Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Περί συναίνεσης...



Σχετικά με τη διαδικασία για τον ορισμό μελών των νέων Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λοκρών στο ΔΣ, θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις προς ενημέρωση των δημοτών, αλλά και να εκφράσω την αγανάκτηση, τη δική μου, αλλά και όλων των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων της Μ.Μειοψηφίας.  
 
Της κ. Μ.Γεωργοπούλου
Δημοτικής Συμβούλου Λοκρών

Μάλιστα λαμβάνοντας ως αφορμή αυτή τη διαδικασία η οποία  διενεργήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ θα ήθελα να επεκταθώ ευρύτερα στο θέμα της συναίνεσης μεταξύ των παρατάξεων του ΔΣ γενικότερα.


Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως. 

Μέσα πάντοτε στο πνεύμα της καλής συνεργασίας, πάγια τακτική στις προηγούμενες δημοτικές περιόδους ήταν οι Πρόεδροι να ορίζονται πάντα από τους δημοτικούς συμβούλους της Πλειοψηφίας, ενώ οι Αντιπρόεδροι να ορίζονται από την Μειοψηφία. Και αυτή η "παράδοση" των προηγούμενων ετών δεν ήταν απλά μία τυπική πράξη καλής θέλησης, αλλά μία ουσιαστική πράξη από την πλευρά της εκάστοτε Πλειοψηφίας προς την Μειοψηφία ώστε η τελευταία να συμμετέχει ενεργά, να ελέγχει, μα κυρίως να συνδράμει  στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων. 


Στο παρόν όμως ΔΣ ο κ. Μπονόβας, ως εισηγητής της Πλειοψηφίας αποφάσισε να προχωρήσει σε μεγαλύτερη «συναίνεση» με την Μειοψηφία και να αφαιρέσει και αυτή την ελάχιστη θεσμική συμμετοχή της, ορίζοντας και Αντιπροέδρους από την Πλειοψηφία. 

Ενώ λοιπόν η Μείζων Μειοψηφία ανταποκρινόμενη στο «κάλεσμα των καιρών» για περισσότερη συναίνεση μεταξύ των παρατάξεων και αυξημένη πολυφωνία στις Επιτροπές, έδινε με την ψήφο της τη μία από τις δυο θέσεις που αναλογούσαν στην Μείζων Μειοψηφία στην Ελλάσονα Μειοψηφία και στις δυο Επιτροπές, η Πλειοψηφία του ΔΣ έπραξε ακριβώς το αντίθετο!! 

Ο κ. Λιόλιος προσπάθησε να ανταποκριθεί στις διαμαρτυρίες της  Μειοψηφίας συναινώντας μόνο για τη μια θέση Αντιπροέδρου Επιτροπής, αλλά μετά από παρέμβαση του κ. Μπονόβα δεν έγινε ούτε αυτό!

Αποφάσισε φαίνεται η παρούσα δημοτική Αρχή να μην ακολουθήσει τα «συναινετικά βήματα» του προκατόχου της κ. Σκαμπερδόπουλου και να ακολουθήσει «σκληρότερη γραμμή» στη θεσμική εκπροσώπηση του ΔΣ στις Επιτροπές. 

Δεν θα αναζητήσω τους λόγους για τους οποίους το κάνει αυτό γιατί θα πρέπει να ψάξω πολύ ..βαθιά στην παράταξή της, αφού κάθε άλλο παρά προφανείς είναι (…θέλω να πιστεύω)!

Μετά τα παραπάνω μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν μερικοί την άποψή τους για «σκληρή» αντιπολιτευτική τακτική της μείζονος Μειοψηφίας και να αποδώσουν σε άλλους τα …εύσημα!! 

Παρά τις προσπάθειες μας για συναίνεση και ομόφωνες αποφάσεις, όπου αυτό βέβαια ήταν δυνατόν χωρίς να παραβαίνουμε τις αρχές μας και να εγκαταλείπουμε το ρόλο που μας ανέθεσαν οι δημότες στο ΔΣ, κάποιοι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη. Επιχειρούν επιστροφή στις εποχές των βίαιων αντιπαραθέσεων (…ίσως και προσωπικών συγκρούσεων) μη αντιλαμβανόμενοι ότι αυτές πέρασαν οριστικά και έχουν αμετάκλητα τοποθετηθεί από το λαό στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας».   

Με αυτό το μικρό παράδειγμα μεταξύ άλλων, από τα συμβαίνοντα στο ΔΣ, θέλησα να δείξω ότι η Πλειοψηφία μάλλον «αποτάσσεται» την ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, την οποία «ευαγγελίζεται» όταν έχει ανάγκη την αυξημένη πλειοψηφία ή και την ομοφωνία του ΔΣ για να πάρει μερικές σημαντικές πράγματι αποφάσεις. Και δεν την στερήθηκε (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), γιατί ποτέ δεν κάναμε στείρα πολιτική αντιπαράθεση, αλλά πάντα βοηθήσαμε στη κατεύθυνση της συναίνεσης για την επίλυση των πολλών ομολογουμένως προβλημάτων που προέκυψαν στους νέους «καλλικρατικούς» δήμους.

Ας μην το θεωρήσουν ΑΔΥΝΑΜΙΑ μας, θα ήταν ΛΑΘΟΣ τους!

Ας αναλογιστούν λοιπόν στην Πλειοψηφία  τον δρόμο που επέλεξαν να ακολουθήσουν, γιατί σίγουρα δεν είναι αυτός της συναίνεσης με τις άλλες παρατάξεις του ΔΣ και την οποία προσωπικά πιστεύω θα ήθελε κάθε δημότης! 

Τέλος ελπίζω να μην βαδίσουν στα «πολιτικά μονοπάτια» της μέχρι πρότινος Κυβέρνησης, από την οποία και υποστηρίχτηκαν, γιατί όλοι είδαμε ότι ήταν πλέον αργά όταν αποφάσισαν να αναζητήσουν ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ!!!


6 σχόλια:

  1. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΟΥΤΕ ΓΛΥΦΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ.ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟΝ ΛΙΟΛΙΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ[ΠΛΗΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ]ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΑΦΗΣΕ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΤΟΝ ΜΑΛΕΣΙΝΑΙΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΑ.ΠΙΟ ΚΟΛΛΗΤΑ....ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΝΟΒΑ.Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΜΠΟΝΟΒΑΣ Ο ΞΥΠΝΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΛΑΧΑΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ.ΜΟΝΟ Η ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΑΠΑΝΤΗΣΗ....ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.ΧΩΡΙΣ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΟΒΛΑΧΑΒΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ.ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ Ο ΜΠΟΝΟΒΑΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ[ΕΚΛΕΚΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ]ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ 'ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΜΠΟΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΒΑΨΕΙΣ?'.ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΝΟΒΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΑΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.ΣΚΛΗΡΥΝΤΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕ ΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.ΚΑΝΤΕ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ .ΚΑΜΜΙΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ποιο ευκολο ειναι να φυγεις.Το δυσκολο ειναι να μεινεις και να το παλαιψεις απο μεσα.Τωρα το μονο που θα καταφερατε με το μην ερχεστε στα συμβουλια ειναι να τους κανετε το χατηρη και να μην υπαρχει αντιλογος απο κανεναν,γιατι πολλοι που μετεχουμε δεν γνωριζουμε πως λειτουργουν τα πραγματα και τι ρολο παιζουν καποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου