Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Αναμένοντας στην περιφέρεια τον ιό του Δ.Νείλου μας ήρθαν δύο κρούσματα ελονοσίας στο Δήμο Xαλκίδας

Δεν μας έφτανε ο πονοκέφαλος του ιού  του Δ.Νείλου τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και κρούσματα ελονοσίας.

Πονοκέφαλος ανεπισήμως βέβαια. Γιατί την ίδια ώρα, επισήμως, η εταιρία που έχει αναλάβει για φέτος το έργο της κουνουποκτονίας στο Νομό Φθιώτιδας (μέσω της Φθιωτικής Αναπτυξιακής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος)  μας "καθησυχάζει" πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αλλά ούτε υπάρχει και κανένας λόγος για λήψη εκτάκτων μέτρων.
 

Ανησυχία όμως δεν πρέπει να μας προκαλούν ούτε τα δύο αιφνιδιαστικά κρούσματα ελονοσίας που εντοπίστηκαν σε κατοίκους του δήμου Xαλκίδας; 

Πριν μερικές μέρες, ένας 42χρονος από τα Φύλλα και ένας 49χρονος από το Φάρο Aυλίδας, βεβαιώθηκε από το Iνστιτούτο Παστέρ, ότι νοσούν από την ασθένεια, που υποτίθεται ότι έχει εξαλειφθεί στη χώρα μας!

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυτά δεν μας βεβαιώνουν πως γειτονικός μας δήμος  της Xαλκίδας, και πιθανώς όχι μόνο αυτός ο δήμος, βρίσκεται αντιμέτωπος με την “ξεχασμένη” αλλά επικίνδυνη ασθένεια; 


Μία ασθένεια που μαστίζει τα τελευταία χρόνια κυρίως αφρικανικές χώρες και σκοτώνει περίπου 1.000.000 ανθρώπους ετησίως.

Κατά την εταιρεία, την Περιφέρεια Στερεάς και όλους τους ειδικούς πότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε; Τι περιμένουν όλοι αυτοί οι "υπεύθυνοι" για να ανησυχήσουν;
Μήπως περιμένουν πρώτα να υπάρξει θύμα του ιού του Δ. Νείλου ή της ελονοσίας ή όποιας άλλης εισαγόμενης ασθένειας για να πάρουν μέτρα στη Φθιώτιδα; Για την Είναι απαράδεκτο να περιμένουν να καταγραφεί κάποιο θύμα από τον ιό στη Φθιώτιδα και μετά να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.  
Αν συμβεί ένα μοιραίο περιστατικό, αυτό θα είναι ή όχι εγκληματική αμέλεια από τη πλευρά της εταιρείας και των υπευθύνων της Πολιτείας;

1 σχόλιο:

  1. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στα πλαίσια του έργου «Καταπολέμηση κουνουπιών για το έτος 2011» συνεχίζονται οι ψεκασμοί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, όπου απαιτείται και δεν προέκυψε ή αναφέρθηκε κανένα θετικό δείγμα του ιού του Δυτικού Νείλου μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου