Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Τι ειπώθηκε στο Δ.Σ. Λοκρών στη συζήτηση για το πλαστό έγγραφο για το Ωδείο

Όλοι συμφωνούν. Προκείται για πλαστογραφία. Στη συνεδρίαση όλοι καταδίκασαν το γεγονός. Ακόμη και οι (ηθικοί ή φυσικοί) πλαστογράφοι ψήφισαν. Καταδικάζοντας την ενέργεια χρήσης του πλαστού εγγράφου και την πλαστογράφηση της υπογραφής του επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" κ. Γ.Ρούσση.
 

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αναφέρεται στη συζήτηση και λήψη απόφασης επί πλαστού εγγράφου και πλαστογραφίας για το θέμα της διατήρησης του Ν.Π.Δ.Δ. "Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης ως αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λοκρών.

διαβάστε τι ειπώθηκε:

...................................................................................

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ: Σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια πήραμε κάποια απόφαση για αυτονομία του ωδείου σαν ξεχωριστό νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
Εμείς σ' αυτές τις συνεδριάσεις τοποθετηθήκαμε υπέρ της αυτονόμησης του συγκεκριμένου νομικού προσώπου. Αιτιολογήσαμε, δεν θα πω τώρα. Κάποιοι άλλοι διαφώνησαν, ο καθένας έχει δικαίωμα των απόψεων, μπήκαν ζητήματα νομιμότητας της απόφασης, όχι από την μεριά την δικιά μας. Είναι δικαίωμα αυτό και βεβαίως ο καθένας μπορεί να το ασκήσει όπως θέλει στα πλαίσια τα επιτρεπτά και όποτε νομίζει. Εμείς τέτοιο ζήτημα δεν θέσαμε. Αρμόδιοι να δούνε την απόφαση αν έχει νομιμότητα ή δεν έχει είναι τα παραπάνω όργανα και να διατάξουν την αναστολή της.
Σήμερα ήρθα στον δήμο το πρωί και πληροφορήθηκα ότι υπήρξε ένα έγγραφο από την αποκεντρωμένη περιφέρεια το οποίο απευθύνεται προς το τμήμα διοικητικού - οικονομικού νομού Φθιώτιδας και κοινοποιήθηκε στον δήμο, το οποίο λέει ότι σας διαβιβάζουμε το από 6/5/2011 έγγραφο του δημοτικού συμβούλου δήμου Λοκρών κ. Ρούσση που αφορά την αυτονόμηση του δημοτικού ωδείου Αταλάντης. Αυτό μου το είπε ο κ. διευθυντής. Λέω εγώ τέτοιο έγγραφο δεν έχω κάνει. Μα πως μου λέει, αφού υπάρχει έγγραφο. Για φέρτο να το δω. Το έφερε ο κ. διευθυντής, το είδα, πήρα τηλέφωνο παρουσία του κ. διευθυντού στην αρμόδια υπηρεσία. Μου είπαν ότι υπάρχει μία επιστολή η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Εσωτερικών, Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Περιφειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και εφημερίδες τοπικές. Και αυτή η επιστολή αναφέρει, δεν ξέρω, να την διαβάσω. Δεν πειράζει, τι να κάνουμε τώρα Γιώργη; Προλαβαίνουμε. Οσο προλάβουμε. Σ' έχω διακόψει συνάδελφε; Ή σου έχω κάνει χειρονομίες; Σε παρακαλώ να συμπεριφέρεσαι όπως σου συμπεριφέρομαι. Αυτή η επιστολή η οποία είναι στην διάθεση, και θα πρέπει να είναι στην διάθεση, βάζει ζήτημα ότι εγώ ζητάω να ελεγχθεί αν υπάρχει νομιμότητα στην απόφαση και παρακαλώ να γίνουν ενέργειες για να σταματήσει η διαπλοκή για το ζήτημα. Μαρτίνο 6/5/2011 μετά τιμής Ρούσσης, μόνο η υπογραφή δεν είναι του Γιώργου του Ρούσση. Δηλαδή, υπάρχει ένα έγγραφο με πλαστογραφημένη υπογραφή, με άλλη υπογραφή. Κάποιος λεβέντης, δεν ξέρω αν είναι από δω ή απ' έξω ή λεβέντισσα...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γνωστός, άγνωστος, ξαναχτύπησε Γιώργο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ: Ούτε και θα ψάξω να τον βρω ή να την βρω. Δεν θα κάνουμε το ντέντεκτιβ. Πίστευε ότι δεν πρέπει να μείνει το νομικό πρόσωπο αυτόνομο. Αυτό είναι καλό και θεμιτό να το πιστεύει και να το υποστηρίζει. Μόνο που αυτά τα ζητήματα όταν κάποιος τα πιστεύει, πρέπει να τα προβάλλει δημόσια, ξεκάθαρα, όχι υπόγεια, όχι στο σκοτάδι, και ούτε με κουκούλες. Αυτός ή αυτή βρήκε τέτοιον τρόπο να δουλέψει προκειμένου να πετύχει και να μην μείνει το ωδείο ενδεχομένως αυτόνομο αν η απόφαση είναι παράνομη, να σπιλώσει και το συνδυασμό το δικό μας και εμένα προσωπικά και βεβαίως βάζει και άλλα ζητήματα, γιατί αναφέρει ότι αυτό εγώ το πληροφορήθηκα από υπαλλήλους του δήμου. Δηλαδή εκθέτει υπαλλήλους του δήμου ότι δήθεν πληροφόρησαν εμένα. Και βέβαια το να με πληροφορήσουν οι υπάλληλοι του δήμου κάτι εμένα ή οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο, δεν τους εκθέτει. Αλλά όμως βάζει τέτοια άλλα ζητήματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να περνάει απ' το μυαλό του. Εγώ θέλω να πω το εξής. Ότι, σε όλη την διαδρομή μου σαν άτομο, αλλά και αυτός ο συνδυασμός, και ο πολιτικός φορέας που μας στήριξε στις ενέργειές μας είμαστε ανοιχτοί και ξεκάθαροι. Δεν κρυβόμαστε. Το λέμε ανοιχτά το ζήτημα, οποιοδήποτε ζήτημα, το λέμε από πριν το ζήτημα, δηλαδή στέλνω ένα θέμα για τον δήμο κάπου, θα το στείλω και στον δήμο να είναι ενήμερος ο δήμος. Δεν κρυβόμαστε στα ζητήματα. Αυτό το έγγραφο λοιπόν είναι πλαστό, είναι.. εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, εμείς το καταδικάζουμε, θεωρούμε ότι πρέπει να το καταδικάσει το σώμα και δηλώνουμε ότι εμμένουμε στην απόφαση, στην θέση που είχαμε πάρει για την απόφαση, όσον αφορά το ωδείο. Αν κριθεί ότι είναι απόφαση από τα παραπάνω όργανα παράνομη, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο τι θα κάνει. Αυτή η δήλωση, η οποία θα συνταχθεί από έγγραφο, νομίζω ότι θα πρέπει να αποσταλεί και από τον δήμο προς τις αρμόδιες αυτές υπηρεσίες, ανεξάρτητα αν την στείλω και μόνος μου, και προς τα συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που να γνωστοποιεί ότι δεν ισχύει αυτό, είναι πλαστό. Αυτό ζητάω και δεν θέλω να πλατειάσω, να πω άλλα πράγματα. Βεβαίως δεν θα μπω σε λογικές , το ξαναλέω, σε προσωπικά ζητήματα και να πω το εξής: ότι εμείς τις τοποθετήσεις μας δεν τις κάνουμε ούτε σε προσυνεννόηση με τον δήμαρχο, ούτε με τον πρόεδρο, ούτε με τον Δημήτριο Σουλτανόπουλο, ούτε με τον Κώστα τον Αγγελούση. Τις θέσεις μας τις εκφράζουμε με βάση τις σκέψεις που έχουμε εμείς και για τα συμφέροντα του λαού. Δεν έχουμε αλισβερίσια άλλα όσον αφορά τις θέσεις, τις οποιεσδήποτε, και γι' αυτό το θέμα και για τα άλλα ζητήματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: κ. Δήμαρχε

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Βεβαίως. Εγώ θέλω να πω έτσι όπως θέτετε το θέμα, ότι σαν δημοτικό συμβούλιο πρέπει να δεχθούμε τις διαβεβαιώσεις του κ. Ρούσση και να πάρουμε μία απόφαση, η οποία θα λέει, όπως δήλωσε ο κ. Ρούσσης πράγματι τις απόψεις του εδώ και του ιδίου και του συνδυασμού του, τις ακούμε πολλές φορές και κατά κόρον, και μερικές φορές για κάποιους ίσως να θεωρούνται ότι είναι υπερβολικές ή και κουραστικές, αλλά κάθε φορά μπροστά και τεκμηριωμένα όσο γίνεται έχει τις απόψεις και του ιδίου και τις απόψεις αυτές τις οποίες θεωρεί και εκπροσωπούν το συνδυασμό του. Το δημοτικό συμβούλιο λοιπόν πρέπει να πάρει μία απόφαση η οποία θα δεχθεί όλα αυτά τα οποία λέει ο κ. Ρούσσης και θα ζητήσει πράγματι σε κάθε αρχή που είναι αρμόδια, διαψεύδοντας καταρχήν ότι εκπροσωπεί τον κ. Ρούσση, αφού είναι η δήλωση αυτή του δημοτικού συμβουλίου, και σαν δημοτικό συμβούλιο να αποστείλουμε το έγγραφο το οποίο ζητήθηκε με το πνεύμα και με το νόημα ακριβώς το οποίο περιγράφθηκε με μία απόφασή μας και ταυτόχρονα να επαναλάβουμε ότι ζητάμε, όπως το'χουμε κάνει άλλωστε, την απόφαση αυτή να μας πουν αν είναι νόμιμη ή όχι και να λήξει το θέμα. Εντάξει; Αυτό νομίζω το θέμα προς το δημοτικό συμβούλιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Αγγελούσης

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ: Και από μέρους μας είναι καταδικαστέα αυτή η ενέργεια, απ' όπου και αν έγινε. Πιστεύω δεν θίγει μόνο τον κ. Ρούσση, θίγει όλο το δημοτικό συμβούλιο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Αλίμονο αν ο οποιοσδήποτε βάζει υπογραφή στο όνομά μας και στέλνει σε όργανα αιρετά ή μη αιρετά ή υπουργεία αντίθετες αποφάσεις από αυτές που ψηφίζουμε στο δημοτικό συμβούλιο. Πιστεύω ότι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν πιέζεται κανένας από κανέναν και ψηφίζει ο καθένας ότι θέλει. Αυτό είναι καθαρό. Και ο κ. Ρούσσης γι' αυτό το θέμα ψήφισε και δύο φορές μάλιστα. Επειδή ξέρω και τον άνθρωπο, θεωρώ αδιανόητο να έγινε κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι είναι κάποιος κακοήθης που έκανε αυτή την δουλειά. Πιστεύω ότι κρύβεται πίσω από το όνομα του κ. Ρούσση και καλά θα ήταν άμα ήθελε να στείλει κάποια επιστολή να κρίνει μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θετικά ή αρνητικά σε παραπάνω όργανα, να βάλει το όνομά του από κάτω και να την στείλει. Σίγουρα είναι καταδικαστέος. Συμφωνώ με τον δήμαρχο να μην είναι απάντηση του κ. Ρούσση μόνο προς τα παραπάνω όργανα και από εκεί που ήρθε το έγγραφο, στην περιφέρεια ή στην αποκεντρωμένη διοίκηση ή στο υπουργείο. Να είναι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και συμπαρίσταται στον κ. Ρούσση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Σουλτανόπουλος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς δεν είμαστε σύμφωνοι σε αυτή την γνώμη, σε αυτή την απόφαση, όμως την γνώμη μας την είπαμε ευθαρσώς. Και το ψηφίσαμε. Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να μείνουμε πάλι μόνο σε αυτή την καταδίκη. Θα πρέπει να ζητήσουμε την μήνυση, γιατί εδώ πρόκειται για πλαστογραφία. Μήνυση κατ' αγνώστων. Πρόκειται για πλαστογραφία σε έγγραφο του δήμου, το οποίο στάλθηκε σε κάποια υπηρεσία. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Είναι.. τι είναι; Επιστολή. Είναι επιστολή. Δεν ξέρω μήνυση κατ' αγνώστων. Εδώ υπάρχει κάποια υπογραφή. Ποιος θα την κάνει την επιστολή; Ποιος θα την κάνει; Μήνυση κατά αγνώστων. Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει μήνυση κατά αγνώστων. Το να καταδικάσουμε, σαφώς καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια τέτοια, αλλά δεν γίνεται να μένουμε εκεί.

................................................................


Το Συμβούλιο αφού άκουσε αυτά που είπε ο Δ.Σ. κ. Γ. Ρούσσης και έλαβε υπόψη του

Το αριθ. 8508/50428/13-5-2011 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και

Τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Αποφασίζει Κατά Πλειοψηφία

Αποδέχεται τις επισημάνσεις του Δ.Σ. Γ. Ρούσση ,επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ότι το από 6/5/2011 έγγραφο που κατατέθηκε στην κ. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας, τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Γ.Γ. του ΥΠ.ΕΣ. , έντυπα Μ.Μ.Ε κλπ , υπό μορφή καταγγελίας ,είναι πλαστό και η υπογραφή του πλαστογραφημένη.

Διαπιστώνει ότι το έγγραφο αυτό δεν εκπροσωπεί ούτε τον Δ.Σ. κ. Γ. Ρούσση , ούτε την Δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Καταδικάζει την ενέργεια χρήσης πλαστού εγγράφου και πλαστογράφησης της υπογραφής του Δ.Σ. κ. Γ. Ρούσση επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», από όπου και αν προέρχεται, διότι τέτοιες ενέργειες μόνο την διαφάνεια δεν έχουν σκοπό.

Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθμό 12/176/2011

......................................................................

4 σχόλια:

  1. Αφου ειναι πλαστή η υπογραφή πως ο θυγόμενος δεν το στέλνει στον Εισαγγελέα? Ειναι τόσο απλό να υπογράφει κάποιος αλλος αντί άλλου ? Αν δηλαδή με την πλαστή υπογραφή έκανε ο πλαστογράφος αναλήψεις χρημάτων τότε θα το στέλνατε στον Εισαγγελέα?
    Η μήπως τα πλαστά είναι στην ημερήσια διάταξη της Λοκρίδας, Πλαστές επιστολές, Πλαστές Ασφαλιστικές ενημερότητες ΙΚΑ, Αυθαίρετα δημοτικών συμβούλων, υπεξαιρέσεις, παράνομες άδειες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία στεγάζονται σε αυθαίρετα κλπ., και ο Δήμαρχος με τον νομικό σύμβουλο του Δήμου τι κάνουν ? Μήπως τους τροχονόμους στην αυξημένη παραβατικότητα και εντός του Δήμου πλέον ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. K ESY TI EXEIS NA KANEIS ME THN YPOGRAFH? GIA NA YO KSYNEIS PAEI NA POEI OTI SE TRWEI, LAMOGIA ROUFIANOI KAI TSOUTSEKIA TON FOBO THN ALH8EIAS MAS NA EXETE. SIXAMENA SKOULIKIA POU UPOX8ONIA SPILWNETE AGWNISTES KAI AGWNES! GEIA SOU ELLADA MOU ME TA PAIDIA SOU!
    RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ πλαστογραφούνται τα επίσημα πρακτικά του Δήμου και γράφονταιάλλα που δεν ακούγονται καν στο ΔΣ, αντί ...άλλων που συζητούνται μεν περικόπτονται δε! Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι στο τελευταίο ΔΣ δεν κατακυρώθηκαν τα πρακτικά των 8 και 9 συνεδριάσεων και γύρισαν πίσω για "ΔΙΟΡΘΩΣΗ" παρά τρην πρεμούρα του Προέδρου να τα περάσει κατά ...πλειοψηφία παραδεχόμενος εμμέσως οτι ...κάτι έτρεχε. Για ένα έγγραφο κάνετε έτσι, εδώ ολόκληρο το πρακτικό της 7ης συνεδρίασης τόφαγε το σκοτάδι και ακόμα δεν έχει έρθει για επικύρωση!!! Ανήκουστα και απίθανα πράγματα συμβαίνουν, και πολύ φοβάμαι οτι ακόμα είμαστε στην αρχή γιατί ...αλλιώς ήταν μαθημένος ο Πρόεδρος και του κακοφαίνεται τώρα! Ο νοών νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. ΡΟΥΣΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ(ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΛΑΣΤΗ) ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΑ 2/3 ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ(ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ "ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ") ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ:::: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΛΟΙΠΟΝ, Ή ...ΠΡΑΣΙΝΑ "ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ" ΓΥΑΛΙΑ; ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΥΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ κ. ΡΟΥΣΣΗ. ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου