Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Δεν αρκεί η συγνώμη

Η καθυστέρηση στην υιοθέτηση μέτρων από την κυβέρνηση Παπανδρέου και η υιοθέτηση του Μνημονίου αποδεικνύονται τραγικές επιλογές.
  
 

Του Γιάννη Μπρεκουλάκη




Ανεξάρτητα αν θα μπορούσε ή όχι να αποφευχθεί η προσφυγή από τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΔΝΤ με το που ανέλαβε την εξουσία, η αργοπορία του να πάρει μέτρα υποθήκευσε το μέλλον της χώρας.

Η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησής του επιδείνωσε όλους τους δείκτες της οικονομίας και τα λάθη που έκανε στη συνέχεια, το ένα μετά το άλλο, υπόσκαψαν το κύρος της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Ξαφνικά, η Ελλάδα παρουσιάστηκε έτοιμη να αυτοκτονήσει, ανίκανη να ελέγξει τις εξελίξεις, ουραγός της Ευρώπης και απόλυτα διεφθαρμένη!

Παρά τις επισημάνσεις όλων σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που τώρα επιχειρούν στροφή 180 μοιρών και κρίνουν το Μνημόνιο, αντιδρούσαν βίαια! Η φράση "είναι μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις και το Μνημόνιο", έκρυβε την πλήρη ανικανότητα και άγνοια ενός ολόκληρου κόμματος.


Τα μεγαλοστελέχη κρύφτηκαν πίσω από την ανάγκη για περιορισμό αυτού του αφερέγγυου και ξεχειλωμένου κράτους, τον έλεγχο των δαπανών του και την επιταγή για ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές.

Όμως, καθετί που αποφάσιζαν, και τα πλέον οπισθοδρομικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα, τα ονόμαζαν "μεταρρυθμίσεις", δημιουργώντας κλίμα απέχθειας στο ευρύ κοινό για κάθε προσπάθεια εξυγχρονισμού των απαρχαιωμένων δομών της χώρας.

Μετά από τόσο καιρό, και αφού ο Γ. Παπανδρέου υπό την ασφυκτική πίεση του Αντώνη Σαμαρά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, έρχεται ο κ. Προβόπουλος να επισημάνει ότι «η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί, αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί πριν αφεθούν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις».

Ανάλογες ήταν οι δηλώσεις και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για το Μνημόνιο, σύμφωνα με τις οποίες λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση και επέτεινε την ύφεση.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε πρόσφατα και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλοι πρωτοκλασάτοι και νυν υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Όμως, μια ολισθηρή πορεία που καταδίκασε το σύνολο του ελληνικού λαού στην ανέχεια, δεν άρεται με ένα "συγνώμη λάθος".


newaction

6 σχόλια:

  1. Κάποτε στο παρελθόν και ελπίζω και στο μέλλον οι κομματικοί μηχανισμοί θα πρέπει να επιλέγουν αρχηγούς ή ηγέτες βασιζόμενοι στην οξυδέρκεια τους και στην ικανότητα τους (στα απλά Ελληνικά στο αν τους "κόβει" ή όχι) και όχι στο ποιος είναι καλύτερο κομματικό στέλεχος , ή καλύτερος τραμπούκος , ή καλύτερος συνδικαλιστής, ή στο τέλος καλύτερος ΑΧΡΗΣΤΟΣ ,και βέβαια ακόμα και όταν επιλέγουν τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων θα πρέπει να αντιδρούν πριν την ψήφο για να μπορούν όταν την δίνουν σε κάποιον, αυτήν να πιάνει ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα επρεπε να βαζετε τετοιους προβληματισμους στον κοσμο, μην εγκλωβιζεστε σε μηχανισμους αποπροσανατολισμου και διχονοιας. Σαν να βλεπω μεσημεριανο πολιτικων εξελιξεων, αναμασατε τους μυθους και τις φαρφαλες και απο ουσια και πραξη ΤΙΠΟΤΑ. Ποσως μας ενδιαφερει τι εκανε και τι δεν εκανε το PIADI και καθε αλλο τεκνο των προδοτη του λαου. Οι πολιτικες κατευθυνσεις και επιλογες της συγκυβερνησης, της κυβερνησης ΠΑΣΟΚ και ολων των υποστηρικτων και δεκανικιων τους ειχαν σκοπο εξ'αρχης να διαλυσουν την εργατικη δυναμη, να υποδουλωσουν τον λαο και να αφανισουν καθε ιχνος ελπιδας και αντιστασης. Αυτη ειναι η ανταγωνιστικη Ευρωπαϊκη Ενωση σας και το πορτοφολιο της για την πατριδα μας. Σας γελασαν ομως. Πλεον ο κοσμος πρεπει να δει ξεκαθαρα ποια ειναι η επιλογη του και ο μονος τροπος να αλλαξει την ροη της ιστοριας. Συστρατευση και συμπορευση με τα λαικα, εργατικα κινηματα. Τερμα με τους ΚΟΥΚΟΥΣ, ουτε την ανοιξη φερατε οουτε ΤΙΠΟΤΑ. Σαν τους "ΠΑΠΑΔΕΣ" ευλογατε την γενειαδα σας. Αντε λοιπον απο'κει που σας εστειλαν και σεις και ολο το συναφι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε τι πλακα εχετε εσεις εκει στην λαικη συσπειρωση οπως την λετε που κανατε τον κουμμουνισμο βρισια,που οταν καποιος φυγη απο το κομμα ειναι χαφιες μιλατε παντα εκ του ασφαλους εχετε τα μουτρα και μιλατε υπαρχετε και εσεις που φωναζετε μια ζωη και καλα για τα δικαιωματα του λαου αλα μονο για τα στελεχοι σας να πληρωνονται και να καθονται μια ζωη τεμπελοιδες ειστε ντροπη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι αναφέρονται, στην μεγάλη ανάγκη για την συμφωνία και συνεργασία των πολιτικών κομμάτων της χώρας. όλοι μαζί οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή της κατάντια είναι απόρροια ανεύθυνων κυβερνήσεων, παντού όμως υπήρχε εμφανές το στοιχείο της συναίνεσης. Στην ασυλία = ατιμωρησία των βουλευτών, την ανευθυνότητα των Υπουργών, Αδιάβαστοι πολιτικοί ψηφίζουν Νομούς, Απειλούν κ.λ.π. Το χειρότερο είναι ότι η κουλτούρα αυτή δεν αποτελεί πολιτική των δύο κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία, αλλά αποτελεί κοινή πίστη όλων εκείνων που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο Και παρέδωσαν τον Ελληνικό λαό βορρά στα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου αφού αποποιήθηκαν την ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια του Κράτους. Βλέπεις αποτελεί αρχή το να μην γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων τι πρόκειται να συμβεί μεθαύριο. Συναίνεση λοιπόν προκειμένου να περισωθεί ένα αποτυχημένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ρουσφετιού και οικογενειοκρατίας.
    LOKROS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαιρομαι και για τους τρεις σας που παλευετε τοσο λυσαλεα για να μεινει αθικτη η πολιτιμη αστικη σαε ταξη και ολο το συναφι τους. Πλεον παλευεται για την πολιτικη σας, για τα μονοπωλεια και την μητερα ΕΕ. Ο λαος της Ελλαδας αντεχει ακομη, το πετσι μας περνει κι'αλλο, ετσι δεν ειναι? Γνωστη η συνταγη σας φερεφωνα: Ελπιδα - ΕΕ προοπτικη - Τρομοκρατια με πτωχευση - Αντικουμουνιστικη προπαγανδα - και ενα χαδι για εγλωβισετε τον λαο στα βρωμικα παιγνιδια σας. Η ιστορια θα σας ξερασει οπως σας αξιζει. Βρισκεστε σε επιθανατιο βρογχο του σαπιου συστηματος σας, σε τετοια αποσυνθενση ειστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το επόμενο εικοσιτετράωρο οι τριακόσιοι της Βουλής θα κληθούν να πάρουν την τελευταία σημαντική απόφαση του πολιτικού τους βίου. Τους την παρουσιάζουν ως μονόδρομο. Ναι, μονόδρομος είναι. Ένας μονόδρομος που θα στερήσει και σε αυτούς, αλλά και σε μια ολόκληρη γενιά, το δικαίωμα να αποφασίζουν. Το Μνημόνιο Νο.2, που τους λένε να ψηφίσουν για να σωθεί η χώρα, θα αποτύχει. Όπως απέτυχε και το προηγούμενο. Το μόνο που θα πετύχει είναι να δημιουργήσει μια Ελλάδα που από τούδε και στο εξής, στερείται το δικαίωμα να επιλέγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου