Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Με πλαστικές σφαίρες και χρήση νερού η επιτήρηση των διαδηλώσεων στο μέλλον

Με νέα νομοθετική ρύθμιση επιχειρείται από την κυβέρνηση η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου -προφανώς και εν όψει του θερμού φθινοπώρου που έρχεται- για την επιτήρηση των διαδηλώσεων.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης, δια στόματος των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, είναι μεταξύ άλλων η τοποθέτηση καμερών στα περιπολικά και τις μοτοσικλέτες, ώστε να ελεγχθεί όπως υποστήριξαν η αστυνομική αυθαιρεσία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, αφού χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρακτική ορισμένων αστυνομικών που πετούσαν πέτρες σε διαδηλωτές στις 28 και 29 Ιουνίου στο Σύνταγμα, ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει να χρησιμοποιήσει και νέα μέσα για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων. 

Ο κ. Παπουτσής ανέφερε πως μεταξύ αυτών των νέων μέσων εξετάζεται και η χρήση νερού με αντλίες, αλλά και η χρήση πλαστικών σφαιριδίων με χρώμα. 
 


Ο κ. Παπουτσής  ανέφερε ακόμη πως υπάρχει κόπωση των Σωμάτων Ασφαλείας που οφείλεται στον υπερβολικό φόρτο εργασίας, αλλά και στις αντίξοες συνθήκες. 

Υπέρ της χρήσης νερού τάσσονται και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Στερεάς που ζητούν εκσυγχρονισμό όλων των μέσων της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου