Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας για τα απορρίματα που φτάνουν στο Δήμο Λοκρών

Όσον αφορά το επίμαχο θέμα, το οποίο είναι "καυτό" για τη Λοκρίδα και όχι μόνο αυτές τις μέρες, θα ήταν χρήσιμο όλοι μας να γνωρίζουμε τα εξής:

1) Σύμφωνα με τη σύμβαση για την ΠΙΛΟΤΙΚΗ λειτουργία του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας από την εταιρία RAM EUROPE, και σύμφωνα με τη διακήρυξη του διαγωνισμού (ο οποίος κατακυρώθηκε στην άνω εταιρία) για τη λειτουργία του συστήματος για ένα χρόνο ΜΕΤΑ το πιλοτικό σκέλος, ΚΥΡΙΟΣ του υπολλείμματος (των απορριμμάτων που έφτασαν ως τη Λοκρίδα) είναι ο Δήμος Καλαμάτας.

2) Εκτός από την παραπάνω ΑΜΕΣΗ ευθύνη του Δ. Καλαμάτας, σε περίπτωση που αυτή αμφισβητηθεί, ΣΙΓΟΥΡΑ ο Δ. Καλαμάτας έχει "ευθύνη εξ' αντανακλάσεως", όπως θα βεβαιώσει οποιοσδήποτε δικηγόρος, συμπεριλαμβανομένου του νομικού συμβούλου του Δήμου Λοκρών.

3) Περαιτέρω, ο Δήμος Καλαμάτας (τόσο η διοίκηση, όσο και η αντιπολίτευση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες) γνωρίζουν πολύ καλά οτι γίνεται μη ελεγχόμενη και σύννομη μεταφορά και απόθεση του υπολλείμματος, και ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ. Αρκεί να φεύγουν από την πόλη τους και να "λύνεται" το πρόβλημά τους.

4) Συνεπώς ο Δήμος Λοκρών θα πρέπει να εγκαλέσει κατ' αρχήν εξωδίκως, το Δήμο Καλαμάτας, αφού ο επιχειρηματίας δεν συμμορφώνεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ: O ισχυρισμός οτι το ΥΠΟΛΛΕΙΜΜΑ (αυτός είναι ο σωστός όρος) των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας μετά την επιτόπια επεξεργασία συμπεριλαμβανομένης της χειροδιαλογής και ανάκτησης ανακυκλώσιμων, είναι ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ, ΔΕΝ ευσταθεί. Είναι παραπλανητικός και ψευδής, και χτρησιμοποιείται από τον επιχειρηματία για να θολώσει τα νερά και να δώσει ένα μανδύα "νομιμότητας". Μετά τον διαχωρισμό (με μηχανικό κόσκινο) των ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ανακυκλώσιμων, αυτά οδηγούνται στη χειροδιαλογή. Τα πραγματικά ανακυκλώσιμα παραλαμβάνονται από εμπόρους (παλιόχαρτου, μετάλλων, κτλ) επί τόπου στην Καλαμάτα. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο (ως ποσοστό) υπόλλειμμα το οποίο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. Σε αυτό προστίθεται και το υπόλλειμμα της ραφιναρίας (από την παραγωγή κομπόστ από τα οργανικά σκουπίδια - τρόφιμα κτλ.).

Όλο αυτό το υπόλλειμμα ΔΕΝ μπορεί να χαρακτηριστεί, και δεν είναι, ανακυκλώσιμο. Το πραγματικά ανακυκλώσιμο γίνεται "ανάρπαστο" και παραλαμβάνεται στην πηγή. Για την ακρίβεια αυτό το υπόλλειμμα είναι το απόρριμμα της ανακύκλωσης, και μόνο σε ΧΥΤΥ (εξ' ου και ΧΥΤΥ: Χώρος Υγειονομικής Ταφής ΥΠΟΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ) μπορεί να οδηγηθεί!!!

Γι' αυτό ο επιχειρηματίας το δεματοποιεί, και το μετακινεί ως δήθεν ανακυκλώσιμο, σε διάφορες περιοχές, καθιστώντας τες ΧΑΔΑ (χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων). Πρόκειται για απάτη και παρανομία πρώτης τάξεως!!!

1 σχόλιο:

  1. που αποθετονται τα "ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ"?ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ? ΚΑΤΟΙΚΟΣ? ΚΛΠ ΓΡΑΦΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου