Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας εκφράζοντας την διαφωνία του Επιμελητηρίου με την αναμενόμενη από Σεπτέμβρη αύξηση του ΦΠΑ για τις επιχειρησεις του κλάδου εστίασης. Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στους Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, στα Επιμελητήρια Χώρας και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 
  
Στην επιστολή του ο κ. Διαμαντάρας ανάφερει:

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αύξηση του Φ.Π.Α. κατά 10 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες (από 13% σε 23%) που αναμένεται να εφαρμοστεί από 1ης Σεπτεμβρίου 2011, που θα έχει σαν αποτέλεσμα ένα βαρύτατο πλήγμα σε χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους εστίασης.
 
Έχοντας γίνει δέκτες έντονων διαμαρτυριών των επιχειρήσεων – μελών μας που βάλλονται άμεσα από την μετάταξη αυτή του Φ.Π.Α., θέλουμε να τονίσουμε ότι αν τελικά εφαρμοστεί στην πράξη η απόφαση αυτή οι επιχειρήσεις αυτές θα αντιμετωπίσουν μείωση του τζίρου τους, ενώ σημαντικό πρόβλημα θα υπάρξει και στον τομέα της απασχόλησης με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, παράλληλα με την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης των ΜΜΕ και της επιβίωσής των.
Η μετάταξη προϊόντων από το συντελεστή 13% σε 23% ή έστω και σε ένα ενιαίο συντελεστή 18% θα προκαλέσει πλήγμα στα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας και επιπλέον θα οδηγήσει στην εξαθλίωση τους, ενώ θα πλήξει και τον τουρισμό της χώρας μας .

Ζητούμε λοιπόν κύριε Υπουργέ να επανεξετάσετε την απόφαση αυτή και να μελετήσετε συνολικά τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει στην αγορά μια γενικότερη μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α._

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου