Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

zougla.gr: Παράνομες διαφημιστικές πινακίδες αλά Καλλικράτη

  
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011, 17:37
  
Το 2010 με απόφαση του Δήμου Μαλεσίνας ξηλώθηκαν όλες οι διαφημιστικές πινακίδες από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Δήμου, του οικισμού παραλίας Αγ. Ιωάννη Θεολόγου.

Όπως όλα έδειχναν, θα υπήρχε συμμόρφωση για την άναρχη και παράνομη διαφήμιση, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ( Κ.Ο.Κ ) που αποτελεί και νόμο του κράτους.

Ωστόσο μετά τις δημοτικές εκλογές και λόγω του Καλλικράτη η περιοχή διοικητικά ανήκει στο Δήμο Λοκρών.

Στην κεντρική οδό που οδηγεί στην παραλία του οικισμού Θεολόγου έχει γεμίσει ξανά πινακίδες με διαφημίσεις επαγγελματικής δραστηριότητας της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Λοκρών, της εταιρίας ΕΚΤΕΤ ΑΕ και της ΒΙΛΛΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ επιχείρησης ενοικιαζομένων διαμερισμάτων. Να θυμίσουμε ότι παλαιότερο ρεπορτάζ της zougla.gr που αφορούσε την ξενοδοχειακή μονάδα, η πολεοδομία καταλόγισε στην εταιρεία πρόστιμα-μαμούθ για πολεοδομικές παραβάσεις που ανέρχονται στο ποσό των 668.000 ευρώ και αν συνυπολογίσουμε το πρόστιμο ανέγερσης 183.478, συνολικά πρόκειται για περίπου 865.000 ευρώ.
 

Η συγκεκριμένη οδός είναι εντός του οικισμού Θεολόγου και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ η ταχύτητα των οχημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 50 χλμ.
 

Δύο μέτρα και δύο σταθμά...
  

Δείτε τι ακριβώς ορίζει το άρθρο 11 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας


Άρθρo 11

Eπιγραφές - Διαφημίσεις

1. Απαγορεύεται κάθε διαφήμιση που πραγματοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, στα εκτός κατοικημένης περιοχής τμήματα των χαρακτηρισμένων εθνικών και επαρχιακών οδών ή αυτοκινητοδρόμων και σε ζώνη μέχρι εκατόν πενήντα (150) μέτρων και από τις δύο πλευρές του άξονα των οδών αυτών και είναι ορατή από τους χρήστες των οδών.
Η παραπάνω ζώνη απαγόρευσης περιορίζεται στα σαράντα (40) μέτρα και από τις δύο πλευρές του άξονα των ανωτέρω τμημάτων εθνικών και επαρχιακών οδών ή αυτοκινητοδρόμων, που διέρχονται μέσα από κατοικημένη περιοχή, αν το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητος στα τμήματα αυτά είναι ανώτερο των 70 Km/h.
Σε κλάδους ανισόπεδων κόμβων αυτοκινητοδρόμων και στις περιοχές των σταθμών διοδίων ισχύει η απόσταση των 150 μέτρων από τις δύο πλευρές του άξονα της κατεύθυνσης, ανεξαρτήτως ορίου ταχύτητας.

2. Απαγορεύεται γενικά η τοποθέτηση επιγραφών ή διαφημίσεων ή η εγκατάσταση οποιασδήποτε πινακίδας, αφίσας, διαγράμμισης ή συσκευής, σε θέση ή κατά τρόπο που μπορεί να έχει οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες της οδού ή να επηρεάσει με οιονδήποτε τρόπο την κυκλοφορία. Ιδίως απαγορεύεται η τοποθέτηση ή εγκατάσταση των ανωτέρω σε τέτοιες θέσεις, ώστε να παρεμποδίζεται η θέα των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης ή φωτεινών σηματοδοτών ή να δημιουργείται σύγχυση με πινακίδες σήμανσης ή με κυκλοφοριακή διαγράμμιση ή με άλλη συσκευή ρύθμισης της κυκλοφορίας ή να τις καταστήσει λιγότερο ορατές ή αποτελεσματικές ή να προκαλέσει θάμβωση στους χρήστες της οδού και γενικά να αποσπάσουν την προσοχή τους κατά τρόπο που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην οδική ασφάλεια γενικά.

3. Σε οδούς, στις οποίες είναι εγκατεστημένοι φωτεινοί σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας, απαγορεύεται η τοποθέτηση έγχρωμων φωτεινών διαφημίσεων ή πινακίδων ή αναγραφών με χρώματα που χρησιμοποιούνται στη φωτεινή σηματοδότηση, σε απόσταση εκατέρωθεν και ύψος μικρότερο των είκοσι (20) μέτρων από κάθε φανό σηματοδότησης.

4. Με παράλληλη τήρηση των διατάξεων των προηγούμενων παραγράφων, επιτρέπεται να τοποθετούνται ή να λειτουργούν επιγραφές, που αναφέρονται στην επωνυμία ή σε άλλο διακριτικό σημείο ή τίτλο επιχείρησης που λειτουργεί παρά την οδό.

4 σχόλια:

  1. Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ LOKRIS NEWS ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ZOUGLA.GR...

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ...

    ...ΣΤΟΥΣ NEW YORK TIMES;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δημος για να παρει μετρα θα πρεπει να αποφασισει η οικογενεια, αλλωστε η οικογενεια εχει γεμισει παντου πινακιδες, εδω εχουμε τοσα ποινικα σε εξελιξη και ο δημαρχος δεν εχει ακουσει τπτ, τυχαιο? Δεν νομιζω






    αλλωστε η οικογενεια εχει γεμισει παντου πινακιδες, εδω εχουμε τοσα ποινικα σε εξελιξη και ο δημαρχος δεν εχει ακουσει τπτ, τυχαιο? Δεν νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεινη τη μεγαλη πινακιδα που λεει ΘΕΟΛΟΓΟΣ CENTER, μη μου πειτε οτι δεν ξερει ο δημος ότι ειναι παρανομη ? Αλλα υπευθυνη ειναι που για αυτα η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, καταλαβαινετε ε?

    ENTER, μη μου πειτε οτι δεν ξερει ο δημος ότι ειναι παρανομη ? Αλλα υπευθυνη ειναι που για αυτα η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, καταλαβαινετε ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα έχει πάει εκεί που έπρεπε να πάει.Υπάρχουν αρμόδιες αρχές που ασχολούνατι με το θέμα.Τι είναι ο δήμος? Αστυνομία?Ή ο Λιόλιος είναι εισαγγελέας? Έχετε ξεφύγει όλοι και ζητάτε ότι θέλετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου