Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν μπορούν να μας «βάλουν στο χέρι».

Η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που απασχολούνται στις ανασκαφές των αυτοκινητόδρομων Ε65 και ΠΑΘΕ που εξαπέλυσε ο προϊστάμενος της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και αναπληρωτής τομεάρχης πολιτισμού της ΝΔ Κακαβάς Γιώργος.

Το συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ, παρουσία και υπαλλήλων κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΠΟΤ, απείλησε ότι θα απολύσει εργαζόμενους του Ε65 που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας επειδή έχουν να πληρωθούν εδώ και δύο μήνες, ενώ σε εργαζόμενους της ΠΑΘΕ που είχαν προβεί σε επίσχεση τον προηγούμενο μήνα τους ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρωθούν οι ημέρες της επίσχεσης.

Οι απειλές αυτές επεκτάθηκαν στο σύνολο των εργαζομένων αφού υπονοήθηκε ότι αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα διακοπεί η σύμβαση τους και θα απολυθούν.



Οι συγκεκριμένες πρακτικές βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με τις πολιτικές του Υπουργείου Πολιτισμού, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ αφού διαχρονικά τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια να τσακίσουν όσα δικαιώματα έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την εκβιαστική επιμονή των Εφορειών Αρχαιοτήτων πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας να γραφτούν οι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένο εργοδοτικό σωματείο (Εκτάκτων του ΥΠΠΟΤ) με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πληρωθούν. Πίσω από αυτή την κίνηση δεν κρύβεται τίποτε άλλο από την προσπάθεια αποδοχής από τους εργαζόμενους-συμβασιούχους των εξευτελιστικών Συλλογικών Συμβάσεων που έχει υπογράψει το συγκεκριμένο σωματείο.
 
Στόχος της κυβέρνησης, των κομμάτων της πλουτοκρατίας είναι να χτυπήσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων αλλά και να σκορπίσουν το φόβο ώστε οι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι, να αποδέχονται με κάτω τα χεριά τη συνεχόμενη αντιλαϊκή επίθεση.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν μπορούν να μας «βάλουν στο χέρι». Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων πρέπει να δυναμώσει. Αυτό φοβούνται γι αυτό περνούν τα μέτρα τους.

Η απάντηση μας θα είναι η μαζική συμμετοχή στης 48ωρη πανελλαδική- πανεργατική απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου, τις μέρες συζήτησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην Βουλή.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ 10π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου