Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση της Λαϊκης Συσπείρωσης Δήμου Λοκρών

Η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ- ΛΑΟΣ και οι εκφραστές τους στις περιφέρειες και τους δήμους έχουν εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο στα λαϊκά στρώματα, σαρώνοντας στοιχειώδης κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα. Για να μη θίξουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης από την οικονομική καπιταλιστική κρίση εκβιάζουν τον λαό για να μην πτωχεύσει η χώρα.

Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα της, τις επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ, με την εφαρμογή του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Οι αλλαγές του Καλλικράτη και τα αποτελέσματα του στους Δήμους, οι αντιδραστικές αλλαγές στην Υγεία, την Παιδεία, το ασφαλιστικό, το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ληστεύουν το λαϊκό εισόδημα, οδηγώντας τον λαό στην φτώχεια.

Σε αυτά τα πλαίσια πέρασε ένα εξάμηνο λειτουργίας του νέου καλλικρατικού Δήμου Λοκρών, μια λειτουργία όπου η πλειοψηφία του ΔΣ εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική στο Δήμο μας με την συναίνεση και των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων συμφωνώντας με την εφαρμογή όλων των αντιδραστικών διατάξεων του Καλλικράτη που παραδίδουν τους δήμους στο μεγάλο κεφάλαιο, τους οδηγεί σε λειτουργία ανώνυμων εταιριών.
Είδαμε όλη αυτή την περίοδο ότι:


- Χρήματα για νέα έργα δεν δίνονται, ενώ άλλα συνεχιζόμενα έχουν παγώσει. ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι μειωμένος κατά 50% στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, μειωμένος και σε σχέση με προηγούμενες χρήσεις. Το περιβόητο ΕΣΠΑ «κουρεύτηκε» και έτσι ή αλλιώς δε θα δώσει λύση για τις λαϊκές ανάγκες όπως δεν έδωσαν τα ΜΟΠ, τα πακέτα ΝΤΕΛΟΡ, τα ΚΠΣ, ενώ αν κάποια έργα γίνουν αυτά θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου. Η κρατική χρηματοδότηση συνεχώς μειώνεται. Δύο δόσεις από την ΣΑΤΑ του 2010 δεν αποδόθηκαν, ενώ η απόδοση της ΣΑΤΑ 2011 ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Ο Δήμος δε διεκδικεί από το κράτος όσα του ανήκουν, πολλές μεγάλες επιχειρήσεις με μεγάλα κέρδη χρωστάνε τεράστια ποσά από ανταποδοτικά τέλη, φόρους και άλλες συμβατικές υποχρεώσεις που δεν έχουν αποδώσει, ο Δήμος είναι χρεωμένος. Αυτά σημαίνουν ότι αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες υποβαθμίζονται.

- Την στιγμή που ανάγκες αυξάνονται, που η ανεργία αποτελεί μάστιγα σε όλο το δήμο, με τρομακτικά υψηλά επίπεδα στην πόλη της Αταλάντης, ο δήμος προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων που δούλευαν με διάφορες συμβάσεις και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Για τα μάτια του κόσμου, για να αποφύγει την κατακραυγή, υλοποιεί προγράμματα τοπικών δράσεων, κοινωφελούς εργασίας με δίμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ θεωρώντας τους εργαζόμενους ζητιάνους.

- Το υπάρχον προσωπικού του Δήμου δέχεται αρνητικές επιπτώσεις στα μισθολογικά και εργασιακά τους δικαιώματα, στην εντατικοποίηση της εργασίας, καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλυφθούν οι αυξημένες κοινωνικές, υπηρεσιακές ανάγκες του δήμου οι οποίες όμως δεν λύνουν τα προβλήματα.

- Τα χωριά στερούνται προσωπικού για γραμματειακή υποστήριξη, για τις υπηρεσίες καθαριότητας, πράσινου, αθλητικών εγκαταστάσεων, κοιμητηρίων κ.α

- Οι χωματερές (ΧΑΔΑ) λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Η ανακύκλωση δεν γίνεται. Η υπηρεσία καθαριότητας υποβαθμίζεται και μέρος της πρόσφατα παραδόθηκε σε ιδιώτες.

- Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι συρρικνώθηκε με σοβαρές συνέπειες στην φροντίδα των ατόμων της τρίτης ηλικίας αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτό.

- Οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών παραδόθηκαν σε εταιρία και ακόμα δεν έγιναν, το ίδιο συμβαίνει και για την δακοκτονία με ότι αυτό συνεπάγεται στην παραγωγή και τα εισοδήματα των ελαιοκαλλιεργητών.

- Η ΛΑΡΚΟ ιδιωτικοποιείται, 30.000 στρέμματα δασικών και ορεινών εκτάσεων από τον Έξαρχο, Αταλάντη, Τραγάνα, Προσκυνά, Μαλεσίνα, Μαρτίνο, Λάρυμνα παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο για εγκαταστάσεις ΑΠΕ και άλλες χρήσεις.

- Παραλίες και θαλάσσιες εκτάσεις εκχωρούνται σε πολυεθνικές για εγκαταστάσεις νέων ιχθυοτροφικών μονάδων.

- Το περιβάλλον υποβαθμίζεται αφού διάφορες επιχειρήσεις δεν τηρούν κανένα μέτρο προστασίας απορρίπτοντας τα απόβλητα τους όποτε και όπου θέλουν.

Είναι φανερό σε όλους ότι τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται σε όλους τους τομείς, οι λαϊκές οικογένειες βογκάνε για να τα βγάλουν πέρα, βλέπουν το μέλος τους αβέβαιο.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Καλλικράτης δεν ήρθε για να δώσει στον λαό αλλά για να πάρει όπως έλεγε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προεκλογικά.

Πιστοί σε αυτά που λέγαμε έτσι κινηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αντισταθήκαμε και απειθαρχήσαμε στον Καλλικράτη, καταψηφίσαμε κάθε διάταξη για την εφαρμογή του.

Ανάλογα με την δύναμη που ο λαός μας έδωσε και τις δυνατότητες που πηγάζουν από αυτή παρεμβήκαμε για όλα τα ζητήματα, καταθέσαμε προτάσεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη και φόρους προτείναμε μειώσεις ή καταργήσεις σε πολλά από αυτά για να ανακουφιστεί ο λαός, προτείναμε αυξήσεις στα τέλη μεγάλων επιχειρήσεων, τραπεζών, σούπερ μάρκετ, κ.λπ.

Απαιτήσαμε επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την λειτουργία, τις δημοτικές υπηρεσίες, για έργα στο δήμο.

Αντιταχθήκαμε στις απολύσεις εργαζομένων του δήμου. Απαιτήσαμε μόνιμες προσλήψεις για τις υπηρεσίες του Δήμου με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αρνηθήκαμε σθεναρά να εισχωρήσουν ιδιωτικές εταιρίες στις υπηρεσίες του Δήμου.

Ενημερώσαμε και ενημερώνουμε τον λαό με ανακοινώσεις, περιοδείες. Είμαστε μπροστά και δίπλα στα προβλήματα του μικρά και μεγάλα για τα σχολεία, την ΛΑΡΚΟ, τα διόδια, την υγεία, τα προβλήματα των αγροτών κ.α.

Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να οργανώσουμε την πάλη του να τον ξεσηκώσουμε για να αντιπαλέψει τον πόλεμο που του έχουν κηρύξει οι καπιταλιστές, ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνηση, κόμματα του κεφαλαίου.
 
Στα πολύ δύσκολα που θέλουν να φέρουν θα είμαστε δυναμικά παρόντες. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε τον λαό του Δήμου Λοκρών να είναι ετοιμοπόλεμος, να συστρατευθεί μαζί μας, να ξεσηκωθεί, να παλέψει για τα προβλήματα του, για μια άλλη πολιτική, έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ των λαϊκών συμφερόντων για λαϊκή οικονομία για λαϊκή εξουσία. Τον καλούμε να παλέψει για να ανατρέψει αυτό το σάπιο, βάρβαρο, διεφθαρμένο, αντιδραστικό, εκμεταλλευτικό, πολιτικό σύστημα του καπιταλισμού που του μαυρίζει την ζωή.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ!!! ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΞΗ.....
    Εσείς δεν ψηφίσατε την αυτονομία του Ωδείου, ώστε να διοικείται από τον Ζαϊμη μόνο και να διαχειρίζεται τα 200000 ευρώ κατά το δοκούν; Εσείς δεν θεωρήσατε ότι οι εκλεγμένοι αιρετοί είναι "ανάξιοι" να το διοικήσουν και κυρίως να το ελέγξουν οικονομικά, αποποιούμενοι και μια πιθανή δική σας συμμετοχή στη διοίκησή και τον έλεγχό του; Ποια "λαϊκή κυριαρχία" και "παράδοση του δημοτικού πλούτου στους λίγους";
    Αυτή η ρετσινιά θα σας ακολουθεί παντού και δεν θα ξεχαστεί γιατί ο λαός πρώτα πρέπει να έχει ..μνήμη, έτσι δεν λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου