Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Απεργιακά…σκοτάδια

ΣΕ μια χώρα όπου κλέβουν ακόμα και τους συσσωρευτές της ΔΕΗ για να «σκοτώσουν» τον χαλκό, περίμενε και άλλα περίεργα, πρωτοφανή και ανήκουστα. Από εκείνα που μας κάνουν «μοναδικούς» στην Ευρώπη και «διάσημους» στον κόσμο. Και δεν εννοούμε το φιλότιμο (αν και συρρικνωμένο) του ρωμιού που επιμένει να κερνάει 100 φορές τον γερμανό κι αυτός (ο καρμίρης…κρυόκωλος) δεν λέει να ανταποδώσει ούτε μια φορά(!). Τον νόμο (στα χαρτιά) εννοούμε και το…ενδιαφέρον του έλληνα εκ των υστέρων. Αφού γίνει το «κακό». Γίνεται τυπολάτρης, κατεβάζει νόμους και απαιτεί την τήρηση και την εφαρμογή τους. Νόμους που τους είχε «γραμμένους» και το’ χε καμάρι.




Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)



ΕΧΟΥΝ και οι ξένοι συντάγματα, νομοθεσία, κοινωνίες και απεργούς. Δεν απεργούν συχνά και για ψύλλου πήδημα οι π. χ. οι Γερμανοί, είτε οι Άγγλοι, αλλά όταν το κάνουν είναι οργανωμένοι, «μαζικοί», τηρούν τους κανόνες του «παιχνιδιού», δεν ανεμίζουν κομματικές σημαίες, πείθουν κερδίζοντας την κοινή γνώμη και «ρίχνουν κυβερνήσεις». Έχουν σύνταγμα που κατοχυρώνει το δικαίωμα της απεργίας, εργαζόμενους και συνδικάτα, έχουν την…ΔΕΗ τους, αλλά δεν τους πνίγουν τα σκοτάδια, όταν οι κ.κ. Φωτόπουλοι απεργούν. Ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε ένα…λιωμένο παγωτό, σταματημένο ασανσέρ ή σκοτεινό χειρουργείο.
 
ΚΑΙ αν συμβεί εκεί, στην Ευρώπη των…κρυόκωλων, ό,τι συμβαίνει εδώ όπου «ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα»; Η απάντηση είναι: Δεν θα συμβεί. Γιατί δεν θα συμβεί; Γιατί ο νόμος «λογαριάζεται» προκαταβολικά, η τήρησή του είναι αυτονόητη και αν δεν υπάρξει μέριμνα με το προβλεπόμενο και αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας στη θέση του, θα πέσουν χειροπέδες κελιά και μπλούζες…ριγωτές. Χωρίς δεύτερη κουβέντα, παρεμβάσεις, κουκούλωμα και αγνόηση και το κλείσιμο «τέλος καλό όλα καλά». Κι ούτε της ΓΕΝΟΠ τα παλικάρια παρελαύνουν από κανάλι σε κανάλι για να συγκινήσουν τις μάζες για τα «δίκια» τους.



ΟΧΙ, όχι, δεν θα τον αδικήσουμε τον κ. Αυτιά. Τσίριξε κατά των απεργών της ΔΕΗ, υπέρ των παγωτών μη λιώσουν και σωστά έπραξε. Ωστόσο, δεν έπεισε, γιατί με τσιρίδες δεν πείθεις. Ούτε με την «παρτενέρ» του να…ιδρώνει για το αυτονόητο και με την παρέα του. Απών, για σήμερα, η…προσωποποίηση του οπορτουνισμού κ. Μητρόπουλος. Παρών ο κ. Κασιμάτης, «πικρός και ξινισμένος» (δεν του’ δωσαν τον ίδιο ρόλο, μετά 30 έτη) παρούσα και η παμπόνηρη φάτσα του κ. Μαριά σε ρόλο αριστερού «ψάλτη» και «αγωνιστή», μπας και τον δούμε αύριο βουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου