Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Το παραεμπόριο στο στόχαστρο του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας

Τον πόλεμο κατά του παραεμπορίου είναι αποφασισμένη να κηρύξει η Δημοτική αρχή του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, με στόχο την προστασία των επαγγελματιών, των εμπόρων και των παραγωγών όπως και την ενίσχυση του υγιούς όμως ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή και της τοπικής οικονομίας.

Οι παρεμβάσεις με τα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και η συνεργασία με την ΕΛΑΣ καθώς και με τους εκπροσώπους του υγιούς και νόμιμου εμπορίου συνεχώς και καθημερινά, θα αποτελούν τη βάση για τον μηχανισμό διενέργειας αυστηρών ελέγχων στις αγορές του Δήμου, ( κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι, πλατείες, κλπ ) με ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους των λαϊκών αγορών, όπου συνήθως συναθροίζονται παράνομοι κυρίως αλλοδαποί αλλά και εγχώριοι μικροπωλητές.

Σε όσους εντοπίζονται χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, θα επιβάλλονται τα νόμιμα και το παράνομο εμπόρευμά τους θα κατάσχεται υπέρ του Δήμου .

Να σημειωθεί ότι περιστατικά με παράνομους μικροπωλητές παρατηρούνται συνεχώς στις λαϊκές αγορές ( κι όχι μόνο ) και των τριών Δημοτικών ενοτήτων, καθώς και ανάλογα περιστατικά πλανόδιου παράνομου εμπορίου που αποστερεί τόσο από τους επαγγελματίες μας τζίρους, όσο και απ` το Ελληνικό Δημόσιο τους αναλογούντες φόρους. 

Τα φαινόμενα αυτά θα επιδιώξουμε να εξαλειφτούν με οργανωμένες και συνεπείς προσπάθειες ελέγχου, με στόχο και σκοπό να μπει τάξη στη λειτουργία των αγορών και της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας. 

Ρητή εντολή στην κατεύθυνση αυστηρών ελέγχων έχει ήδη δοθεί απ` το Δήμαρχο κο Θεόδωρο Ντούρο για το σύνολο του νέου Δήμου και στις τρεις Δημοτικές του Ενότητες.
 
"Ο έλεγχος και η πάταξη του παράνομου εμπορίου, που πλήττει τα Δημόσια οικονομικά και που τροφοδοτεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό πλήττοντας επίσης τους υγιείς και νόμιμους επαγγελματίες εμπόρους , αλλά και τους παραγωγούς , κατ’ επέκταση όμως και τα συμφέροντα των συμπολιτών μας καταναλωτών είναι στις προτεραιότητες μας. Ιδιαίτερα στις παρούσες δύσκολες οικονομικά συνθήκες για όλους μας", τονίζει ο κος Ντούρος και διαβεβαιώνει πως "οι έλεγχοι θα καθιερωθούν και θα επιβληθούν χωρίς συμβιβασμούς, με μηδενική ανοχή στην παρανομία και την αυθαιρεσία και πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα ελαχιστοποιήσουμε τα φαινόμενα, αλλά θα φτάσουμε στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της εξάλειψής τους. Στην προσπάθειά μας αυτή θα θέλαμε την συμμετοχή και την αρωγή των επαγγελματιών και των συμπολιτών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου