Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Για την "ανακάλυψη" υγειονομικών υλικών σε "κρυμμένες αποθήκες" στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, υφυπουργών και του Διοικητού της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής στα ΜΜΕ για την "ανακάλυψη" υγειονομικών υλικών σε "κρυμμένες αποθήκες" στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, παρατηρούμε τα παρακάτω.

1. Όλοι απαιτείται να γίνουν προσεκτικότεροι αλλά και αποτελεσματικότεροι με την προμήθεια υλικών στα νοσοκομεία. Αυτό ισχύει κυρίως στα περίπλοκα όργανα "προμηθειών" που λειτουργούν κατά τρόπο απελπιστικά βραδύ, που τελικώς οδηγεί στην προμήθεια του κατάλληλου υλικού "κατόπιν εορτής" με τραγικό αποτέλεσμα.

2. Πριν πάρουν την απόφαση να δημοσιοποιούν τέτοιες "ατασθαλίες" οι εποπτικές αρχές καλό είναι να έχουν υπολογίσει την ζημιά που έχει ήδη προκαλέσει μια παράνομη πράξη των διοικητικών οργάνων ή της γραφειοκρατίας. Αυτό το λέμε γιατί ΔΕΝ είδαμε να έχει υπολογισθεί το ύψος της ζημίας (αν υπάρχει) για το δημόσιο νοσοκομείο.
3. Καλό θα είναι επίσης αυτά τα στοιχεία τυχόν ατασθαλιών να μην περιμένουν την επιτόπια προσέλευση του υπουργού ή του διοικητού περιφέρειας για να λυθούν. Εκτός εάν δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο εμπιστοσύνη...
 
4. Αν υπάρχουν όντως στοιχεία ποινικών παραβάσεων, καλό είναι να καλείται χωρίς τυμπανοκρουσίες η εισαγγελία. Διότι πολλές φορές φοβούμεθα ότι η τελευταία καλείται να επιληφθεί καθαρά πειθαρχικών αδικημάτων της αρμοδιότητας αποκλειστικά του υπουργείου υγείας το οποίο παρακολουθεί ως απλός θεατής ενώ στην πραγματικότητα είναι με την ανοχή του και το ίδιο συνυπεύθυνο. Η ΝΔ δεν θέλει να συγκαλύψει ατασθαλίες και διαφθορά στον χώρο της υγείας. Όμως, η αρμοδιότητα του ελέγχου στον χώρο αυτό ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση.


Αθανάσιος Γιαννόπουλος
Τομεάρχης Υγείας Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου