Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Kαρπάθιος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων αντιμέτωπος με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα μέσω λογαριασμού που τηρούσε στην Αγροτική Τράπεζα παραπέμπεται ένας κάτοικος Καρπάθου με βούλευμα που εξέδωσε την Τρίτη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Όπως απεκάλυψε η "δ" η έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει την 9η Φεβρουαρίου 2004 μετά από αίτηση δικαστικής συνδρομής της Εισαγγελίας του Μιλάνου.

Οι Ιταλικές αρχές κατήγγειλαν συγκεκριμένα απάτη «μαμούθ» σε βάρος της Ιταλικής τράπεζας «Carisbo» με τη μέθοδο του Golden fax και συγκεκριμένα με την αποστολή ανυπόστατης - πλαστής εντολής για την κατάθεση χρημάτων πελάτη μέσω εμβάσματος σε λογαριασμό του εξωτερικού.

Στην υπόθεση φέρεται να ενεπλάκη ο κατηγορούμενος εστιάτορας - αγρότης της Kαρπάθου, δημοτικός σύμβουλος επί σειράν ετών του ομώνυμου δήμου.

Στον λογαριασμό του όπως προέκυψε από την έρευνα της Εισαγγελίας του Μιλάνου, είχαν εμβαστεί από την Ιταλική τράπεζα «Carisbo» 4.857.813 ευρώ για την εξόφληση τιμολογίων παράλληλης εισαγωγής αυτοκινήτων την 27η Ιουλίου 2003, αν και το άτομο αυτό, ως μόνη δραστηριότητα είχε τότε το ψάρεμα και τη λειτουργία μιας μικρής παραλιακής ταβέρνας.


Το απόγευμα της 22ας Ιουλίου 2003 ένα άγνωστο άτομο επικοινώνησε με τον υπεύθυνο εταιρικών λογαριασμών του υποκαταστήματος της τράπεζας «Caza di Rispasmio in Bologna - Carisbo» στο Μιλάνο κ. C. Bellia και του συστήθηκε ως ο στενός συνεργάτης του διευθυντή Οικονομικών της εταιρείας αυτοκινήτων «KOELLIKER», Α. Scalamgna ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ο τελευταίος βρισκόταν δίπλα του την ώρα του τηλεφωνήματος.

Ο τραπεζικός υπάλληλος πείσθηκε, μεταξύ άλλων, να εμβάσει το ποσό των 4.857.813 ευρώ υπέρ του Καρπάθιου στο λογαριασμό που διατηρούσε στην Αγροτική Τράπεζα. Στο φαξ αναφερόταν ότι το ποσό αυτό αφορούσε την εξόφληση τιμολογίων που εκδόθηκαν το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου για την πώληση αυτοκινήτων.
 
Ο κατηγορούμενος ανέλαβε από το ως άνω ποσό 450.000 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό κατατέθηκε σε λογαριασμό του. Την 3η Αυγούστου 2003 μετέβη στο κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Ηράκλειο Κρήτης από όπου ανέλαβε σε μετρητά 1 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό σε επιταγές. Εν συνεχεία μετέβη στην Αθήνα και εξαργύρωσε της επιταγές.
 
O Καρπάθιος υποστηρίζει ότι τον Iούλιο του 2002 στην ταβέρνα που διατηρεί στην Aρκάσα τον επισκέφθηκε ένας Iταλός ονόματι Bruno Stertsa ο οποίος επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να αγοράσει ένα κτήμα του συνολικού εμβαδού 80 στρεμμάτων προκειμένου να κατασκευάσει τουριστικά ακίνητα. Ένα χρόνο μετά τον ξεναεπισκέφθηκε και του ζήτησε να αγοράσει το ακίνητό του για λογαριασμό των εργοδοτών του στην Iταλία και του έδωσε ένα έτοιμο προσύμφωνο στο οποίο ανέγραφε ως τίμημα το ποσό των 6.857.813 ευρώ.
 
O Καρπάθιος δέχτηκε και έδωσε στον Iταλό τον λογαριασμό του για να του καταβάλει έως την 30 Iουλίου 2003 4.857.813 ευρώ που είχαν συμφωνήσει. Tην 31 Iουλίου 2003, όπως κατέθεσε ο Καρπάθιος, ο Iταλός του τηλεφώνησε και του ζήτησε να του επιστρέψει τα χρήματα τονίζοντας ότι η συμφωνία ακυρώθηκε. Aπό το υποκατάστημα της Aγροτικής Τράπεζας στην Kάρπαθο έκανε ανάληψη 450.000 ευρώ και την επόμενη ημέρα ανέλαβε από την Aγροτική Τράπεζα Hρακλείου 1 εκατ. ευρώ και τραπεζικές επιταγές.

Eπικοινώνησε με τον Iταλό, που του ζήτησε να μεταβεί στην Aθήνα και να του παραδώσει τα χρήματα πράγμα που έκανε παρουσία και φίλου του μάρτυρα. Μετέβη στην Aθήνα ευρωποίησε τις τραπεζικές επιταγές και παρέδωσε τα χρήματα στον Iταλό ο οποίος με την σειρά του, του εξέδωσε και απόδειξη.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας υποστήριξε ότι ο άγνωστος Ιταλός τον είχε απειλήσει.


dimokratiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Εχει συσχετισμό η υπόθεση των 9 υποθέσεων Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος το οποίο προερχόταν απο την Ιταλική Μαφία, και με την Φθιώτιδα, όπου το ξέπλυμα και τα κέρδη επενδύονταν σε ακίνητα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου