Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τη διευθέτηση των «γνωστών - άγνωστων» ιδιοκτητών ζητά από το ΥΠΕΚΑ με τροπολογία της η Κατερίνα Μπατζελή

Την όσο το δυνατόν ταχύτερη κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του Εθνικού Κτηματολογίου που κρατούν σε «ομηρία» χιλιάδες ιδιοκτήτες σε πολλές περιοχές της χώρας- μεταξύ των οποίων και η Φθιώτιδα- όπως περί καταγραφής του «αγνώστου ιδιοκτήτη», του τρόπου δημοσιοποίησης των πράξεων κτηματογράφησης, αλλά και του τρόπου ενστάσεων των ιδιοκτητών ζήτησε η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τη «Θαλάσσια Στρατηγική - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/56/ΕΚ».

Η Εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι αν και η τροπολογία του ΥΠΕΚΑ για παράταση δύο ετών για την προσφυγή των ιδιοκτητών στα δικαστήρια αποτελεί ένδειξη των προθέσεων του Υπουργείου για επίλυση του ζητήματος, εντούτοις συνεπάγεται δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους τους πολίτες.

Η κ. Μπατζελή στο πλαίσιο αυτό και μέχρι την ολοκλήρωση εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ της νομοθετικής ρύθμισης για το Εθνικό Κτηματολόγιο κατέθεσε τροπολογία για ενεργοποίηση του άρθρου 18 του Νόμου 2664/1998, βάσει της οποίας προτείνεται η συναίνεση να είναι υποχρεωτική για το Δημόσιο στην περίπτωση που, η αίτηση για την διόρθωση αρχικής εγγραφής με την ένδειξη «άγνωστου ιδιοκτήτη», αφορά σε ακίνητο που δεν είναι καταγεγραμμένο ως δημόσιο».

Εισηγούμενη εκ μέρους της κυβέρνησης το νομοσχέδιο, η κ.Μπατζελή τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι αποτελεί προσαρμογή μιας οδηγίας είναι σημαντικό διότι μπαίνουν πλέον βασικές αρχές και δρομολογούνται μέθοδοι όπου για πρώτη φορά και το ελληνικό δημόσιο και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα μπορούν να διαχειριστούν και να γνωρίζουν την προστασία της θαλάσσιας αλιείας αλλά και του περιβάλλοντος.

«Η αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ενσωμάτωση των εμπλεκόμενων φορέων, της τοπικής κοινωνίας, της ενεργοποίησης του επιστημονικού προσωπικού και την απόκτηση στοχευμένων επενδυτικών δράσεων που θα αναδεικνύουν τις περιφερειακές ιδιαιτερότητες, οι οποίες δεν είναι μόνο οικονομικές και κοινωνικές, αλλά πολιτισμικές, διατροφικές και διακλαδικές», τόνισε η κ. Μπατζελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου