Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ένταξη του Δήμου Λοκρών στο πρόγραμμα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ) και Παιδικοί Σταθμοί»


Μετά από εισήγηση του Δημάρχού κ. Νίκου Λιόλιου και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Λοκρών προχωρά στην υποβολή πρότασης για την ένταξή του στο επιχορηγούμενο πρόγραμμα δημιουργίας και λειτουργίας «Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ) και Παιδικών Σταθμών»
 
Για το λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον κ. Ηλία Κολομτσά ως νόμιμο εκπρόσωπο του Ν.Π.Δ.Δ. για την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Λοκρών για να υποβάλλει αίτηση-προσφορά και να υπογράψει την σύμβαση, δεσμεύοντας το Ν.Π.Δ.Δ. για την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Λοκρών, έναντι της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.


Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με επιτυχία αρκετά χρόνια. Στόχος της λειτουργίας του είναι να απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά των δημοτών με δραστηριότητες όπως Μουσική, Ζωγραφική, Θεατρικό Παιχνίδι και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Τα παιδιά διδάσκονται τα πρώτα βασικά βήματα του γνωστικού αντικειμένου της κάθε δραστηριότητας. Το πνεύμα, ο κύριος στόχος, η επιδίωξη, το πλαίσιο λειτουργίας και η πρακτική του Κ.Δ.ΑΠ. είναι να μαθαίνει το παιδί παίζοντας και να κοινωνικοποιείται μέσω της συμμετοχής του στην ομάδα. Έτσι, προσεγγίζει τις τέχνες και την τεχνολογία από μικρή ηλικία, ελεύθερα και με δημιουργικό τρόπο. Μέσα από την συνδυαστική λειτουργία των τεσσάρων δραστηριοτήτων, αναπτύσσει την κριτική και δημιουργική του ικανότητα, καθώς και το πνεύμα συνεργασίας. Ταυτόχρονα, έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των προσπαθειών του, σε ατομικές αλλά και ομαδικές εργασίες, στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται τα Χριστούγεννα και μετά το τέλος της σχολικής περιόδου.
 
Το Κ.Δ.ΑΠ. παρέχει στην εργαζόμενη μητέρα την δυνατότητα εκμετάλλευσης του χρόνου που της είναι απαραίτητος για την κάλυψη των οικογενειακών της υποχρεώσεων, απασχολώντας με ασφάλεια και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά της. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται καθημερινά τις απογευματινές τους ώρες, καθώς και τα πρωινά του Σαββάτου με τις προαναφερθείσες δραστηριότητες. Το Κ.Δ.ΑΠ. φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου