Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Εγκατάσταση Φ/Β πάρκου 100 Kw στην Αταλάντη απο την Lokris Energy

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες εγκατάστασης και διασύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ, φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 100 ΚWp στη θέση Ράχη Αταλάντης, ιδιοκτησίας Γ. ΤΣΑΜΗΣ ΕΕ.

 Το σχεδιασμό και την κατασκευή του έργου ανέλαβε η εταιρεία LOKRIS ENERGY που εδρεύει στην Αταλάντη, νομού Φθιώτιδος. Στο έργο εγκαταστάθηκε εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στη ποιότητα και τη διάρκεια.


Οι 526 φ/β γεννήτριες που χρησιμοποιήθηκαν είναι του Κινέζικου οίκου Upsolar, ενώ οι 6 τριφασικοί αντιστροφείς (inverters) είναι του γνωστού γερμανικού οίκου SMA (TL 17000).

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία του εν λόγω φωτοβολταϊκού σταθμού, αναμένεται να ξεπεράσει τις 150.000 kwh ετησίως, ικανή για να ηλεκτροδοτήσει περίπου 50 νοικοκυριά.


Για να παραχθεί η ίδια ηλεκτρική ενέργεια με πετρέλαιο, θα απαιτούνταν 270 βαρέλια πετρελαίου ετησίως. Με δεδομένο μάλιστα ότι η καθαρή ενέργεια που πρόκειται να παράγει το φωτοβολταϊκό πάρκο υποκαθιστά ηλεκτρική ενέργεια η οποία εναλλακτικά θα παραγόταν από συμβατικές πηγές, η επένδυση θα αποτρέψει την έκλυση στην ατμόσφαιρα περίπου 220 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
  

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα (environmental footprint) θα είναι ισοδύναμο με τα οφέλη που μας παρέχουν 12.000 δέντρα η αλλιώς 230 στρέμματα δάσους!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου