Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Μήπως ξέχασαν να σας απογράψουν;

Ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη η απογραφή πληθυσμού που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου.  
 

Από ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνουμε φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη πολλοί που δεν έχουν απογραφεί, είτε γιατί δεν ήταν στο σπίτι τους όταν πέρασε ο απογραφέας από την γειτονιά τους, είτε γιατί εκείνος ξέχασε να αφήσει ειδοποίηση με το τηλέφωνό του όπως διαβεβαιώνει η Στατιστική Υπηρεσία. 

Όπως κι αν έχει το πράγμα όμως, αν ακόμη δεν έχετε απογραφεί, θα  πρέπει να επικοινωνήστε μόνοι σας με την Στατιστική Υπηρεσία, να το δηλώσετε και να υπογραφείτε, από την Στατιστική Υπηρεσία. 

Υπενθυμίζουμε πως η Απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους και θα λήξει την Τρίτη 24 Μαΐου, χωρίς καμία παράταση. 
 
Όσοι πολίτες λοιπόν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να απογραφούν να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ, στο 2131352138 και 2131352140
 
Ιδιαίτερα, για τις περιπτώσεις που κάποιοι κάτοικοι αρνήθηκαν να απογραφούν, είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είτε γιατί ήθελαν να απογραφούν σε άλλον τόπο από αυτόν της μόνιμης κατοικίας τους, κάτι που αντίκειται στον σκοπό της απογραφής και στο Νόμο, παρακαλούνται να φροντίσουν να απογραφούν καλώντας τα τηλέφωνα της ΕΛΣΤΑΤ. 

Παρά την πρόθεση της ΕΛΣΤΑΤ να μην ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Νόμου που αναφέρονται στις Κυρώσεις, άρνηση για απογραφή εκθέτει τους αρνούμενους στη πιθανότητα κυρώσεων.

Ο αριθμός των δημοτών που θα προκύψει για τον κάθε Δήμο είναι πολύ σημαντικός για τις χρηματοδοτήσεις που θα δικαιούται για έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου