Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωνση της ΕΛΜΕ Φθιώτδας για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης





Λαμία  7 - 6 - 2011

Αρ. Πρωτ.: 108


ΠΡΟΣΣΧΟΛΕΙΑ Δ.Δ.Ε.  Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


                            

Νέα μέτρα, πιο βάρβαρες πολιτικές


«Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς». 
Κώστας Βάρναλης


Με τη βοήθεια των γνωστών παπαγάλων, την εκκωφαντική σιωπή των ελεγχόμενων και γραφειοκρατικοποιημένων συνδικάτων, γίνεται προσπάθεια να δεχθούν οι εργαζόμενοι, ως μοιραίες, τις αποφάσεις της κυβέρνησης, της τρόικας και της συμμαχίας των «προθύμων».  Επιμένουν στη «λογική» την κρίση να πληρώσουν αυτοί που δεν τη δημιούργησαν και αυτοί που φταίνε να βγάλουν κι άλλα κέρδη εις βάρος της ποιότητας αλλά και της ίδιας της ζωής των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Επιμένουν στην κατάργηση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους μπαίνοντας σε ατραπούς ολοκληρωτισμού και  επιβολής της πολιτικής ευημερίας των κεφαλαιοκρατών με ταυτόχρονη ένταση της κρατικής τρομοκρατίας του εργαζόμενου λαού.

Μερικά από τα νέα μέτρα που προκρίνουν στα παπαγαλάκια τους να προπαγανδίσουν είναι:
Ø Νέοι φόροι, αύξηση ΦΠΑ από 13% στο 23%, αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας, αυξήσεις στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, μείωση του αφορολόγητου (ταυτόχρονα μείωση φορολόγησης για βιομηχάνους, τραπεζίτες και εφοπλιστές από 24% σε 20%).
Ø Μειώνουν τις επικουρικές και τις αναπηρικές συντάξεις, το ΕΦΑΠΑΞ ενώ, παράλληλα, αυξάνουν τις εισφορές των εργαζομένων (ταυτόχρονα μείωση των εισφορών εργοδοσίας). Λιγότερα φάρμακα, λιγότερες ιατρικές εξετάσεις, περισσότερα νοσήλια για τους ασφαλισμένους, μείωση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία που ολοένα θα γίνονται και λιγότερα μέσω των συγχωνεύσεων.
Ø Αυξάνουν κι άλλο την ανεργία «δείχνοντας» 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο (μετατάξεις, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και νοσοκομείων, πρώην ΔΕΚΟ, κ.α.).
Ø Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο με περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος.
Ø Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσία, παραπέρα ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ-ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια κ.α., μια εξέλιξη που θα φέρει νέες αυξήσεις, ακρίβεια και ανεργία.

Πόσο θα τους ανεχτούμε ακόμα; Ως πότε θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς; Ως πότε θα μένουμε άπραγοι σ’ αυτούς που ασελγούν πάνω στο μέλλον των παιδιών μας; ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που γίνονται και θα γίνουν ενάντια σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική από όποιο μετερίζι θέλουν να αγωνιστούν. Αποφασίζουμε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για την ημέρα που θα συζητηθεί το νομοσχέδιο (;) στη βουλή και καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να συμπληρώσει τη στάση εργασίας ώστε να μετατραπεί σε ημέρα απεργίας και αγώνα αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «λείπουν».

  

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                         ΚΑΝΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου