Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Τα έργα της Περιφέρειας που αφορούν το Δήμο Λοκρών ανακοίνωσε ο Κλέαρχος Περγαντάς


Κατασκευή υποδομών για την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων στο Δήμο Λοκρών, προϋπολογισμού 156.000 € ανακοίνωσε ο κ. Περγαντάς.

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και των Δήμων της Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε στη Λαμία στις 27 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο κύκλου συναντήσεων για το ΕΣΠΑ.

Με την παρουσία και συμμετοχή Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων, των Δημάρχων και εκπροσώπων των Δήμων της Φθιώτιδας, του Προέδρου και μελών της Διοικούσας του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, καθώς και στελεχών των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων, πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με κοινή συνισταμένη την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση, ο κ. Περγαντάς ανακοίνωσε την ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ νέων έργων για την Φθιώτιδα, αναφέροντας συγκεκριμένα και τα έργα που αφορούν το Δήμο Λοκρών:


1) Η υλοποίηση υποδομών για την εγκατάσταση των τσιγγάνων στο Δήμο Λοκρών, προϋπολογισμού 156.000 €, με το οποίο προβλέπεται η δημιουργία έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και διαμόρφωσης χώρων σε περιοχή ιδιοκτησίας του Δήμου, προκειμένου να μετεγκατασταθούν οι τσιγγάνοι, με βελτιωμένους όρους διαβίωσης.

2) Κατασκευή του έργου «Αταλάντη – όρια Νομού», προϋπολογισμού 9.000.000 € και συμβατικού αντικειμένου 4.608.000 €. Είναι το τμήμα μήκους 7 χιλιομέτρων από πριν τη διασταύρωση της Ελάτειας, μέχρι τη διασταύρωση με την παλαιά Εθνική οδό Λαμίας Λιβαδειάς. Στις εργασίες προβλέπονται ισόπεδοι κόμβοι στις διασταυρώσεις, παράκαμψη του οικισμού Καλύβια και διαπλάτυνση του δρόμου.
Με αυτή την εργολαβία καθώς και με μια συμβασιοποιημένη επίσης, από την ΣΑΕΠ 766, προς την πλευρά της Αταλάντης, πρόκειται να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας και να γίνει ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος.
Το έργο Αταλάντη – όρια Νομού, ή ακριβέστερα όρια Νομών Φθιώτιδας – Βοιωτίας είναι ένας σημαντικός οδικός άξονας της Στερεάς Ελλάδας. Ένας δρόμος που συμβάλλει καθοριστικά στην άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και στην ισόρροπη ανάπτυξη, δημιουργεί σύγχρονη σύνδεση με τον ΠΑΘΕ και εξυπηρετεί τους κατοίκους της Φθιώτιδας, αλλά και της Βοιωτίας.

3) Το έργο αντικατάστασης του εξωτερικού υδραγωγείου της Μαλεσίνας, προϋπολογισμού 1.782.590 €. Είναι ένα μεγάλο έργο ύδρευσης για την περιοχή, το οποίο εντάχθηκε προ διμήνου και δρομολογείται η δημοπράτησή του από τις τεχνικές μας υπηρεσίες.

4) Το έργο για τη συλλογή και απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων που στη Φθιώτιδα αφορά τον Δήμο Λοκρών. Ο διαγωνισμός έχει ήδη ολοκληρωθεί και μετά τον προσυμβατικό έλεγχο, ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης και η άμεση υλοποίηση του έργου, που θα συμβάλει στην εξυγίανση και την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.

5) Το δρόμο Αταλάντη – Όρια Νομού, στο τμήμα από την έξοδο της Αταλάντης προς Καλαπόδι, προϋπολογισμού 2.800.000 €. Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση και έγινε η εγκατάσταση του αναδόχου για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του έργου.

6) Το έργο παράκαμψης της Μαλεσίνας, προϋπολογισμού 4.500.000 €, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.


3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΕΡΓΑΝΤΑ.

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ...

    ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΑΡΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ...
    Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ?
    ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ? ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ? Ή ΕΙΧΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ.ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΡΤΙΝΟ-ΛΑΡΥΜΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ?ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ?ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου