Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κυβερνητική κινητοποίηση μετά τις παρεμβάσεις της Άριας Αγάτσα για τη ρύπανση του Ασωπού και τη Δημόσια Υγεία


Άμεση κινητοποίηση κι αποτελέσματα έφερε η παρέμβαση της βουλευτού Βοιωτίας Αριάδνης Αγάτσα για τη ρύπανση τού Ασωπού, με την εισαγωγή του θέματος και το αίτημα Ειδικής Συνεδρίασης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, με ταυτόχρονη κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής προς τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Περιβάλλοντος, και Κλιματικής Αλλαγής.
 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Στερεάς, των βιομηχανιών και στελεχών του Υπουργείου τέθηκε επί τάπητος το θέμα.
 
Στην σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα, αφού ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Τανάγρας αποδεικνύει αδιάσειστα πως ορισμένες επιχειρήσεις εξακολουθούν να μολύνουν με απόβλητα τον Ασωπό, παρά τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί εδώ και δύο χρόνια, με σοβαρές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία και τις αγροτικές παραγωγές που υφίστανται τις συνέπειες.
 
Η Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική γραμματέας του Υπουργείου ΠεριβάλλοντοςΕνέργειας και ΚλιματικήςΑλλαγής, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στο 50% των επιχειρήσεων της περιοχής, όσον αφορά τις διαδικασίες αναθεώρησης των περιβαλλοντολογικών όρων και ήδη από το ΠΕ.ΚΑ στάλθηκε κλιμάκιο προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια στα οποία οφείλεται η αύξηση των ορίων της μόλυνσης στη συγκεκριμένη περιοχή του Ασωπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου