάση των Χαλυβουργών, το μεγαλειώδη αγώνα και το πανελλαδικό κύμα ταξικής αλληλεγγύης που ξεσηκώθηκε. Να απορρίψουν τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα απ’ όπου κι αν προέρχονται. Να οργανώσουν αντεπίθεση για απόκρουση των σχεδίων της διοίκησης.


  • Καλούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να μην κάνουν πίσω. Να σπάσουν το φόβο και την υποταγή που σπέρνει η διοίκηση, τα αστικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου, η  Ε.Ε. Να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής με το λαό της περιοχής, με όλο τον εργαζόμενο κόσμο της Φθιώτιδας.


Στόχος της πάλης μας δε μπορεί να είναι η διαχείριση της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν, αλλά η ριζική αλλαγή της ζωή μας. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία-Παιδεία-Ασφάλιση. Μέχρι να γίνει λαϊκός ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Μέχρι τότε που θα κατακτήσουν το δικαίωμα να τον αξιοποιούν για την ευημερία τους.


Επιτροπή του ΠΑΜΕ στη ΛΑΡΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου