Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γ. ΡΟΥΣΣΗ, Γ ΝΥΔΡΙΩΤΗ

Την κοινή λογική φαίνεται να εκφράζουν με τις εισηγήσεις τους επί των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου οι Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ όπου αντιδρούν με ένα λογικό τρόπο στα μάλλον παράλογα των ημερών μας.

Οι εισηγήσεις αφορούν τα παρακάτω θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο τον τελευταίο καιρό:

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κου ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΑΛΑΝΤΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


Ακολουθούν οι εισηγήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ του Δήμου Λοκρών κ.κ. Ρούσση και Νυδριώτη όπως τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο:



ΘΕΜΑ 1ο: «ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κου ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ»

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σεβόμενη την θρησκευτική σας πίστη δεν θα μπει στην λογική να καταψηφίσει ή να υπερψηφίσει την πρότασή σας.

Ωστόσο με αφορμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και την πρότασή σας και θεωρώντας ότι αυτές οι κινήσεις δεν έχουν μόνο εθιμοτυπικό, ούτε μόνο λατρευτικό χαρακτήρα αλλά έχουν κυρίως πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα ο οποίος συνδέεται με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός και με δεδομένο ότι οι κοινωνίες εξελίσονται και αναπτύσουν σύγχρονες λογικές, θέλουμε να θίξουμε δύο ζητήματα τα όποια χρόνια κυριαρχούν στην σύγχρονη κοινωνία μας αλλά για ευνόητους λόγους οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δεν έχουν δώσει λύση.

1. Διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους
2. Εκκλησιαστική περιουσία

Δεν θα σταθώ βέβαια για να κάνω ανάπτυξη των ζητημάτων γιατί λίγο, πολύ είναι γνωστές οι απόψεις ένθεν και εκείθεν.

Θέλω όμως να τονίσω ότι είναι καιρός να δούμε αυτά τα ζητήματα και να τοποθετηθούμε σε αυτά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.


ΘΕΜΑ 2ο: «ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΑΛΑΝΤΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ»

Οι εκδηλώσεις αυτές δεν τιμούν μόνοι την θρησκευτική δράση αλλά γενικότερα την κοινωνική-πολιτική στάση του καθένα στην συγκεκριμένη ιστορική περίοδο που έζησε και έδρασε.

Λέμε λοιπόν ότι την περίοδο της τουρκοκρατίας- επανάστασης του ‘21 υπήρχε ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ, ο λαϊκός κλήρος, που συμπορεύτηκαν με τους ραγιάδες, αλλά υπήρχαν οι δραγουμάνοι και οι κοτζαμπάσηδες που ήταν με τον σουλτάνο.

Οι ραγιάδες λοιπόν δεν είχαν μόνο το ζυγό του σουλτάνου αλλά και των παραπάνω.

Ιστορικοί δεν είμαστε και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποία επακριβώς ήταν η δράση του εν λόγο επισκόπου, ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ.


ΘΕΜΑ 3ο: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ»

Δεν νοείται επιχειρησιακό σχέδιο και μάλιστα ορισμένης χρονικής διάρκειας χωρίς συγκεκριμένη αναφορά στο ύψος των κονδυλίων που αφορά και δύναται να χρησιμοποιηθούν.

Χωρίς δε, να αναφέρει τις πηγές που θα εξασφαλίσουν την υλοποίησή του.

Η γενική αναφορά σε προγράμματα της Ε.Ε. δεν αποτελεί εξασφάλιση του επιχειρησιακού σχεδίου εφόσον σε κάθε περίπτωση και πριν οποιοδήποτε έργο ενταχθεί κρίνεται η επιλεξιμότητά του.

Ανοιχτό είναι επίσης και το θέμα προτίμησης του έργου έναντι όλων όσων και οι άλλοι δήμοι προτείνουν, αφού το συγκεκριμένο κονδύλι της Ε.Ε. έχει όριο.

Θεωρούμε επίσης, σημαντική έλλειψη την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον κρατικό προϋπολογισμό, που οφείλει να ενισχύει την τοπική διοίκηση.

Δεν γίνεται αναφορά στα χρέη που έχει η κεντρική εξουσία εδώ και χρόνια στους δήμους.

Δεν γίνεται αναφορά στις πρόσφατες περικοπές και την χρηματοδότηση των Δήμων για χρέη που άλλοι δημιούργησαν αλλά πληρώνει ο λαός, η οποία μέχρι το 2015 θα φθάσει τα 3.250 δις ευρω με τα σημερινά δεδομένα γιατί από ότι φαίνεται θα υπάρξουν και άλλες μεγαλύτερες περικοπές.

Έτσι τίποτα δεν αποκλείει για την υλοποίηση του σχεδίου ο Δήμος να οδηγηθεί σε δανεισμό που θα χειροτερεύσουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση των οικονομικών του, ή σύναψη απαράδεκτων συμβάσεων που δίνει τη δυνατότητα στους μεγαλοεργολάβους να καταληστεύουν τον λαό.

Βέβαια πάντα γίνεται επίκληση στην ανάπτυξη, όμως αυτή έχει διαφορετικό νόημα για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα και άλλο για τους εκμεταλλευτές του λαού.

Επομένως για ποια ανάπτυξη μιλάτε όταν όλα γύρω μας οδηγούν το λαό από το κακό στο χειρότερο.

Όταν η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια χτυπάνε το λαό, όταν τα χαράτσια τον εξουθενώνουν, όταν η ΛΑΡΚΟ ιδιωτικοποιείται, τα μικρομάγαζα βρίσκονται σε απόγνωση, όταν η τιμή λαδιού και άλλων αγροτικών προϊόντων είναι εξευτελιστική, η επίκληση της ανάπτυξης δημιουργεί αυταπάτες και αποπροσανατολίζει.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δίνει βάρος και προτεραιότητα στην ανάπτυξη των αγώνων, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που καταδικάζουν το λαό για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών του. Για τα σχολεία που λειτουργούν χωρίς βιβλία, χωρίς εκπαιδευτικούς, για το Κ.Υ. που συρρικνώνεται, για την κατάργηση των διοδίων, για την φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.

Θέλουμε τα έργα όπως αντισεισμική θωράκιση , αντιπλημμυρική προστασία, σχέδιο πόλης κλπ και τις υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένος να παρέχει ο Δήμος να είναι δωρεάν χωρίς επιβάρυνση του λαού.

Θέλουμε τα προγράμματα της Ε.Ε. που είναι λεφτά δικά μας, του λαού, να πηγαίνουν για τις ανάγκες του και όχι σε έργα βιτρίνας σύμφωνα με τα συμφέροντα των εργολάβων- καπιταλιστών.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε απαράδεκτο οι Δήμοι να λειτουργούν με βάση τις κατευθύνσεις της κεντρικής εξουσίας που χρόνια τώρα κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Επειδή λοιπόν σε τέτοια κατεύθυνση θα κινηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο, το καταψηφίζουμε όπως και τις διαδικασίες έναρξής του.


ΘΕΜΑ 4ο: «ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ»

Δηλαδή οι άνεργοι, οι μερικώς απασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι που μας κόβουν τη σύνταξη, θα παρακολουθήσουμε τρίμηνο πρόγραμμα μαθημάτων και θα πάρουμε πανεπιστημιακό πτυχίο από το Δήμο που θα λύση τα προβλήματά μας. Και ξανά μετά τον επόμενο χρόνο η ίδια διαδικασία άλλο πτυχίο.

Δηλαδή πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης.

Δηλαδή προωθείτε την δια βίου μάθηση αλλά δεν το λέτε ευθέως, το ρετουσάρετε.

Παχιά λόγια, βαρύγδουποι τίτλοι για να καλύψουμε ανάγκες και να αναλάβουμε ρόλους που ουσιαστικά ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει.

Από πρώτη ματιά, επιφανειακά φαίνεται ότι ο Δήμος πρωτοπορεί, ενδιαφέρεται για να λύσει μαθησιακά και μορφωτικά ζητήματα του λαού.

Βαθύνοντας όμως, φαίνεται ότι ο δήμος πρωτοπορεί μαζί με άλλους 17 δήμους στη χώρα αλλά πού?

Στο να εφαρμόσει την κυρίαρχη πολιτική της Ε.Ε., της πλουτοκρατίας, της κυβέρνησης και όσων κινούνται στις ίδιες λογικές η οποία προωθεί σχολεία, πανεπιστήμια της αγοράς, της αμορφωσιάς την εξυπηρέτηση της αύξησης των κερδών της.

Ειλικρινά θα πειθόμασταν ότι κινείστε σε αντίθετη λογική από την κυρίαρχη και αναρωτηθήκαμε μήπως πράγματι αυτό συμβαίνει και δεν το έχουμε αντιληφθεί.

Διαπιστώσαμε ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Γιατί ενώ ξεκίνησε η σχολική χρονιά και θα έπρεπε να φέρετε στην Ημερήσια Διάταξη του ΔΣ το είπαμε και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, τα εκρηκτικά γνωστά προβλήματα της παιδείας στα σχολεία του χώρου μας και ολοκληρωμένες προτάσεις για την λύση τους, επιμένετε να προσπερνάτε επιδερμικά το ζήτημα και να προβάλετε μια μόστρα την ίδρυση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

Εμείς σε αυτό δεν συμφωνούμε και το ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

Λέμε ότι αν πραγματικά θέλατε κάτι παραπάνω για την μόρφωση του λαού, θα ξεφεύγατε από τη λογική της διαχείρισης της φτώχειας, θα διεκδικούσατε κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, θα σηκώνατε μπαϊράκι ενάντια σε αυτούς που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι και μας κατηγορούν για αγράμματους, θα μπορούσατε να μεριμνήσετε να φτιαχτεί ένα σχολείο για τους αγράμματους μετανάστες ώστε να ενσωματωθούν στην κοινωνία, ένα κέντρο πρόληψης ναρκωτικών, να μεριμνήσετε για την επιμόρφωση των αγροτών κ.λπ. ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ 800 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ.

Δυστυχώς αντί για ουσία προωθείτε ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.


ΘΕΜΑ 6ο: «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ»

Σήμερα και από χθες όπως το κράτος έχει διαμορφώσει το όλο πλαίσιο του αθλητισμού – φυσικής αγωγής τα παιδιά μας δεν έχουν άλλη διέξοδο από αυτούς τους συλλόγους.

Βέβαια αυτοί οι σύλλογοι πιέζονται γιατί η κρατική χρηματοδότηση έχει κοπεί. Έτσι αναγκάζονται είτε να διαλυθούν, είτε να συγχωνευτούν μεταξύ τους. Συντηρούνται κυρίως από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας.

Επειδή όμως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν αναγκάζονται να αναζητούν χορηγούς. Αυτό όμως οδηγεί τους συλλόγους σε επιχειρηματική δραστηριότητα με ανταλλάγματα, τους απομακρύνει από τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα τους.

Εμείς αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες τους αλλά δε συμφωνούμε με τον τρόπο λειτουργίας που έχουν αναπτύξει, όχι όλοι, που οδηγεί σε επαγγελματική κατεύθυνση.

Παρ’ όλα αυτά θα ψηφίσουμε να ενισχυθούν, αλλά λέμε ότι πρέπει να ξανασκεφτούν σοβαρά και να επιστρέψουν σε ερασιτεχνική λειτουργία, να απαιτήσουν, να διεκδικήσουν κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες του λαϊκού αθλητισμού.

Ο δήμος πρέπει να συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό το ζήτημα, να απαιτήσει κονδύλια για να ολοκληρωθούν όλα τα έργα ή και να κατασκευαστούν νέα όπου χρειάζεται.

Πρέπει να λύσει το ζήτημα συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλους τους χώρους γιατί σήμερα αυτό έχει αφεθεί στην καλή θέληση των Δ.Σ. των συλλόγων και δημιουργούνται τριβές με ανθρώπους που θέλουν να αθληθούν αλλά δεν ανήκουν σε συλλόγους.

Το αρμόδιο Ν.Π.Δ.Δ. σε εύλογο χρόνο να φέρει ολοκληρωμένη μελέτη για την κατάσταση που επικρατεί, ελλείψεις, νέα έργα κ.λπ. για να αποφασίσει ανάλογα.

Να αποφασίσει δράσεις μαζικού λαϊκού αθλητισμού φυσικής αγωγής.

5 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΤΙ;
    ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ;
    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΣΟΣΙΑΛΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ ΕΣΕΝΑ;
    ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΒΟΥΛΙΟ...
    ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ.ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ.ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΕ.ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΠΟΡΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.ΡΩΣΙΔΕΣ,ΡΟΥΜΑΝΕΣ...ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΘΩΣ ΞΕΜΥΑΛΙΣΜΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μη μιλας ρεε πρασινορουφιανε εφτασε και η δικια σας η σειρα !!!ζητουλες θα καταντησετε και τη μανα σας θα πουλατε για 1 ψηφο ανυπαρκτοι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί οι ταλαναίοι και σια που βρίζουν τους κομμουνιστές μάλλον ξεχνάνε το ό,τι 40 χρόνια κομμουνιστής γιατρός τους θεράπευε...και αν είχαν λεφτά τον πλήρωναν...γιατί όταν πηγαίναν στους άλλους γιατρούς τους "ξεκεφάλιαζαν" σε μία επίσκεψη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου